Ú s t í n/L. - Ústí i napodruhé přemohlo jednoho ze svých dvou největších soků. Napoprvé to s Brnem stihlo už v prodloužení, teď si muselo počkat do samostatných nájezdů. Dvěma proměněnými pokusy Lvi udělali za kvalitním utkáním dvoubodovou tečku. „Potkaly se dvě z nejlepších mužstev 1. ligy,“ nechal se po zápase slysět kapitán domácích Jan Čaloun. Podobné hlasy zněly i z druhé strany. „Čekal jsem dobrej zápas, to se potvrdilo,“ zhodnotil utkání někdejší ústecký bek Tomáš Houdek.
Po střetnutí dvou titánů 1. ligy přidal Slovan ke svému náskoku nad Kometou další bod. „Trošičku jsme jim odskočili. Ale bude důležitý, kdo vyhraje základní část,“ lakonicky komentoval výsledek zápasu kapitán Slovanu Jan Čaloun.

Utkání od prvních okamžiků nabralo vysoké tempo, které nepolevilo až do samého konce, kdy se z prémiového bodu mohli těšit domácí Lvi. „Bylo to nahoru dolu. Nehráli jsme ze zabezpečený obrany, ale moc branek nepadlo. Oba gólmani chytali výborně. Je dobrý, že jsme ukradli ten druhý bod,“ pochvaloval si Čaloun.

Souboj vedoucích mužstev soutěže přitáhlo do ochozů přes pět tisíc diváků. Na ty čekala přehlídka špičkového prvoligového hokeje. „Věděli jsme, že Brno má kvalitní mužstvo a že společně s Chomutovem bude hrát na špici. Řekl bych, že zápas s Kometou se dá přirovnat k extraligovému utkání. Hrály jedny z nejlepších mužstev 1. ligy.“

Z normální hrací doby vítěz nevzešel, neurčilo ho ani pětiminutové prodloužení. Na řadu tak přišly samostatné nájezdy, na které Brno protočilo gólmany a do branky postavilo náhradníka Hronka. „Ta změna mě trošku překvapila. Jak znám z Pardubic Sašu Hyláka, tak na nájezdy byl šikovnej, bylo těžký mu dát gól. Ale trenéři Brna k tý změně asi měli nějakej důvod,“ uvažoval ústecký odchovanec.

Kapitán Lvů se k nájezdu postavil ve druhé sérii, v níž se s Hronkem vypořádal povedeným blafákem do bekhendu a po Špirkově předchozím úspěchu potvrdil pro domácí zisk druhého bodu. „Rozjel jsem se rychle a viděl, že Hronek zůstal asi dva metry před bránou, tak jsem to rychle stáhnul do bekhendu a pověsil to tam.“

Ústečtí Lvi pokračují ve spanilé jízdě, po rozpačitém úvodu sezony se postupně prodrali na špici tabulky s Chomutovem i Brnem za zády. „My chceme pracovat s pokorou, respektovat každýho soupeře, s kterým se utkáme. Samozřejmě se chceme umístit v tabulce co nejvýše,“ glosoval pozici Lvů olympijský vítěz z Nagana.

Po zápase s Kometou si mohl Slovan přičíst desátou výhru v řadě. Podobnou impozantní sérií se v soutěži nemůže chlubit žádný jiný mančaft. „Jsme rádi, že vyhráváme. Ale opakuju, že sezona bude dlouhá a těžká. Budeme se pokoušet natáhnout tu šňůru co nejvíc, ale nemůže vyhrát každý zápas, to nejde.“


Po necelém roce, kdy se musel stěhovat na jih Moravy, znovu vyjel na led ústecké arény. Tentokrát ale v dresu soupeře. „Do Ústí jsem se těšil. Čekal jsem dobrej zápas, to se potvrdilo,“ poznamenal po utkání obránce Tomáš Houdek.

Úroveň utkání si pochvaloval. „Nám to vyhovuje, když proti nám soupeř nebrání a chce hrát hokej,“ byl spokojený Houdek. Brno v 57. minutě šťastně vyrovnalo na 2:2, ale zbývající minuty zápasu se nikam nehrnulo, byli to naopak Lvi, kdo chtěl urvat všechny body. „My jsme se pak nechtěli nikam tlačit, vyrovnali jsme a nechtěli jsme dostat třetí gól. Říkali jsme si, že to zlomíme v prodloužení, ale to se nám nepovedlo.“

Do samostatných nájezdů, jež měly rozhodnout o druhém bodu, se jako první rozjel právě Houdek. Ztroskotal však na jistém Salfickém. „Letos jsem jel druhej nájezd, ten první jsem dal. Teď se to bohužel nepovedlo,“ mrzelo někdejšího ústeckého beka.

Působení v brněnské metropoli Houdkovi svědčí. Kometa momentálně nemá produktivnějšího beka, v soutěži je na tom pak lépe pouze chomutovský Pulpán. „V Brně jsem maximálně spokojený.“

Kometa zatím potvrzuje roli jednoho z favoritů soutěže, teprve v předminulém kole se musela klidit z prvního místa. Teď bude z dvoubodového odstupu pronásledovat Ústecké Lvy. „Chceme být první, takže to není úplně podle našich představ. Ale ten odstup je malej, je to otázka jednoho zápasu,“ míní Houdek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže