Ú s t í n/L. - Příjemné zpestření zápasového tempa první ligy v podobě utkání s reprezentační dvacítkou má Slovan již za sebou a chystá se na dalšího soupeře - HC Duklu Jihlava. Na ledě legendárního týmu z Vysočiny se Ústí popere o body ve středu 1.října v 17:30. Pokud se Lvům podaří být po zlepšujících se výkonech stoprocentními a uloupit všechny tři body, posunou se o další kousek v tabulce nahoru.
Úvod

„Přijede jeden z favoritů soutěže, kterému z loňského extraligového kádru zůstalo hodně hráčů. Přesto bych byl rád, kdybychom pokračovali ve sbírání bodů,“ říká hlavní trenér Dukly Karel Dvořák na stránkách místního klubu. Je otázkou, jestli se mu přání splní. Vždyť Ústí v posledních zápasech herně stoupá, což ostatně naznačuje i jeden z hlavních tahounů ústeckého týmu Pavel Janků v rozhovoru po posledním ligovém utkání s Havířovem: „V Jihlavě se budeme držet své hry. Máme výborně propracovanej systém, a když se nám daří ho dodržovat, tak to přináší úspěch. Doufám, že uděláme nějakou šňůru vítězství, kterou potřebujeme.“

Loňská sezóna

Pro hokejisty a fanoušky Jihlavy skončila uplynulá sezona poměrně brzy; tedy lépe řečeno by jistě před sezonou čekali alespoň o pár míst lepší výsledek. Umístění po základní části stačilo pouze na osmifinále Play Off, kde Dukla narazila na nováčka z Vrchlabí. Série hraná na tři vítězná utkání nejdříve jednoznačně vyznívala pro podkrkonošský celek, který po dvou domácích zápasech vedl 2:0 (3:1, 4:3) a měl Vysočinu na lopatě. Že se ale Jihlava vzdát nechce ukázala v prvním domácím zápase (7:2), ve druhém pak odložila konečný verdikt o osudu série zpět na severovýchod Čech (2:1). V domácím prostředí nicméně Vrchlabští nezaváhali a dokázali vyhrát, byť to bylo nejtěsnějším rozdílem (1:0). Tak tedy pro Duklu sezona skončila pod klasickým vyřazovacím pavoukem Play Off a konečné deváté místo znamenalo oproti minulému roku pohoršení o dvě místa.

Změny v kádru

Z hráčů, kteří opustili Jihlavu a zamířili hledat štěstí jinde, jmenujme například Jiřího Pilušu, kterému skončilo hostování ze Zlína, Radka Míku, který putoval tamtéž, či konec hostování brankáře Pavla Falty, který nyní hledá lapačkou puky ve slovenské Nitře. Do Boleslavi odešel Martin Krupka, Milan Kopecký se tamtéž vrátil z hostování. Vracel se i Ondřej Martinka do Litvínova.

Naopak hostovat na Vysočinu přišel Jaroslav Mareš ze Znojma. Ústí rozhodně ne neznámý Daniel Hodek dorazil s kufry směrem od Havlíčkova Brodu, Rostislav Malena opustil Brno. Juniorskou extraligu dobře zná posila ze severočeského Liberce - Libor Bezděk. Nu a zmiňme i nového asistenta trenéra Romana Mejzlíka.

Vstup do sezóny

Vpravdě ne špatný. Dukla má na svém kontě po sedmém kole 14 bodů za pět výher, z toho jednu v prodloužení, přestože první dva zápasy s Vrchlabím a Havířovem bodovat nedokázala. Nicméně následně se vzepjala k sympatické sérii a minimálně do zápasu s Ústím si bude držet neporazitelnost trvající již od 17. září. Z Vysočiny postupně odjížděly poražené celky Třebíče, Berouna, Poruby, Benátek a naposled Kadaně.

Vzájemné zápasy 2006/2007

Základní část

Jihlava - Ústí 3:4sn
Ústí - Jihlava 1:0
Jihlava - Ústí 3:2
Ústí - Jihlava 2:3sn

Play Off - čtvrtfinále

Ústí - Jihlava 3:2p
Ústí - Jihlava 5:2
Jihlava - Ústí 2:5
Jihlava - Ústí 0:3

Sestavy z posledních zápasů

HC Slovan Ústečtí Lvi: Salfický - Bolf, Tůma, Němeček, Pojkar, Klobouček, Zeman,Gýna, Macháček, - Šagát, Mikulík, Sklenička - Janků, Pazourek, Novák - Kloz , Špirko, Heřman - Havlíček, Hanzl.

HC Dukla Jihlava: Řehoř - Malena, Bílek, Ficenc, Musil, Štrach, Staněk - Man, Bakus, Hodek - Krupka, Dolníček, Rytnauer - Jonáš, Hanzal, Suk - Hradecký, Bezděk, Hrbatý

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže