Vladimír Evan.">
Ú s t í n/L. - Velkým překvapením jsou výsledky ústeckých mladíků v úvodu juniorské extraligové soutěže. V úvodních šesti kolech družina trenérů Vladimíra Evana a Karla Chládka nezaváhala a s plným bodovým ziskem vévodí tabulce juniorské extraligy. "Před startem soutěže jsme trošku měli obavy," přiznává hlavní trenér Vladimír Evan.

Start do soutěže se juniorce nadmíru vydařil. Šest utkání bez ztráty bodu znamená průběznou vedoucí pozici v juniorské nejvyšší soutěži. Zvlášť po nevydařené přípravě je to velké překvapení....
Měli jsme trošku obavy. My jsme v přípravě hodně zkoušeli hráče, do poslední chvíle jsme dávali prostor všem. Navíc jsme neměli k dispozici kluky, kteří trénovali s áčkem. Pak se nám to trošku vyjasnilo. Navíc se to pak ještě podařilo vhodně doplnit. Z Liberce přišel obránce Zákoutský, který hraje velice dobře. To mužstvo se sladilo, navíc začali hrát dobře kluci, kteří byli vloni v Děčíně nebo Teplicích, kteří se s tou juniorskou extraligou museli srovnat. Takže si myslím, že ty první zápasy jsme vyhráli vyloženě na bojovnost. Teď už si kluci zvykli na tempo extraligy a předvádějí dobré výkony.

Zdá se, že při výběru posil jste měl letos šťastnou ruku, hráči jako Havlíček, Kentoš a ostatní se ukazují ve výborném světle...
Co se týče Ondry Holomka a Pepíka Kentoše, tak ty už sem nakontaktoval Míla Pecka (předchozí trenér juniorů, pozn. red.). Jsme strašně rádi, že se podařil Ondra Havlíček. To je na svůj věk výborný hráč. Ale já musím pochválit prakticky všechny, protože třeba Ondra Šulc se hodně zvednul, výborně chytají oba gólmani Pety (Michal Petrásek, pozn. red.) i Honza Wegert. Tak nějak nám ten začátek vyšel, ale my to určitě nepřeceňujeme, protože soutěž je hrozně dlouhá a my tu výkonnost musíme potvrdit v pátek se Vsetínem a v sobotu se Zlínem. Ttam si myslím, že se doopravdy ukáže, jestli to mužstvo je silné a jestli ty výsledky nebyly jen náhodné.

Před dvěma týdny vám v domácích zápasech chybělo hned několik hráčů základní sestavy, včetně gólmana. Ale i tak jste oba zápasy zvládli...
My jsme rádi, že jsme zápasy s Havířovem a Třincem vyhráli, i přesto, že třeba Robin Hanzl odcestoval s áčkem do Brna. Ta marodka byla taky hodně nepříjemná. Ale i v současné době máme stále dost hráčů mimo hru. Ondra Šulc má poraněný kotník, Jakub Kočí a Honza Stejskal mají problémy s kolenem, Filip Dvořák je po nemoci. Tomu ještě navíc na tréninku rozthrhli nos. Takže jsme prakticky bez čtyř obránců, ale ti ostatní to dobře doplňují a zatím to vychází.

Nebojíte se, že by po vítězné sérii mohlo u hráčů nastat uspokojení?
My na ně s Karlem Chládkem na každém tréninku apelujeme, že je to teprve začátek sezóny. Snažíme se ty kluky držet při zemi, ale snaží se i oni mezi sebou. Oni to vědí a samozřejmě to nejde do nekonečna, ta porážka někdy přijít musí. Ale čím později přijde, tím to bude lepší. Musím upřímně říct, že jsme určitě nečekali, že po šesti kolech budeme mít plný bodový zisk. Kalkulovali jsme, kde bychom mohli získat body.

Není dvousečné, že hráči, kterým se nejvíce daří, nastupují i v áčku a vy se bez nich musíte obejít? Nebojíte se toho, že by u nich mohla přijít únava?
Od toho je juniorka, aby vychovávala hráče pro áčko. Ti šikovní kluci, co tady jsou, tak dostanou možnost i v pondělí proti dvacítce. Dvousečné to je v tom, že by kluci odehráli hodně zápasů, ale my to s Milošem Hořavou i Honzou Votrubou konzultujeme tak, aby to bylo ke spokojenosti obou dvou stran. Tady samozřejmě zůstává prvořadý cíl udržet juniory v extralize. Čím lépe budeme hrát a čím více budeme mít bodů, tak si pak můžeme dovolit pouštět hráče za áčko. Třeba Vláďa Brož hrál ve středu v Děčíně. Prý hrál velice dobře a navíc dal ještě gól. Takže se samozřejmě nebráníme tomu, aby se kluci seznámili s dospělým hokejem.

Před sezónou jste si jako hlavní cíl dávali záchranu. Nepomýšlíte teď výše?
Já bych to zatím nerad posouval. Uvidíme, jak na tom budeme po první čtvrtině soutěže. Ten vstup je určitě výborný, ale ještě nevíme, jak s námi zacloumá případná prohra. Při tom tříbodovém systému je to zrádné a strašně rychlé. Ten cíl má asi každý v extralize, dostat se do první šestnáctky znamenající play-off. Já si myslím, že pokud budou kluci hrát, tak jak hrají teď, a pokud budou stejně jako doteď přistupovat k tréninku, a to oni trénují úplně fantasticky, to jim vidíme na očích, tak si myslím, že to není nereálné. Ale já chci znovu zopakovat, že jsme mile překvapení z těch kluků, kteří hráli v Děčíně a v Teplicích. Třeba Baránek, Drnec, Místecký, Řídel nebo Janíček, to jsou kluci, kteří jdou každým zápasem nahoru, a to je výborné. Navíc to jsou ústečtí kluci.

Čím si vysvětlujete ten rozdíl oproti minulé sezóně?
Ona každá sezóna je úplně jiná. My jsme v těch prvních zápasech opravdu vyhráli bojovností. Pak je to i tím, jak třeba Havlíček s Kentošem jsou hrozně šikovní v koncovce a v rozhodujících momentech jsou schopni dát gól. A oni se k nim přidávají i další hráči, ať je to třeba Šráma (Šrámek, pozn. red.), teď začíná hrát výborně Pojezný. Ti hráči se přidávají a kluci hrají dobře. Každý ročník je úplně jiný. Podle mě tu kluci vytvořili dobrou partu a to je podle mě základ.

O tomto víkendu Vás čekají zápasy se Vsetínem a Zlínem. Co od těchto zápasů očekáváte?
V pátek nás čeká Vsetín, což je podle mě hratelný soupeř, i když teď doma porazili Kladno. Oni sem jedou s tím, že nemají co ztratit, takže to jednoduché určitě nebude. V sobotu se Zlínem to bude křest ohněm. Musíme k tomu přistoupit jako ke každému utkání. To znamená skromně, trpělivě a poctivě.

Děkuji za rozhovor, ať se i nadále daří!

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže