Ú s t í n/L. – Po nervydrásající bitvě s Třebíčí čeká Lvy další domácí zápas. V sobotu 18. října hostí na svém ledě tým Olomouce. Ten v současné době obývá osmou příčku prvoligové tabulky a přestože se s Morou počítá spíše ve vyšších spektrech tabulky, ta zatím předpoklady neplní. K náladě v mužstvu jistě nepřispěla ani domácí prohra 0:4 s Kadaní. Prodlouží tedy Ústí sérii? Či si Moravané napraví reputaci?

Úvod

Celek, o kterém se mluví jako o možném nástupci extraligového Znojma, zatím zcela nenaplňuje očekávání odborníků před začátkem sezony. Všeobecně panoval názor, že se Mora bude pohybovat kdesi v čele, momentální osmé místo je ale lehce mimo tyto úvahy. A to dále vynikne při připomenutí faktu, že v současné době má stejný počet bodů i devátý Havířov a desátý Most. S tím se jistě Moravané nebudou chtít smířit, což by mohlo slibovat zajímavý hokej.

Loňská sezona

Minulý rok fungovala první liga v základní části rozdělena na východní a západní skupinu. Je tedy poměrně očekávatelné, že sobotní soupeř Slovanu působil v základní části ve východní skupině. A nevedl si věru špatně. Mora dokázala předstihnout i ambiciózní Kometu Brno a skončila na první příčce.
Ve čtvrtfinále se Mora potkala s tehdejší Sarezou Ostrava. První dva zápasy byly jednoznačné. Nejdříve 6:2, podruhé senzačně otočila zápas, který po druhé třetině nevypadal pro Olomouc nejlépe – 2:3. Nicméně tým se nevzdal a nasázel Ostravě v posledním dějství pět branek. První zápas na Sareze ale Olomoučtí ztratili 6:4, druhý ale dopadl 2:3p ve prospěch Olomouce. Série se vracela zpět na Hanou. Doma Olomouc zápas opanovala a vyhrála jednoznačně 7:4, čímž slavila historický postup do semifinále Play Off. Byl to největší úspěch v novodobé pětileté historii klubu.
V semifinále pak narazili na tradičně silný Chomutov. První zápas ale vyhráli přesvědčivě 5:2. I druhý zápas se povedl, přestože po velké bitvě. 7:6sn. Chomutov nicméně doma panoval (4:1, 2:0) a série se vracela zpět na Moravu. Tam KLH dokázal otočit zápas a vyhrát 2:3, čímž se stejným poměrem ujal vedení i v celé sérii. Šesté utkání se chystalo opět na severu Čech a přestože Olomoučtí jistě pomýšleli na úspěch a dovedení série do sedmého zápasu, Chomutov nekompromisně sestřelil všechny jejich šance – 7:0. Olomouc skončila.

Změny v kádru

Že by v Olomouci nezůstal kámen na kameni se zrovna říct nedá. Mora očividně staví spíše na stabilitě a sehranosti kádru, přesto některé příchody i odchody zaujmou. Tak například z Hradce Králové dorazil útočník Petr Sakrajda. Po obráncích se Olomoučtí poohlédli dokonce v zámoří, z nižších soutěží přišli David Kudělka a Radim Ostrčil. Další obránce přišel z extraligového Zlína, Robin Staněk nyní bojuje lehce severněji.
Odchodů také nebylo nejvíce. Kufry si sbalil a ku Porubě vyrazil Petr Janečka, který v minulé sezoně vstřelil za Olomouc tři branky a na čtyři nahrál. Na Slovensko se vydal hledat štěstí Martin Bouz, taktéž útočník, jež rozvlnil loni síť v brankové konstrukci olomouckého soupeře sedmkrát a šestkrát našel přihrávkou spoluhráče chystajícího se dát gól. Nu a na hostování odešel obránce Jan Koktan, ten v současné době vyztužuje obranu Třebíče.

Letošní sezona

Jak už bylo předznamenáno, Olomouc nyní okupuje osmou příčku tabulky. Výsledkově si pak vedla poněkud … nejednoznačně. Hned v prvním kole přišla prohra s Mostem, na což navázala další v Havlíčkově Brodě. A to dokonce 5:1. Pak ale Mora překvapila a doma porazila favorizované Brno, byť na nájezdy – 3:2sn. V šestém kole dokázala Olomouc přetrhnout sérii Chomutova v jejich domácí tvrzi, což určitě potěšilo i fanoušky Slovanu – 4:3. Další zajímavost. Od třetího do desátého kola Mora pokaždé prohrála či vyhrála rozdílem maximálně jedné branky. To se změnilo až v kole jedenáctém, kdy deklasovala Porubu 6:1. Ovšem v zatím posledním třináctém kole podlehla Olomouc Kadani 0:4, to publikum zřejmě příliš nepotěšilo.

Vzájemné zápasy 06/07

Olomouc Ústí nad Labem 2:3
Ústí nad Labem Olomouc 8:1
Olomouc Ústí nad Labem 1:2sn
Ústí nad Labem Olomouc 4:0

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Fiala - Zeman, Macháček, Tůma, Klobouček, Vágner, Němeček, Gýna, Novotný - Šagát, Mikulík, Sklenička - Janků, Novák V., Pazourek - Havlíček, Špirko, Heřman - Čaloun, Přeučil, Kloz.
HC Olomouc: Žigárdy (49.Slovák) - Bartoň, Janáček, Kudělka, Kříž, Nedbálek, Ondrušek, Ostrčil, Rýgl - Bordowski, Brančík, Davídek, Čuřík, Matějka, Ministr, Ondráček, Sakrajda, Smejkal, Zbořil, Žajgla, Řípa

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže