Ú s t í n/L. - Na led o prvním zářijovém víkendu vyrazili do prvního zápasu i žáci šestých a sedmých tříd. Ale jak vypadala jejich příprava na novou hokejovou sezónu a co bylo její náplní, na to jsme se zeptali hlavního trenéra Martina Šnajdra.

Mohl byste přiblížit herní systém u žáků, jak to funguje?
Naše mužstva hrají žákovskou ligu, která zahrnuje hráče šestých až devátých tříd. Dvojzápas vždy sehraje šestá, sedmá třída a osmá třída s devátou, proti stejnému soupeři. U mladších žáků, druhé až páté třídy, to funguje na stejném principu, akorát se zápasy hrají se soupeři na regionální úrovni.

Týkala se žáků letní příprava?
U těchto kategorií začala v květnu suchá příprava, která probíhala do konce června. Tréninky probíhaly na hřišti, ploše zimního stadionu, v tělocvičně a jednou týdně kluci zavítali i do bazénu. Náplň tréninků byla zaměřena hlavně na rozvoj obratnosti, rychlosti a pohyblivosti. Hodně byly do tréninku zařazovány i hry jako florbal, fotbal, basketbal, házená. V červenci si hráči užívali prázdnin a volna. Začátkem srpna jela mužstva na soustředění v Roudnici nad Labem. Po týdnu pobytu se osmá a devátá třída vystřídala se šestou a sedmou třídou. Hráči byli každý den ráno a odpoledne na ledě, což by v domácích podmínkách, bohužel nešlo uskutečnit. Již první víkend v září se rozběhly všechny žákovské soutěže.

Na co jste v trénincích kladl největší důraz, na co jste se nejvíce zaměřovali?
Je to zejména bruslení a individuální dovednosti hráče.

Používáte nějaké tresty, když vás neposlechnou nebo když se hráčům do hry nebo tréninku moc nechce?
Úkolem je, abychom dítě nějakým způsobem zaujali, aby vše dělaly s chutí a radostí. Některé věci sice nejsou zase až tak populární, ale to záleží na každém z nich jako jednotlivci, jaký k tomu mají přístup. Ale abychom je do toho nutili, to ne. Přeci jenom děti se to pořád učí a jak já říkám, u dětí je důležité to učení se novým věcem, ne až tak trénování samotné. Někomu to trvá déle, někomu ne. Je otázka času, za jak dlouho je tělo schopno realizovat určité věci.

Kolik hráčů máte v současné době na ledě?
V každé třídě je v průměru patnáct až dvacet dětí. Družstva nejsou rozdělena na ročníky, ale na třídy, tedy tak jak chodí do školy. Když je někdo šikovný, tak je „postrčený“ do vyšší třídy a trénuje jak s vyšší třídou, tak i s tou svou. Ideálním počtem pro trenéra je dvaadvacet hráčů včetně brankářů.

Jaké jsou vaše cíle u těchto dětí?
Tak u dětí těchto věkových kategorií, by mělo být cílem učit je novým věcem a dovednostem, aby se neustále zlepšovaly. Předat jim z hokejového umu co nejvíce, aby se v budoucnu dokázaly prosadit v dorostu a juniorech. Kdyby se podařilo z každé třídy vychovat jednoho, nebo dva hráče, kteří by se prosadili do prvního mužstva, tak můžeme mluvit o úspěchu. A k tomuto by měla směřovat naše trenérská práce.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže