Ú s t í n/L. - Jan Heřman začal v přípravných zápasech hrát ve čtvrté pětce, poté ho trenéři posunuli k Janu Čalounovi. Společně s Rastislavem Špirkem pak vytvořili velmi nebezpečný útok, což potvrdili i v dnešním zápase. Heřman svými dvěma trefami orámoval středeční pětigólovou kanonádu. První gól přitom padl už po 25 vteřinách, hned z první akce zápasu.

Vstup do nového ročníku Lvům vyšel na výbornou, gól dali už z první akce, kdy se čas zastavil na čase 0:25. „Tak takhle rychlý gól jsem dal snad jen někdy v žácích. Zaplaťpánbůh, mně to hrozně pomohlo, spadla ze mě ta nervozita,“ prozrazuje šťastný střelec Jan Heřman. „Hrát v lajně s Čalim a se Špirem, to s sebou nese nějakou zodpovědnost. Myslím si, že tým to trošku uklidnilo a jsem za ten gól hrozně rád. Říkal jsem si, že pro mě bude nejlepší, když hned vystřelím. A spadlo to tam.“ pokračuje.

Vstřelený gól domácí nabudil a brzy přidali další, ten měl však opačný účinek. „Tak prvních deset minut bylo z naší strany asi nejlepších. To jsme je k ničemu nepustili. Pak jsme trošku polevili a oni začali hrát ten důrazný hokej a chvíli nám trvalo, než jsme se s tím srovnali, naštěstí nás podržel Salfa,“ přiznává čtyřiadvacetiletý forvard.

Nemohlo po dvou rychlých gólech nastat uspokojení? „To určitě ne,“ odmítá Heřman rázně. „Je to teprve první zápas, myslím si, že to všechno ještě přijde.“

Po bezbrankové prostřední části přidali Lvi v té závěrečné další tři branky. Na konečných 5:1 zvyšoval opět Heřman. „Tam to bylo taky se štěstím, Honza Čaloun šel nahoru na modrou, chytil puk místo beka a říkal jsem si, že mu musím jít před gólmana, že to buď dá on, nebo se mi to ještě podaří tečovat. Zaplaťpánbůh jsem mu to sklepl mezi nohy,“ je spokojený hráč s přezdívkou Čajda.

Plzeňský odchovanec neskrývá respekt ke svým parťákům z útoku. „Když hraje člověk s takovýma hráčema, tak je to o něčem jiném a vše je jednodušší. Někdy se ale snažím je více nacházet místo toho, abych střílel. Ale myslím si, že pokud budeme vyhrávat jako tým a oni budou mít alespoň ty nahrávky, tak to bude dobrý. Kéž by to takhle pokračovalo,“ říká s úsměvem.

I když v některých momentech hra ideální nebyla, vysoká výhra týmu určitě pomůže, s tím souhlasí i Jan Heřman. „Určitě, každé vítězství ten tým nakopne. Byl to první zápas. Ať si to chce někdo připustit nebo ne, tak ta nervozita tady byla. A ještě před domácím publikem. Jsme rádi, že jsme to takhle dotáhli a jdeme dál, v sobotu nás čeká další soupeř," přechází k zápasu v Brně. „Tam se dá očekávat úplně jiný hokej, všechno se prověří. Určitě to bude zápas před skvělou atmosférou, mělo by být vyprodáno. Bude to těžký zápas, uzavírá dvougólový střelec.

Uklidňující gól na 3:0 přidal ve třetí třetině Robin Hanzl, který vstřelil svůj premiérový gól v soutěžním zápase za ústecké áčko. Stalo se tak zároveň v prvním zápase. „Určitě to povzbudí hodně. První zápas, první gól, co víc bych si mohl přát... Je to super,“ neskrýval nadějný forvard nadšení. „Určitě to přineslo uklidnění, hlavně pro mě, abych už nebyl tak nervózní. Hlavní ale je, že jsme vyhráli, ten gól je jen něco navíc.“

Syn bývalého útočníka Slovanu začal sezónu úspěšně hned na dvou frontách. O víkendu pomohl juniorům gólem a dvěma asistencemi k plnému bodovému zisku v Brně a Olomouci. O pár dní později byl u úspěšného startu áčka a opět se dokázal prosadit. „Určitě je to úspěšný start. S juniorama jsme jeli pro nějaké body a udělali jsme jich hned šest, což je krásné, hlavně z ledu soupeře. Ty body, to je taky něco navíc, prostě to zahřeje,“ říká devatenáctiletý forvard, který se možná v sobotu opět podívá do Brna. „Doufám, že tam pojedu. Určitě bych chtěl hrát. Za juniorku asi budu hrát v pátek. Vše záleží jen na tom, jak se trenéři domluví a já se budu řídit jejich příkazy.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže