Ú s t í n/L. - Po klopýtnutí v Jihlavě se Slovan pomalu dává dohromady. V Ostravě vyhrál, a podruhé v řadě tak vybojoval všechny body. Nováček z Benátek nad Jizerou se k dalšímu tříbodovému zisku přímo nabízí, ale dnes není radno podcenit nikoho. Benátky sice naposledy prohrály s Kadaní, ale předtím dokázaly posbírat 7 bodů ve třech zápasech. Utkání mazáka soutěže s jejím benjamínkem začne ve středu 8 října v 18:00 hod.

Loňská sezóna

Loni druholigové Benátky se základní částí doslova protančily. Ve 34 utkáních byly horší soupeře pouze v 5 případech, zbylá utkání zvládly vítězně a tuto fázi sezony vyhrály.
Ve čtvrtfinále se následně nijak nezdržovaly s Mělníkem, v dalším kole však svedly tuhý boj o finále s Velkým Meziříčím. Benátky rozhodly o svém postupu až v posledním pátém zápase. Ve finále s Řisutami Benátky na úvod klopýtly, zbytek série však ovládly a po třech výhrách v řadě se mohly pustit do bojů o 1. ligu.
V baráži se Benátky potkaly s Technikou Brno a Chrudimí. Chrudim si šla pro postup od prvního zápasu, o druhé postupové místo se musely Benátky s Brnem tvrdě bít. Vše rozhodl druhý vzájemný duel, v kterém zvítězily Benátky 4:2, čímž si vysloužily pozvánku do 1. ligy.

Změny v kádru

S přestavbou kádru, který by byl schopen obstát v 1. lize, výrazně pomohl Liberec. Na soupisce Benátek jsou hráči jako Michal Fikrt, Andrej Podkonický, Tomáš Klimenta nebo Stanislav Procházka.
Benátkám budou vypomáhat také hráči z postoupivší Mladé Boleslavi. Proti Slovanu si tak znovu zahrají řízní beci Václav Drábek a Robert Schnabel. Do Ústí se také po čase podívají forvardi Michal Havel, Jiří Kudrna a Ctibor Jech. Tentokrát však jako nové tváře soupeře.

Vstup do sezóny

V úvodu ročníku mohly Benátky někoho i překvapit. V tabulce nejsou tak nízko, jak by se na nováčka dalo čekat. Na poslední Třebíč mají zatím k dobru 6 bodů.
Do sezony dokonce vstoupily vítězně, doma přehrály dalšího nováčka z Chrudimi. Nicméně záhy je nováčkovská daň stihla, v dalších pěti zápasech Benátky padly. Pro benjamínka soutěže byly očistcem především porážky 2:6 v Hradci Králové a děsivých 1:8 doma s Chomutovem.
Benátky se zmátořily v 7. kole, když na své půdě přemohly Medvědy z Berouna. Po příjemném bodu z Ostravy pak přišla domácí pětigólová výhra nad Třebíčí. Naposledy přišel nováček o všechny body s předposlední Kadaní.

Kádr Slovanu

V utkání proti Benátkám budou muset Ústečtí Lvi oželet přítomnost několika hráčů. Do zápasu určitě nezasáhne Jan Čaloun, který se potýká s virózou. Dále bude chybět Ivo Prorok, jehož zlobí koleno a rovněž problémy s kolenem nepustí do utkání obránce Lukáše Bolfa. V sestavě by se naopak mohl objevit forvard Robin Hanzl.

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Salfický - Pojkar, Tůma, Klobouček, Zeman, Němeček, Gýna, Vágner - Šagát, Mikulík, Sklenička - Janků, Pazourek, Kloz - Havlíček, Špirko, Heřman – Novák V., Přeučil.

HC Benátky nad Jizerou: Stejskal (Nedvídek) - Drábek, M. Ton, Hrach, Mrkvička, Pavlů, Gajda, Kajínek - Kudrna, Havel, Musil - Jech, Bárta, Kadeřábek - Kopic, Weiss, Dušek - Skořepa, Rapač, Hudíček.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže