Ú s t í n/L. - Přijďte do Zlatopramen arény podpořit také mladé ústecké naděje. Kromě sobotního zápasu A-týmu s Havířovem se od pátku do nedělě představí na domácím ledě i ústečtí mladíci. V pátek se od 18 hodin střetnou v 7. kole extraligy junioři se stejně starými hokejisty ze Vsetína a v sobotu od 12 hodin změří své síly v 8. kole se Zlínem. Neděle pak nabídne v prvoligovém regionálním derby od 18 hodin zápas dorostu s Kadaní. Dorostenci po jarním sestupu vykročili úspěšně na dlouhou pouť, na jejímž konci by se chtěli poprat o návrat do extraligy.

Podařený vstup do sezóny se povedl hokejistům obou mládežnických kategorií. Junioři i dorostenci se po úvodních kolech vyhřívají na špičkách svých tabulek a nálada v obou kabinách tak může být výborná. Junioři mají po 6 odehraných kolech plný počet 18 bodů a skóre 30:11. O dva body zpět jsou Vítkovice, o další bod méně má Plzeň. První místo, i když jen o skóre před PZ Kladno, okupují i dorostenci, kteří mají po 4 kolech také plný počet bodů a úctyhodné skóre 22:3.

Junioři Vsetína po minulých úspěšných sezónách zažívají po odchodu klíčových hráčů na začátku nové sezóny skromnější časy a po šesti kolech jsou na 21. místě tabulky. S bilancí jedné výhry, prohry v samostaných nájezdech a čtyř proher v základním čase, mají na svém kontě zatím 4 body. Do Ústí určitě přijedou s chutí svou bodovou sbírku rozšířit, proto pro hráče nebude na místě nic podcenit a budou se muset na zápas plně soustředit. Podobné to bude i o den později v zápase se Zlínem. Loňský vítěz základní části a vicemistr republiky vstoupil do nové sezóny trochu za očekáváním a momentálně má velké problémy v koncovce. V posledních dvou zápasech vstřelili Zlínští pouze 4 góly a v tabulce jsou zatím s 9 body na 10. místě. Opět zde, podle slov trenéra Evana, bude platit, že není možné podlehnout žádnému uspokojení a nic podcenit. Dá se očekávat, že junioři Zlína budou v letošní sezoně mířit opět vysoko, a je více než pravděpodobné, že ústecké juniory bude čekat jeden z nejnáročnějších zápasů v dosavadní sezóně.

Po pátečním 5. kole, kdy se dorostenci představí na ledě "B" týmu Liberce, se v nedělním 6. kole utkají s Kadaní. Ta v loňské sezóně byla ve stínu svého regionálního "bratra" z Chomutova a sezónu ukončila na 5. místě tabulky. Po čtyřech odehraných kolech jí v této sezóně zatím patří průběžné 6. místo. Po jednom vítězství i remíze a dvou prohrách má na svém kontě 3 body a skóre 22:18.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže