Ú s t í n/L. - Další dva hráče mohou v průběhu sezóny využívat ústečtí trenéři. Jedna se o zanedlouho třiadvacetiletého obránce Petra Macháčka a od dva roky mladšího Petra Kuchejdu. Oba mladí hráči mají do Slovanu vyřízené starty z Českých Budějovic. Macháček si svou premiéru v ústeckém týmu odbyl ve Vrchlabí, Kuchejda poprvé oblékl dres Lvů v přátelském zápase proti reprezentaci ČR do dvaceti let.

Petr MACHÁČEK

Narozen: 	19.10.1985
Věk: 22
Výška: 180 cm
Váha: 85 kg
Post: obránce
Hůl: levá

Kariéra Petra Macháčka je pevně spjata s Českými Budějovicemi, kde se narodil a také začínal s hokejem. Forvard celkem pravidelně procházel mládežnickými reprezentacemi a hodně rychle začal přesvědčovat o svém talentu. V roce 2003 mistrovství světa osmnáctiletých v Rusku, kde se však České republice příliš nevedlo a obsadila až konečnou šestou příčku. Sám Macháček se na turnaji prezentoval pouze dvěma trestnými minutami. První start za českobudějovické áčko si připsal hned v následující sezóně, kdy však nepovedený ročník skončil až pádem do první ligy. Oklikou přes Jindřichův Hradec, Třebíč a angažmá ve Finsku se Macháček začal prosazovat do kádru Jihočechů opět v sezóně 2006/07.

David KUCHEJDA

Narozen: 	12.6.1987
Věk: 21
Výška: 178 cm
Váha: 89 kg
Post: útočník
Hůl: levá

Kuchejda sice není jihočeským rodákem, narodil se v Opavě, ale již v útlém věku zaujal českobudějovické skauty a Budějovic se přestěhoval. První start za áčko si připsal jako tahoun juniorky v sezóně 2004/05, kdy byl tým v druhé nejvyšší soutěži. Po skončení ročníku obdržel pozvánku do reprezentační osmnáctky, se kterou na MS konaném v České republice obsadil 4. příčku. Ve stejném roce byl jako 202. draftován Chicagem Blackhawks. Po dvou sezónách v celku juniorské ligy Sault Ste. Marie Greyhounds, kdy se mu nikdo ze zástupců Chicaga neozval, se před ročníkem 2006/07 rozhodl pro návrat na jih Čech.

foto: 2x www.hokejcb.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže