Ú s t í n/L. - Cestování po prvoligových štacích Slovanu nadále pokračuje, tým z města řek Labe a Bíliny se tentokrát vydá nepříliš daleko. Podél Krušných hor zajíždí v sobotu 11. 10. 2008 do Kadaně. V současné době jedenáctý celek první ligy není znám hlasitě roztrubovanými cíly a jeho snažení se upírá hlavně k držení klidného středu tabulky. Což ovšem rozhodně neznamená, že nedokážou lepšího soupeře řádně potrápit. Zápas začne v 17:00.

Úvod

Zkraje by bylo vhodné poznamenat, že tým Lvů rozhodně nečeká návštěva historického města, jakási ledabylá výhra a veselý návrat ku domovině. Přestože Kadaň v letošním ročníku nijak výrazněji nepřekvapila, historické zkušenosti Ústí říkají, že by se měli mít před černožlutými minimálně na pozoru.
Kadaň je specifickým hokejovým městem. Přesto, že se jedná spíše o menší město (17 600 obyvatel, v roce 2007 70. největší sídlo v ČR), první liga je zde již tradicí. Za vše hovoří fakt, že v době, kdy Ústí bojovalo o přežití v druhé lize, klub nedaleko Chomutova neměl větší problém s působením o soutěž výše. Jenže staré časy vítr odvál. Do současné doby Kadaň neprošla větším vývojem, zatímco Slovanu hledí takříkajíc „na záda“. Možná i to je důvodem, proč útulný zimní stadion Kadaně poslední dobou zeje při domácích zápasech prázdnotou.

Loňská sezona

Desáté místo, které zajistilo sobotnímu soupeři Lvů v loňské sezoně účast v předkole Play Off, bylo zajisté úspěchem. A to obzvlášť s přihlédnutím k sezoně 06/07, kdy Kadaň zakončila sezonu na nelichotivém předposledním místě. Místní fandové si určitě hlasitě oddechli, že se ten rok liga rozšiřovala a tudíž se tým nemusel zúčastňovat bojů v nejisté skupině o udržení.
Před rokem, přesněji na začátku října, dokázali Kadaňští potrápit kupříkladu Chomutov na jeho vlastním ledě (ten vyhrál 2:1 až po nájezdech), doma dokonce porazili ambiciózní Kometu. Na druhou stranu, závěr ročníku nebyl z nejlepších. Sérii čtyř proher následovala třízápasová bitva o místa ve čtvrtfinále Play Off, kam už se postoupit nepodařilo. Se Sarezou Kadaň padla jednoznačně 0:3 na zápasy po dvou venkovních (1:3, 2:4) a jedné domácí (0:4) prohře.

Změny v kádru

I vzhledem k partnerství „tří K“ (Kadaň, Klášterec, KLH) se v Kadani prostřídalo poměrně velké množství hráčů. Většina změn se povětšinou týká počátku či konce hostování toho kterého hráče. Sympatické je, že tým dává šanci mnohdy mladým hráčům, pro které je kontakt s mužským hokejem nesmírně užitečný. Na druhou stranu je nabíledni, že se v kádru příliš dlouho neohřejí, podaří-li se jim prosadit. Z letošních posil vyberme Marka Indru, ten přišel pod Krušné hory ze Slavie. Dále dorazil z Kladna Jakub Valský, Lukáš Lang ze Slavie či Lukáš Rybecký ze Sparty. Netřeba upozorňovat, že se jedná právě o mladé hráče kolem dvaceti let, kteří mají ta nejlepší léta před sebou, a bude zajímavé sledovat jejich snažení proti ostříleným borcům z Ústí. Mezi dalšími posilami se pak skví určitě borci z Chomutova. Ladislav Boušek a Radek Šíp nepatří mezi ústeckou hokejovou veřejností k neznámým.
Odchodů z Kadaně bylo požehnaně. Předně exústecký Milan Buďa zamířil do druholigových Litoměřic, kde se potká s nejedním bývalým hráčem Slovanu. Jan a Jakub Bauerovi se vrátili do karlovarské Energie. Do Chomutova zamířili Branislav Fábry či Tomáš Polanský.

Vstup do sezony

Po jedenáctém kole je v táboru Kadaně jistě poněkud veseleji, než ještě nedávno bylo. Hráči totiž vybojovali dvě výhry za sebou, což je posunulo v tabulce do míst, které dokážou přivodit lepší spaní. Začátek ligy totiž nebyl nejlepší. Kometa i Chrudim byly nad síly černožlutých. Nadechnutí přišlo s Hradcem (3:0), pak ale nemilosrdný los nadělil za sebou zápasy s Chomutovem a poněkud překvapivým lídrem tabulky, s Vrchlabím (2:4, 0:1). Následovalo opětovné vynoření s Havířovem, Kadaň vyhrála na východě v prodloužení, následně ovšem jako vášnivý potápěč zamířila opět dolů. Nepřekonatelnými se postupně staly týmy Dukly, Berouna i Poruby.
Naštěstí pro Kadaň se ale následně situace obrátila k lepšímu a výhry v Benátkách a doma s Třebíčí přinesly první hubenou sérii výher. A tu budou chtít domácí v sobotu prodloužit i proti favoritovi z Ústí nad Labem.

Vzájemné zápasy 06/07

Ústí n.L. - Kadaň 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
Kadaň - Ústí n.L. 6:3 (2:1, 3:1, 1:1)
Ústí n.L. - Kadaň 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)
Kadaň - Ústí n.L. 1:5 (0:1, 0:1, 1:3)

Sestavy z posledních zápasů

SK Kadaň: Hanuljak - Szakal, Višňák, Kolarz, Kramár, Mašek, Pospíšil, Kloz, Boušek, Fink, Derfler, Zika, Ton, Kajer, Valský, Rybecký, Kadlec, Freiberg, Stehlík, Chyba.

HC Slovan Ústečtí Lvi: Salfický - Pojkar, Tůma, Klobouček, Zeman, Němeček, Gýna, Vágner - Šagát, Mikulík, Sklenička - Janků, Pazourek, Kloz - Havlíček, Špirko, Heřman – Novák.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže