Ú s t í n/L. - Základní část první ligy se pomalu blíží ke konci a Slovan sehraje předposlední zápas před vypuknutím systému sudá - lichá. Stane se tak na ledě nevýrazné Olomouce. Ovšem ani ústecký celek si v poslední době nepočíná nijak jistě, což platí zejména na kluzištích soupeřů. V zápase bude přesto jasným favoritem. Podaří se domácím urvat body, nebo budou Severočeši na Hané drancovat? Vše napoví zápas ve středu 3. 12. 2008, který bude započat v 17:30.

Srovnání týmů

17-5-2-4 celková bilance 9-3-2-15
7-4-2-1 zápasy venku 3-0-1-10
10-1-0-3 zápasy doma 6-3-0-5
2. postavení v tabulce 11.
63 získané body 34
92:54 skóre 68:80
0 utkání bez vstřelené branky 2
2 utkání se shut-outem 0
8:1 (Jihlava) nejvyšší výhra 6:1 (Poruba)
2:6 (Chomutov) nejvyšší prohra 0:4 (Kadaň)
Špirko; 26b (12+14) nejproduktivnější hráč Ministr; 24b (12+12)
Šagát; 13 nejlepší střelec Ministr; 12
Špirko; 14 nejvíce asistencí Ministr, Brančík; 12
Sklenička; 67 nejtrestanější hráč Davídek; 49
Salfický – 91,85% úspěšnost brankáře Kameš – 91,69%
Salfický – 2,11 průměr inkas. branek Kameš – 2,64
25 góly v přesilovkách 26
17,99% využití přesilovek 14,69%
2 góly v oslabení 3
9,64% střelecká úspěšnost 6,71%

Aktuální forma Olomouce

Hráči hlavního města Hané si v letošní sezoně vedou řekněme pod očekávání. Loni zakončili základní část sezony na prvním místě ve východní skupině, s osmdesáti šesti body překonali dokonce o bod i tým Brna. V celkovém srovnání, připočteme-li i týmy západní skupiny, skončili Olomoučtí třetí. Ztráta na druhý Chomutov a první Boleslav se z dnešního pohledu zdá až propastná, nesmíme ale zapomenout, že toto srovnání může vzhledem k loňskému modelu soutěže poněkud zkreslovat.

V současné době na tom ale, jak již bylo naznačeno, není Olomouc právě nejlépe. Aktuální umístění v tabulce přirovnává úspěchy minulého ročníku k loňským sněhům, které dávno roztály. Kohouti paběrkují okolo jedenáctého místa a na desátý Most ztrácí tři body. V posledním kole podlehli zlepšující se Kadani 2:1 po nájezdech, předtím jen tak tak zdolali v domácím prostředí Benátky 4:3. Ani zápas tomuto předcházející nedopadl dobře, v Porubě Olomouc prohrála 4:2. Ústí tak přijede za týmem, který poslední zápasy podává nepřesvědčivé výkony, čemuž tabulkové umístění odpovídá. Na druhou stranu ani hosté ze severu poslední mače nezvládají podle svých představ, přestože se zatím zuby nehty (či spíše drápy) drží druhého místa.

Opory Olomouce

Nejvíce minut si zatím v Olomoucké kleci letos odstál, či lépe řečeno odchytal, brankář Štefan Žigárdy. V devíti stech a třiatřiceti odchytaných minutách stačil pochytat pět set jedna střel a v procentuální úspěšnosti se mezi prvoligovými brankáři pohybuje na třináctém místě. V posledních zápasech ale nastupuje za Hanáky Jaroslav Kameš, ten ze šestnácté pozice hledí na záda ústeckému Salfickému.

V obranných šicích vyniká s dvanácti body (3+9, -6) Ondřej Kříž, kterého si ústecké publikum ještě může pamatovat coby domácího borce. Jiří Ondrušek, co se týče produktivity druhý olomoucký obránce, má oproti Křížovi polovinu bodů. (4+2, -5). V předposledním zápase Kohoutů s Benátkami se trefil Jan Mikel (2+1, +1)

Jasným lídrem útoku je pak Milan Ministr (12+12, -5). Hráč s číslem sedm na zádech vede kanadské bodování týmu a s dvanácti střelami, které neminuly svůj cíl, je zároveň nejobávanějším střelcem svého mužstva. Osmkrát zamířil přesně Richard Brančík (8+12, +4). Přes deset kanadských bodů se dostal ještě Filip Smejkal (7+11, -6), ten jich má na kontě osmnáct.

Kádr Slovanu

Doba, kdy Ústečtí laborovali se zraněními, je, zdá se, téměř pryč. Většina marodů se již navrátila do sestavy, případně se vydali na zkušenou do extraligy. Martin Šagát, který laboroval s naraženým kotníkem, by již měl ve středečním zápasu naskočit na led. Do utkání tak nenastoupí kvůli zranění jen Jan Čaloun, který se pomalu stává smolařem Severočechů. Zlomené žebro mu dovolí nastoupit až během prosince.

Vzájemné zápasy

2008/2009
Ústí - Olomouc 4:2 report, preview

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Salfický (35. Volke) - Klobouček, Zeman, Němeček, Pojkar, Macháček, Bolf, Tůma, Gýna - Janků, Pazourek, Prorok - Heřman, Špirko, Šaffer - Mikulík, Sklenička, Kloz - Hanzl, Novák M.

HC Olomouc: Kameš - Bartoň, Kříž, Mikel, Nedbálek, Ondrušek, Ostrčil, Paška - Brančík, Davídek, Čuřík, Ministr, Řípa, Sakrajda, Smejkal, Zbořil, Žajgla

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže