Ú s t í n./L. - Snad jen největší optimisté věřili, že ještě po padesátce odehraných zápasů budou mít ústečtí junioři šanci na udržení v nejvyšší soutěži. Ve skupině A, společně s devíti kluby jejichž seniorské týmy hrají extraligu, v předešlých letech takovou situaci nezažili. V minulé sezóně sestupující Písek ztrácel na devátou Plzeň propastných 20 bodů. Taková situace se letos očekávala i v případě Ústeckých Lvů. Realita je však naštěstí jiná.
Ve včerejším 49. kole zvítězili ústečtí junioři na ledě pražské Sparty přesvědčivě 4:1 a udrželi se tak v kontaktu s devátou Plzní, na kterou ztrácí v tabulce pouhý jeden bod. (Pozn. red.: v tabulce nejsou započítány výsledky SLA-UNL 5:1 a PLZ-LIT 4:0). Lví podíl na důležitém vítězství Slovanu měl především střelec dvou branek ve druhé třetině Martin Liba - hráč, který byl na letošní sezónu do Slovanu zapůjčen právě z pražské Sparty. O faktu, že domácí utkání rozhodně nevypustili, svědčí i skutečnost, že v jejich brance se objevil juniorský reprezentant Tomáš Pöpperle. O jeho kvalitách se mohli naplno přesvědčit i ústečtí diváci. Pöpperle totiž zaskakuje i v brance Berouna a v utkání 38. kola 1. ligy v Ústí vychytal pro Medvědy cennou výhru 2:1.

Plzeňským se ve včerejším zápase podařilo po šesti zápasech bez vítězství naplno bodovat v utkání proti Litvínovu, který přehráli 4:0. Plzeňský trenér Trachta po utkání poznamenal: "zápas byl hodně tvrdý, došlo dokonce na bitku. Je to nervozitou, která pramení z našeho postavení v tabulce. Já si ale myslím, že to tak tvrdé nebylo. My už ale zřejmě budeme hrát pouze nervozní zápasy. Nepříjemné a podivné je, že Ústí nad Labem vyhrálo na Spartě. Nevím, co si o tom mám myslet."

Situace je tak před posledními šesti koly soutěže velmi napínavá a vzhledem k faktu, že Lvi mají s Plzní lepší vzájemné zápasy, stačí jim k udržení v soutěži vyrovnat bodový zisk plzeňského Lasselbergeru. První krok k vysněnému cíli mohou Ústečtí učinit již tento čtvrtek, kdy od 18 hod. hostí na svém zimním stadionu České Budějovice. Plzeň zajíždí na led Liberce, kde vzhledem k postavení týmu v tabulce nebude rozhodně favoritem.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže