Ú s t í n/L. - Nelehký zápas mají za sebou Ústečtí Lvi. Prvoligový nováček z Chrudimi domácím dlouho zatápěl a nakonec ani nebyl daleko od bodového zisku. Proti byl však Martin Šagát, který dvěma góly v poslední části rozhodl o tom, že všechny body zůstanou v Ústí. Pro slovenského forvarda to byly zároveň první trefy v letošní sezóně.

„Jsem rád, že jsme se vzchopili a ten zápas otočili,“ řekl Martin Šagát na úvod svého hodnocení. Třiadvacetiletý forvard byl nakonec jedním z hlavních strůjců vítězství, když v rozmezí 48. a 56. minuty vstřelil dvě branky. „Jsme spokojení s vítězstvím, je úplně jedno, kdo ty góly dal. Hlavní je, že jsme vyhráli zápas, získali tři body. To je pro nás prvořadé.“

I když výkony zatím nejsou zcela ideální, body v tabulce Lvům přibývají. „Myslím si, že je to celkem dobré, ale sezóna je teprve na začátku, takže ještě máme čas na všem pracovat,“ je Šagát optimistou.

Lvi mají za sebou povedené utkání s Kometou, která patří ke žhavým kandidátům na titul. S Havlíčkovým Brodem i Chrudimí družina trenéra Hořavy předvedla méně atraktivní hokej, avšak s plným bodovým ziskem. „Každý zápas je jiný, každý soupeř hraje jiný styl hokeje a my se musíme připravit na každý zápas stejně. Ať je to Havlíčkův Brod, Brno či Chomutov. Teď nás bude čekat Chomutov, takže musíme předvést stejný výkon jako proti Brnu,“ je jasné hráči.

„Tak už to v hokeji bývá, že člověk se lépe připraví na toho silnějšího soupeře. I když by to tak být nemělo, je to pravda,“ přiznává člen širšího kádru slovenské reprezentace.

Druhý start za Slovan si v zápase proti Chrudimi odbyl Michal Dragoun, který je v klubu na střídavý start ze Sparty. „Rozhodlo se o tom v pátek po zápase. V poslední době hraju na Spartě málo, tak se manažeři domluvili, že bude lepší, když budu hrát i tady. Jsem za to rád,“ přibližuje hráč svůj přesun do ústeckého týmu, za který hrál už v sobotu na Kometě. „To byl určitě lepší zápas, měl extraligovou úroveň a byl lehčí v tom, že Brno muselo vyhrát, protože hrálo doma. Šlo po nás a my jsme měli hodně brejkových situací, což dneska vlastně bylo naopak. Chrudim neměla co ztratit, tak to bránila,“ vysvětluje Dragoun.

„Bránili dobře střední pásmo. My jsme všechny puky chtěli rozvážet sami a končili jsme právě v tom středním pásmu. Až pak jsme začali hrát jiný styl, nahazovali jsme si to a pak to bylo lepší. Ale Chrudim byla určitě těžký soupeř. Ty zápasy, které mají být papírově jednoznačné, bývají nejtěžší,“ pokračuje v hodnocení zápasu.

Ani sám Dragoun nebyl spokojen se svým výkonem. „Dnešní zápas mi vůbec nevyšel. Myslel jsem, že to zvládnu lépe, ale mám toho plné zuby. Zítra si musím odpočinout, abych byl v pátek připravený na Třinec.“

A kdy se sparťanský forvard znovu ukáže v ústeckém dresu? „Zrovna jsme se o tom bavili s panem Hořavou. Určitě bych rád přijel na Chomutov. Ten má výborný tým, to bude suprový zápas.“


Návrat na ústecký led zažil ve středečním zápase Tomáš Martinec. „Těšil jsem se sem, škoda jen, že jsme tu neuhráli nějaký bod,“ říká forvard s úsměvem.

Pětatřicetiletý útočník si však nemyslí, že by jeho nový tým byl Ústí vyrovnaným soupeřem. „To nevím, měli jsme trošku štěstíčko. Pravda je, že jsme nějaké šance taky měli. Mohli jsme si ten bod odvézt, ale takhle to je asi spravedlivý,“ soudí Martinec. „Určitě si ten zápas představovali jinak, ale my jsme taky nehráli nijak dobře. Skončilo to 3:1, body zůstaly tady a my holt jedeme s prázdnou.“

Centr s typickou malou čepelí u své hokejky strávil v Ústí poslední dva hokejové roky. „S klukama jsem v kontaktu, ale s nikým jsem se nehecoval. Přáli jsme si odvézt alespoň bod, ale Ústí má kvalitní tým a je trošku někde jinde než my.“

Jaké bylo pro Martince vyjet na ústecký led v dresu hostujícího týmu? „Ani jsem to tak nebral, já jsem tu hrál rád, moc jsem se sem těšil. Ten stadion znám, takže jsem se tu cítil jako doma,“ říká.

Šikovný forvard druhou sezónu za sebou působí v týmu nováčka. „Sice jsme nováček, ale hráči jsou tu hodně zkušení. Chtěli bychom uhrát klidný střed tabulky a nemít starosti se záchranou,“ přibližuje cíle týmu.

Martincovi se v Chrudimi podařila příprava. „Teď v zápasech to bohužel není žádná sláva, snad to bude lepší,“ naráží s úsměvem na jednu asistenci ze zápasu s Kadaní.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže