Ú s t í n/L. - Slovan podruhé v řadě po famózním domácím výkonu horkotěžko sbíral body na půdě soupeře. Tentokrát v Benátkách druhý bod pro Lvy vystřelil v prodloužení Jan Klobouček. Tým z Kadaně se nabízí jako další snadná domácí kořist, v tabulce se pachtí nedaleko od samého dna. Nicméně naposledy prokázala v Třebíči nezměrnou vůli, když ze stavu 1:5 dokázala nakonec vytěžit dva body. Jestli se jí něco podobného povede i v Ústí, sledujte ve středu 26. listopadu od 18:00.

Porovnání týmů

17-4-2-3 celková bilance 7-3-0-16
7-3-2-1 zápasy venku 3-3-0-7
10-1-0-2 zápasy doma 4-0-0-9
2. postavení v tabulce 13.
61 získané body 27
87:49 skóre 63:79
0 utkání bez vstřelené branky 3
2 utkání se shut-outem 3
8:1 (Jihlava) nejvyšší výhra 5:1 (Havířov)
2:6 (Chomutov) nejvyšší prohra 3:7 (Chomutov)
M. Šagát; 25b (13+12) nejproduktivnější hráč J. Valský; 19b (9+10)
M. Šagát; 13 nejlepší střelec J. Valský; 9
Šagát, Špirko; 12 nejvíce asistencí R. Šíp; 11
Z. Sklenička; 67 nejtrestanější hráč V. Kloz; 51
M. Volke - 95,10% úspěšnost brankáře M. Hanuljak - 91,95%
M. Volke - 1,33 průměr inkas. branek M. Hanuljak - 2,79
24 góly v přesilovkách 18
19,2% využití přesilovek 13,53%
1 góly v oslabení 2
10,02% střelecká úspěšnost 8,79%

Kádr Ústeckých Lvů

S největší pravděpodobností zažije Zlatopramen Arena při derby návrat Dušana Salfického, který se mezi tři tyče vrací po viróze. Z Českých Budějovic bude připraven obránce Petr Macháček. Andrej Novotný je tento týden v extraligovém Kladně, proto se v sestavě objeví i Vladimír Gýna, vracející se z marodky. V útoku budou Lvi postrádat Michala Dragouna, který je do konce týdne k dispozici budějovickému Mountfieldu, chybět bude i Václav Novák, který byl uvolněn jako Novotný do Kladna. Po otřesu mozku z utkání proti Dukle Jihlava se vrací kapitán Lvů Jan Čaloun.

Aktuální forma Kadaně

Z domácí porážky 2:5 od Slovanu ve 12. kole se Kadaň oklepala stylově, hned v dalším utkání vyplenila Olomouc poměrem 4:0. Nicméně ke stabilním výsledkům a pravidelnému zisku bodů se žlutočerní neodpíchli.
Po následném klopýtnutí v Mostě 0:2 sice Kadaň překvapila třemi body z Havlíčkova Brodu a ještě více úspěšnými penaltami v Brně, ale poté na další bodový zápis čekala více než dva týdny. Sérii čtyř porážek, z nichž nejvíce ční výprasky 1:5 v Chrudimi a 3:7 v Chomutově, protrhla až v 21. kole doma proti Havířovu. Kadaň Pantery s přehledem zkrotila a nasázela jim pět branek (5:1). Za tuto výhru však žlutočerní zaplatili třemi prohrami za sebou, zvlášť draho to Kadaň přišlo v Jihlavě (2:5) a v Porubě (3:6).
V posledních dvou kolech se ovšem Kadaň předvedla v poměrně slušném světle. Doma si poradila s Benátkami (2:0) a v Třebíči pak zrežírovala drama s nevídanou zápletkou. Žlutočerní dvakrát vykopli víko od rakve, když je nepoložil stav 1:5 ani 3:6, a za svou buldočí vůli byli nakonec v penaltovém rozstřelu odměněni dvěma body (7:6sn).

Opory Kadaně

V brance si post neochvějné jedničky hlídá někdejší mládežnický reprezentant Miroslav Hanuljak (2,92 a 92,16%).
V obraně Kadaně nejlépe snoubí své defenzivní povinnosti a útočné schopnosti Martin Szakal (2+8, -3). Petr Pospíšil sice zásobuje své kolegy přesnými pasy, ale jeho bilance +/- vskutku není výstavní (1+5, -13). Jmenovec štiky ústeckého útoku Vojtěch Kloz má zase ze všech svých kolegů z obrany největší gólový apetit (3+2, +1).
V ofenzivě Kadaně o sobě dává nejvíce vědět Jakub Valský (9+10), nově příchozí David Balázs v žlutočerném dresu řádně pookřál (10+7). Bývalý dlouholetý kapitán Chomutova Radek Šíp dokazuje, že hokej nezapomněl hrát ani po změně barev (6+11).

Sestava Kadaně

V říjnu se vedení Kadaně rozhodlo oživit útok a z Berouna přivedlo Davida Balázse a z Chomutova přišel na hostování Tomáš Polanský.
Už více než dva týdny Kadani chybí marodi Ladislav Boušek a Patrik Fink, jejich start proti Slovanu je tak nejistý.

Vzájemné zápasy

2008/2009
Kadaň - Ústí 2:5 report, preview

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Volke - Klobouček, Zeman, Bolf, Tůma, Němeček, Pojkar, Novotný - Šagát, Dragoun, Sklenička, Heřman, Pazourek, Prorok, Látal, Špirko, Šaffer, Kloz, Hanzl, M. Novák.

SK Kadaň: Hanuljak - Szakal, Kramár, Pospíšil, Zmeškal, Mašek, Kloz, Boguský - Valský, Šíp, Balázs - Polanský, Derfler, Zika - Indra, Rybecký, Kajer - Hartman, Ton, Chyba.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže