Ú s t í n/L. - V 6. minutě si najel na Čalounův pas a parádním švihem odstartoval představení, na které Zlatopramen arena jen tak nezapomene. A jihlavská Dukla bezpochyby také ne. Navíc přidal další čtyři přesné přihrávky, do kabin tak mohl odcházet s pocitem dobře vykonané práce. „Naposledy jsem takhle zahrál někdy v juniorech,“ vtipkoval po zápase Michal Dragoun.
Střelecký koncert s Jihlavou bez debat aspiruje na doposud nejlepší zápas Lvů v tomto ročníku. Ačkoliv Michal Dragoun byl s hodnocením žlutomodré exhibice opatrnější. „Myslím, že jsme odehráli lepší zápasy. Ale Jihlava moc nevzdorovala, takže střelecky to bylo určitě nejlepší utkání,“ diplomaticky odpovídá někdejší Spartaň.

V duelu proti Dukle dali Lvi konečně vyniknout střeleckému potenciálu, který v nich třímá. Zbavili se tak nemohoucnosti v koncovce, jež je provází prakticky od prvních zápasů? „Kdyby to tak bylo, tak by to bylo super. Takovej zápas jsme potřebovali, abysme od začátku hráli v klidu a hlavně abychom nehráli jen půl zápasu.“

Proti Jihlavě ze sebe Lvi rovněž setřásli svůj oblíbený neduh, kdy po výborně rozehraném zápasu přišlo brzké uspokojení a následné strachování se o výsledek. „Když bylo vidět, že se ty góly dávaly jednoduše, tak každej si chce dát branku nebo to dovézt to prázdný. Když jsme dřív o hodně vedli, tak jsme pak podcenili některý situace a nakonec z toho bylo ještě drama. Dnes se nám to nestalo, hráli jsme dobře až do konce,“ chválí tým dravý forvard.

Na zápase, po němž musel být spokojený i ten největší škarohlíd z řad ústeckých příznivců, přeci jen našel Dragoun některé nedostatky. „Zase jsme se nevyvarovali zbytečných oslabení. Poslední zápasy nás to trápí hodně, kdy jsme často vylučovaný za zbytečný zákroky ve středním nebo útočným pásmu. A samozřejmě mrzela ta zranění,“ vypočítává minusy rodák z Dobříše. Kdekoho mohl zamrzet i čestný úspěch Jihlavy, po kterém Lvi ztratili možnost ukončit zápas s čistým štítem. „Nepomohli jsme brankáři k nule, je to škoda. Ale jinak je celkem jedno, jestli to bylo 8:0 nebo 8:1.“

V duelu, na který Zlatopramen arena čekala od loňského února, byl exsparťanský štírek více než výraznou postavou. Skvělým švihem z pravého kruhu načal úchvatnou kanonádu, na níž se podílel dalšími čtyřmi asistencemi. „Naposledy jsem podobně zahrál někdy v juniorech. Jsem rád, že si začínám víc věřit, než když jsem přišel ze Sparty. Tam mi nedávali šanci, tady mě trenér Hořava drží. Snad to bude lepší a lepší,“ přeje si mladý forvard. Úlohu své lajny, která celkem zařídila pět branek, komentoval s patřičnou skromností. „Dali jsme nějaký góly. Dnes to klapalo.“

Z nadmíru podařeného představení se dá mnohé vytěžit i v dalších zápasech. Ví to i Michal Dragoun. „Od začátku nastoupit stejně, nevyčkávat na soupeře a hned vyrukovat se svojí hrou, kterou po nás trenér chce,“ prozrazuje recept na úspěch.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže