Sobotní čtrnácté kolo první ligy přineslo hráčům Slovanu již sedmou výhru v řadě a udržení těsné ztráty na vedoucí Kometu Brno. Jedním gólem se zaskvěl i Rastislav Špirko, který se po delší době dokázal prosadit po samostatném úniku. „Po předcházejících nájezdech, kdy mi nevycházely blafáky, jsem od začátku chtěl vystřelit,“ řekl v pozápasovém rozhovoru.
V zápase čtrnáctého kola první ligy přivítali Ústečtí Lvi tehdy osmý celek tabulky, Olomouc. Ta ovšem v Ústí nad Labem neuspěla a i díky tomu se propadla na desáté místo. K zápasu se vyjádřil Rastislav Špirko. „Věděli jsme o kvalitách olomouckého mužstva, daří se jim hlavně venku, na což jsme se připravovali. Od začátku jsme chtěli hrát naši nátlakovou hru a dávat si pozor na brejky Olomouce. Už od začátku se nám dařilo vést, tak jsme to chtěli. Bylo to kvalitní střetnutí, i když jsme chvílemi polevili a nehráli to, co jsme hrát chtěli. Po taktických chybách jsme jim dvakrát dovolili dotáhnout se na nás, nakonec ale vyhrálo podle mého názoru lepší mužstvo, i štěstí se k nám přiklonilo více.“

Šikovný útočník v zápase navázal na svou pověst střelce a dokázal se prosadit v první třetině po samostatném úniku. „Při souboji dva na dva u mantinelu jsem puk posunul na modrou čáru Čalimu (Janu Čalounovi), ten to hned sklepnul Němečkovi na střed, já jsem si zakřičel mezi dvěma hráči a on mi to jen posunul na hokejku. Snažil jsem se co nejrychleji ujet obraně Olomouce a vytvořit si dostatečný prostor na zakončení. Po předcházejících nájezdech z poslední doby, kdy jsem neustále vymýšlel blafáky, které mi nešly, jsem od začátku věděl, že chci rovnou vystřelit. Nakonec mi k tomu pomohl i brankář, protože udělal první pohyb a mě nezbylo než zavěsit pod horní tyč,“ zhodnotil Špirko svůj gólový úspěch, díky kterému se Slovan dostal do dvougólového vedení.

Nicméně v druhé třetině se lehkost z hokejek Ústeckých vytratila a zápas dal vzpomenout na bitvy s předchozími soupeři, kteří Lvy dokázali taktéž nejvíce trápit druhou třetinu. „Na druhé třetiny se snažíme dávat si pozor vlastně celou sezonu, takových zápasů už bylo kvantum. První třetinu jsme většinou vyhráli nebo měli výborný nástup, ale v druhé přichází jakési uspokojení. Jako by si každý myslel, že teď už to bude v pohodě, každý si dá gól a už se nám nemůže nic stát. Z toho pramení jistá nesoustředěnost, podcení se pár situací, nedodrží se náš herní systém a v důsledku to pak vypadá, jak to vypadá,“ naznačil sympatický útočník svůj názor. A rozhovořil se i o neproměňování šancí, které trápí celek žlutomodrých již delší dobu.

„Je to věc štěstí, ale hlavně toho, že v určitých fázích řešíme brankovou situaci moc rychle, nebo naopak zbytečně nahráváme. V zakončení je to už na jednotlivých hráčích, musíme být důraznější a dorážet před brankou střely vyražené brankářem soupeře. Zachovat větší klid a správně se rozhodnout to zakončit rychle, když není více času, nebo to v jiných situacích neřešit zbrkle a počkat si na nejvhodnější okamžik,“ má Špirko jasno v tom, co by pomohlo zvýšit brankové příděly soupeři v zápasech, kdy má Slovan navrch.

Ústečtí fanoušci jsou známí tím, že rádi jezdí podporovat svůj tým i na venkovní zápasy. Po takřka domácím zápase v Kadani se jich větší množství chystá i na zápas patnáctého kola v Mostě. Takové podpory si hráči dokážou vážit. „Musím poděkovat za dosavadní průběh sezony, že nám fandí nejen doma, ale i na výjezdech. Snažíme se odměnit našimi výkony a vítězstvími, což bude doufám pokračovat dál a obě strany budou spokojené,“ nechal se slyšet jeden z oblíbenců ústeckého publika.

Ústečtí Lvi dokázali plně bodovat již posedmé v řadě, což už je úctyhodný výkon. Je tedy otázkou, na kolika výhrách se šňůra zastaví. „Jak se říká, s každou výhrou roste chuť. I pohoda je v kabině samozřejmě jiná, když se vyhrává. Tolik to ale nesledujeme, pokud jsme vyhráli pět zápasů v řadě nebo deset… Chceme se soustředit na každý zápas jednotlivě. To, že jsme vyhráli sedm zápasů v řadě, nám do osmého žádnou velkou výhodu nedává, každý zápas začíná stejně 0:0. A každý zápas chceme vyhrát. Jsme ale samozřejmě rádi, že nám počet vítězství pořád roste. Snad to tak bude dále pokračovat,“ ukončil Špirko nadějně pozápasový rozhovor.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže