Ú s t í n./L. - Hráčům ústeckého Slovanu skončila předposlední únorový den prvoligová sezóna. Ve třetím duelu semifinálové série prohráli nešťastně na vlastním ledě s Berounem. K vítězství nepomohl ani hattrick ústeckého kapitána Daniela Hodka, kterému se třikrát během závěrečného dějství podařilo srovnat stav utkání.
„K těm brankám, to bylo štěstí, beci to dobře vystřelili na bránu no a v té skrumáži se to dostalo až na moji hokejku a já jsem stál před odkrytou brankou. Je to určitě hezký, ale mě to vůbec netěší, protože se prohrálo a vypadlo. V té poslední třetině jsme zabojovali a všichni určitě viděli, že makáme. Bohužel štěstí se k nám otočilo zády a prakticky všechny ty branky padly po našich chybách,“ shrnul Dan průběh utkání. Vrátil se i k závěru utkání, v němž byl po čtvrté brance hostů vyloučen na 5 minut plus do konce utkání. „K tomu závěru, to mi ruplo v hlavě, bohužel jsem to neunesl. Udělal jsem hloupost a určitě bych se za to chtěl omluvit i tomu hráči. Do konce zápasu chybělo ještě skoro pět minut a já jsem to takhle zazdil. Teď už to bohužel zpátky nemůžu vzít,“ souká ze sebe sklesle ústecký kapitán.

Sami ústečtí hráči se při play-off ke svým cílům obvykle vyjadřovali tak, že chtějí dojít co nejdál. Nakonec jejich cesta skončila v semifinále. Jaké vůbec byly vyřazovací boje očima ústeckého kapitána? „My už jsme špatně dohráli i konec základní části, prohráli jsme pět zápasů v řadě a tak jsme nakonec narazili na Olomouc. To čtvrté a páté utkání hráli všichni na doraz a mužstvo se semklo. Hráli jsme perfektně dozadu a nakonec se nám podařilo Olomouc vyřadit. V prvním utkání v Berouně jsme v tom pokračovali, hráli jsme tam takticky dobře, ale ty nájezdy bohužel nevyšly. Druhý zápas nás to asi poznamenalo, špatně jsme k tomu utkání nastoupili a Beroun byl určitě lepším mužstvem. Naopak dnes, alespoň podle mého názoru jsme si zasloužili vyhrát,“ dodává.

Pro Lvy dnešním dnem skončila sezóna. Během posledních let si ústečtí diváci zvykli na značnou obměnu hráčského kádru během letní přestávky. „Z toho jádra mužstva tady mají smlouvy všichni a uvidíme kdo tady zůstane a kdo ne. Kádr se musí podle mého názoru hlavně vhodně doplnit. Myslím ale, že to bude příští rok určitě lepší než letos,“ připojuje optimisticky ústecký kapitán, který je jedním z těch, kterým končí k poslednímu dubnovému dni ve Slovanu smlouva. Bude mít zájem setrvat v kádrů Lvů i pro příští sezónu? „Já myslím že ano, že se domluvíme a zůstanu,“ dodal na závěr rozhovoru.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže