Ú s t í n/L. – Po nervydrásajícím zápase s Brnem, který přilákal do ústeckých ochozů letos zatím rekordní návštěvu, se Lvi chystají na východ Čech. Tam se hodlají utkat s momentálně šestou Chrudimí. Deset výher Ústeckých v řadě budí již zaslouženou pozornost, a tak se dá čekat, že bude každý ze soupeřů Severočechů vyvíjet snahu, aby sérii utnul. Podaří se to Chrudimi, či se vítězný řev Lvů bude linout i chrudimským stadionem? To se rozhodne 29.10.2008 v 18:00.

Porovnání týmů

12-2-1-2 celková bilance 8-1-3-5
5-1-1-1 zápasy venku 3-1-2-3
7-1-0-1 zápasy doma 5-0-1-2
1. postavení v tabulce 6.
41 získané body 29
54:34 skóre 57:50
0 utkání bez vstřelené branky 0
0 utkání se shut-outem 0
5:1 (Havlíčkův Brod) nejvyšší výhra 8:6 (Havířov)
2:6 (Chomutov) nejvyšší prohra 3:8 (Vrchlabí)
M. Šagát; 15b (7+8), R. Špirko; 15b (6+9) nejproduktivnější hráč J. Šeda; 14b (2+12)
M. Šagát, J. Čaloun; 7 nejlepší střelec S. Stavenský; 8
R. Špirko; 9 nejvíce asistencí L. Král; 13
Z. Sklenička; 61 nejtrestanější hráč M. Šafařík; 46
D. Salfický - 92,89% úspěšnost brankáře M. Růžička - 93.24%
D. Salfický - 1,89 průměr inkas. branek M. Růžička - 2,23
2656 průměrná domácí návštěvnost 809
1879 průměrná venkovní návštěvnost 1430

Úvod

Salfický versus Šrámek - dostanete párek. Chrudim chce nalákat diváky do ochozů, čemuž má dopomoci i netradiční nabídka pro prvních 500 příchozích. Podporu fanoušků bude potřebovat, vždyť do východních Čech zajíždí momentálně vedoucí tým tabulky. Dokáže novic první ligy zastavit dobře pracující stroj na výhry, či se aureoly Ústeckých zalekne? A zeptejme se i z druhé strany: je pro Slovan dlouhá šňůra výher opravdu výhodou, nebo může hráče i tak trochu svazovat? Těžko říct. Lvi ale jedou do Chrudimi jakožto v současné době nejlepší tým soutěže, ale Východočeši se dokážou do papírově silnějších soupeřů pořádně obout, jak se ostatně přesvědčil i Chomutov.

Průběh sezony

Chrudim počala sezonu na půdě druhého nováčka první ligy, v Benátkách nad Jizerou ovšem padla poměrně jednoznačně 5:2. Před svým publikem se poprvé představila v následujícím druhém kole a proti Kadani již po zápase hráči slavili po výhře 4:1. Třetí kolo znamenalo cestu do Ústí nad Labem, bývalý extraligista ale vyhrál 3:1.

Nicméně Chrudim dokáže na hřištích silnějších celků bodovat. 6.10. ji v rámci desátého kola uvítali na ledě favorizovaného Chomutova, ovšem ti, kdo očekávali jasnou dominanci Severočechů, byli zřejmě po skončení třetí třetiny poměrně zaskočeni. KLH prohrál 1:3. Něco podobného se letos povedlo jen Olomouci. Po tomto zápase však zřejmě přišlo určité uspokojení, protože další zápas znamenal pro Chrudim letos zatím největší prohru, Vrchlabí ji smetlo na domácím ledě 8:3. Zatím poslední zápas jeli Východočeši odehrát na led Kadaně a cesta se jim vyplatila, hráčům v černožlutých dresech nastříleli pět gólů a inkasovali pouze jeden.

Tahouni mužstva

Jakmile se poblíž brankové konstrukce Chrudimi zdržuje mladý a talentovaný brankář Martin Růžička, mohou být obránci poměrně klidní. Odchovanec pardubického hokeje nastoupil letos v dresu Chrudimi zatím k sedmi zápasům, ve kterých pustil čtrnáct gólů a drží úspěšnost nad devadesáti třemi procenty. To Lukáš Šrámek, který nastoupil již k jedenácti zápasům, má o něco horší statistiky. 90,73% úspěšnosti při průměru 3,13 inkasovaných gólů za zápas.

U obránců zaujmou dvě jména hráčů, kteří – ač v obraně – nasbírali již čtyři body. Petr Suchý za dva góly plus dvě asistence a nikoliv neznámý Zdeněk Toužimský. Bývalý hráč Hradce, ale i Mladé Boleslavi či Sparty, se přesně trefil jednou a třikrát naservíroval puk do gólové situace svému spoluhráči.

Stanislav Stavenský byl již jakožto nejlepší střelec presentován na začátku článku.

Vloni hrál extraligu za Ústí, letos proti němu nastupuje v první lize. Tomáš Martinec nyní útočí na východě, vstřelil zatím šest branek a u čtyř asistoval. Bohaté extraligové zkušenosti má i Marek Zadina, dlouholetá opora Ocelářů z Třince.

Vzájemné zápasy 2008/2009

Ústí - Chrudim 3:1 report, preview

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Salfický - Novotný, Tůma, Klobouček, Zeman, Němeček, Vágner, Pojkar, Bolf - Šagát, Mikulík, Sklenička - Janků, Novák, Pazourek - Čaloun, Špirko, Heřman - Dragoun, Havlíček, Šaffer.
HC Chrudim: Šrámek - Kuncl, Toužimský, Fejgl, Beránek, Vyskočil, Martinec, Pospíšil, Zadina, Suchý, Valko, Bělohlávek, Semorád, Žák, Král, Šafařík, Stavenský, Šeda, Zohorna, Bláha, Kolář.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže