Ú s t í n/L. - Slovan se pomalu dere tabulkou vzhůru. Po šnůře pěti výher v řadě zaostává za vedoucí Kometou o jediný bod. Naopak Třebíč je zatím pevně přikovaná ke dnu a marně čeká na nějaký impuls. Takovým by rozhodně byl solidní výsledek v Ústí, ale pohled na tabulku dává Horácké Slavii minimum šancí. Ačkoliv kdo ví. Utkání začíná ve středu 15. října v 18:00 hod..

Loňská sezóna

Loňský ročník znamenal pro Třebíč z výkonnostní stránky krok zpět. Zatímco v postupové sezoně Slovanu se Třebíč probila do play-off ze sympatického šestého místa, loni zachraňovala účast v předkole na poslední chvíli. Nakonec z toho bylo upocené 12. místo s pouhými 51 body, tedy přesně o 29 méně než o rok dříve.
Horácká Slavia se v předkole sice semkla a Hradec dokázala potrápit, ale dobře rozehranou sérii nedovedla přetavit v postup a v pěti zápasech nakonec dala vyřazovacím bojům sbohem.

Změny v kádru

Před sezonou se kabina Třebíče řádně zatřásla. Její řady opustil brankář Filip Luňák (Hradec Králové), k němu se připojil i ústeckému publiku známý Bořek Sláma. Forvard David Dolníček již hájí barvy Jihlavy, Ondřej Látal na hostování ve Vrchlabí zatím vydatně pomáhá tamější ofenzivě a na německých kluzištích trápí obránce Lubor Dibelka (EC Peiting). Z hostování se pak vrátil do Havlíčkova Brodu Aleš Kreuzer.
V rámci posilování sáhla Třebíč i do vlastních řad a z juniorky si vytáhla jednoho brankáře a po dvou obráncích a útočnících. Mladící se zatím rozehrávají na střídavých startech ve Žďáru nad Sázavou. Pomocnou ruku podala Třebíči Kometa Brno, na hostování odtud získala Třebíč forvardy Petera Sojčíka a Aleše Staňka. Na přestup z Brna pak přišel útočník Petr Obdržálek.
Aktivní byla Třebíč i na extraligovém poli. S Kladnem si dohodla hostování Jakuba Lva z Kladna, z Českých Budějovic budou dále v Třebíči hostovat obránce Martin Havran a útočníci Jiří Ferebauer a Vladimír Stejskal. Střídavý start si pak s Horáckou Slavií dohodl českobudějovický Stanislav Polodna.

Vstup do sezóny

V úvodu letošní sezony se Třebíč zatím hledá. Klub na českomoravském pomezí dlí s 5 body na dně tabulky a sleduje, jak se mu každým zápasem zbytek prvoligového pelotonu vzdaluje. Třebíč čekala na první body až do 7. kola, kdy dokázala přehrát Porubu na jejím ledě 3:1. Do té doby si ji podával jeden soupeř za druhým, ačkoliv porážky 1:2 s Berounem a hlavně 2:3 s Brnem byly z těch smolných.
Po vítězství v Porubě urvala Třebíč další dva body doma s Chrudimí a čekal se její odpich do vyšších pater tabulky. Ten se ovšem nekonal, Třebíč dál zdařile kopíruje první kola sezony a poslední čtyři zápasy zůstala bez bodu. Prohrála třeba na půdě nováčka z Benátek 3:5, naposledy podlehla Chomutovu na vlastním ledě 0:4.

Kádr Slovanu

V minulém zápase se vrátil na led Jan Čaloun, ostatní marodi však budou pravděpodobně znovu jen přihlížet. Ačkoliv Lukáš Bolf, Ivo Prorok a mladíci Martin Novák s Robinem Hanzlem již trénují. Ještě nějaký čas pak bude Slovan postrádat beka Andreje Novotného.

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Salfický - Pojkar, Tůma, Klobouček, Zeman, Němeček, Gýna, Macháček, Vágner - Šagát, Mikulík, Sklenička - Janků, Novák V., Pazourek - Havlíček, Špirko, Heřman - Čaloun, Přeučil, Kloz.

Horácká Slavia Třebíč: Míča - Hrbáček, Sláma, Sedláček, Kaláb, Flamík, Havran, Koktan, Bulička - Čech, Zahradník, Obdržálek- Staněk, Nahodil, Rozsíval - Vrba, Otčenáš, Sojčík - Přibyl, Stejskal, Burian V.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže