Ú s t í n/L. - Nadpis jistě nebude přehnaným. Vždyť již ve druhém kole se setkávají celky, které mají ambice pohybovat na samé špici prvoligové tabulky. V sobotu od 17:00 se bude v hale Rondo odehrávat zápas, který potěší každého hokejového fandu. Před vyprodaným hledištěm se utkají dva tradiční vyznavači ofenzivního hokeje: HC Kometa a HC Slovan Ústečtí Lvi.
Úvod

Finalista a pozdější vítěz letošního ročníku Tipsport Hockey Cupu se nezdráhá naplno vyhlašovat své ambice. Klub by rád dostal do druhého největšího města České republiky extraligu. A nutno poznamenat, že by si to zdejší fanoušci zasloužili. Již celou loňskou sezonu ohromovali hokejovou veřejnost svým vztahem k hokeji, průměrem návštěv na zápas by s přehledem porazili leckteré zavedené extraligové kluby. A není to jen atmosféra, co vyzdvihuje zdejší hokej. Stále zvyšující se kvalita hry a líbivý ofenzivní hokej potěší oko diváka. Ovšem omylem by bylo nevyzdvihnout i hostující celek. Ač Lvi v loňské sezoně spadli z nejvyšší soutěže, podrželi si velmi kvalitní kádr a i trenérská lavička dává tušit, že město na Labi potichu touží po návratu mezi extraligovou smetánku. Bude tak zajímavé sledovat souboj dvou týmů, které míří vysoko a které se nebojí nabídnout obecenstvu představení, které muže i ženy dokáže vytáhnout z pohodlí domova.

Loňská sezona

Již v sezoně 2007/2008 pošilhávala Kometa po dobrém umístění. Ovšem cesta nebyla z nejjednodušších. Přes jednoznačné výhry přicházely sem tam i zbytečné ztáty, přesto se Brněnští po skončení základní hrací části ocitli na čtvrtém místě prvoligové tabulky, a to hned za Boleslaví, Chomutovem a pro mnohé možná překvapivě i za Olomoucí. Ve čtvrtfinále tedy Kometě zkřížil cestu pátý celek, kterým byl Hradec Králové. První dva domácí zápasy nezvládlo Brno nejlépe. V tom úvodním ještě vyhrálo poněkud nejednoznačně 2:1 po prodloužení, pak ale Hradci již podlehlo stejným výsledkem v základní hrací době. Další pokračování bylo pro silné nervy. Po výhře 1:3 ve městě na soutoku Labe a Orlice přišla ostudná prohra 1:6. Série se přestěhovala zpět na jih Moravy. Kdo ví, jak by vše dopadlo, kdyby Brno v pátém zápase nevyhrálo 6:5 v prodloužení. Na to se nicméně historie ptát nebude. Hradec totiž definitivně padl na svém domácím ledě 2:3 a bílomodří šli do semifinále.

Tam také Kometa skončila. Těžko zpětně spekulovat o objektivitě jednotlivých zápasů. Po sedmizápasové bitvě se nakonec radovala Mladá Boleslav, přestože celou sérii provázel nejeden nehokejový incident. Ale o tom již bylo mnoho napsáno. Statistickou zvláštností též je, že v celé sérii vyhráli Brněnští poměrně jednoznačně na góly. A oba dva týmy dokázaly vyhrávat pouze v domácím prostředí. Výhoda hry před vlastním publikem se tak naplno projevila. Přes konec v semifinále ale mohli být fanoušci v Brně po sezoně spokojeni.

Změny v kádru

Ani Kometa se nevyhnula větším hráčským změnám. Uveďme ty nejzajímavější. Kamil Brabenec přišel z Českých Budějovic. Za novým trenérem Vladimírem Kýhosem z Chomutova přišel i Milan Kostourek z téhož týmu. Velkou posilou na brankářském postu je pro Brněnské též Alexandr Hylák z Pardubic. Tomu asistuje Martin Štefl ze Sparty, syn bývalého vsetínského šéfa Oldřicha Štefla. Zvučnou posilou je jistě i Robert Kántor, jehož poslední štací byl německý Düsseldorf.

Z odcházejících si připomeňme kupříkladu exústeckého Petra Lipinu, ten bude pokoušet hokejové štěstí v Polsku, Pavel Vostřák odchází do Švýcarska, Patrik Moskal posílí Hradec Králové. Jasno není zatím s bývalou brankářskou jedničkou – Kamilem Jarinou.

Příprava

Kometa - Trenčín 3:2
Olomouc - Kometa 1:3
Zlín - Kometa 2:3
Kometa - Poprad 4:2
Kometa - Olomouc 6:5sn
Vítkovice - Kometa 7:2
Kometa - Třinec 5:2
Ml.Boleslav - Kometa 0:2
HC Znojmo - Kometa 4:5
Vídeň - Kometa 4:3sn

Vzájemné zápasy 2006/2007

Brno - Ústí nad Labem 3:4p
Ústí nad Labem - Brno 3:2
Brno - Ústí nad Labem 2:3sn
Ústí nad Labem - Brno 5:3

Předpokládané sestavy:

Kometa Group: Hylák - Kempný, Zubíček, Houdek, Mikel, Lhotský, kántor, Morava, David, Klimt, Padělek, Sedlák, Brabenec, Švagrovský, Haluza, Mikšan, Barus, Černý, Polodna, Kostourek, Vondráček.

Ústí nad Labem: Salfický – Bolf, Němeček, Pojkar, Klobouček, Gýna, Zeman, Tůma – Čaloun, Špirko, Heřman – Novák, Pazourek, Prorok – Šagát, Mikulík, Sklenička – Přeučil, Hanzl, Kloz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže