Ú s t í n/L. - Oba byli při zatím posledním domácím zápase ve středu pozornosti. Ivo Prorok se definitivně stal Lvem a začal bojovat za Ústí, dokonce s kapitánským C na hrudi. Ústecké fanoušky následně jistě potěšil tím, že se koleno zdá být po operaci v pořádku. Dušan Salfický pak vychytal svou první letošní nulu v dresu Slovanu. Ovšem pozornost budil i svými nápaditými betony, okolo kterých se točila značná část rozhovoru.
Dušan Salfický: Všechno chce svůj čas, nic nepůjde hned.

Dušane, vaše první nula v dresu Lvů, přijde nějaké zápisné?
Myslím že ne, spíše až to přijde v mistrovském utkání. Přece jen se jedná teprve o přípravu, kdy se to tak nebere. Možná se klukům zaplatí nějaká lahvinka, ale zatím jsme se o tom nebavili. Důležitější to bude v lize.

Výsledek byl jednoznačný, byla stejně jednoznačná i ústecká převaha?
Každý, kdo tu byl, to musel vidět. Kdyby Kladno na začátku dalo dvakrát gól do prázdné brány, mohlo to být už nula dva. My měli zpočátku štěstí, pak jsme se srovnali, přestali faulovat... I v koncovce přišlo trochu štěstíčka. Kupříkladu při druhém gólu, Orymu (Zdeněk Orct, pozn. red.) se to špatně odrazilo, při třetím se k tomu dostal Čali (Jan Čaloun, pozn. red.) a dával to z úhlu do prázdný. To nás uklidnilo. Jak hodně ale Kladno hrálo, to samozřejmě nevíme. Ve třetí třetině se sice snažili dát nějakou tu branku, ale nepovedlo se. Jak říkám, zápas rozhodly neproměněné šance Kladna při přesilovkách ze začátku. Sehráli je hodně dobře, ale nevyužili je.

Co pro vás znamenaly zápasy Tipsport Hockey Cupu?
Pro nás určitě zpestření, zahrajeme si s extraligovými týmy a máme možnost si zvednout sebevědomí. Mužstvo se tu buduje, obměňuje. Sice dost hráčů zůstává, ale možnost dostávají i mladší, takže máme příležitost se zase nějak srovnat, abychom v první lize šli za tím cílem, který máme.

Hrál jste v nové výstroji, pomohla k výhře? Bude pro soupeře začarovaná?
(Smích) Ale tak jsem za ní rád. Přišla teď v neděli (rozhovor vznikl 19.8., pozn. red.), já v tom trénoval jen v pondělí, pak jsem v tom akorát seděl v Litvínově. Nakonec jsem to risknul. Byla sice trochu tvrdší, ale šlo to. Já si myslím, že to byla taková shoda náhod a že to nemá s výzbrojí nic společného.

Vaše betony mají poměrně netradiční barvu...
No Ústí je žlutomodrý, tak mám žlutou (smích). Zvažoval jsem ještě žlutomodrou kombinaci, pak jsem si ale řekl, že jednobarevnou výstroj jsem ještě neměl. Tak jsem si objednal žlutý.

Nepřemýšlel jste při výběru, že by křiklavě žlutá mohla betony opticky zvětšit?
Na to jsem rozhodně nemyslel. Většina brankářů má dvojbarevné, tak jsem si řekl, že to risknu. Sám jsem byl zvědav, co nakonec přijde. V Americe si člověk objedná určitý odstín a pak kouká, co mu došlo. Ale něco takového jsem chtěl. Vypadají dobře.

Radek Fiala, brankářská dvojka, má zase modré. Nedomluvili jste se?
To vyšlo náhodou, vůbec jsem netušil, jakou výstroj si Radek objednal. Ani jakou barvu. Pak když jsem se to dozvěděl, tak už to vypadalo, že má jeden vystroj na domací zápasy a jeden na venkovní.

Jste známý vtipálek, už jste se něčím zapsal?
Tady je vtipálků.. (smích) Každopádně ta dobrá nálada je velmi důležitá v kabině a o to více, když se pak přenese na led. Což je kolikrát spojené s výkony. Pokud tedy budeme hrát dobře, bude i dobrá nálada. Zatím si myslím, že se v naší hře objevuje velká obětavost, snaha, ale není to učesané. Nicméně vždy říkám, že všechno chce svůj čas, nejde to hned. Pracujeme na tom, aby hra byla lepší, budeme na tom pracovat a pak se budeme i bavit.

Ivo Prorok: Koleno nebolí, je stabilní.

Oproti poslednímu domácímu zápasu, kdy se prohrálo s Chomutovem, převládá zřejmě spokojenost?
Určitě, my jsme na naší hře pracujeme celou přípravu a je vidět, že se výsledky nedají přeceňovat.

Takže kdybyste zápas celkově zhodnotil?
Byl dobrý zejména na psychiku hráčů. Tak hrát se dá s každým, můžeme ukázat, že se dá hrát s extraligovými týmy a to následně zúročit v lize.

Tři góly padly v přesilovce, zaměřujete se na ně?
Poslední dva tréninky opravdu nějaký nácvik byl, aby si hráči trochu osahali výměny stran, rychlé přihrávky a podobně.

Co vás přivedlo z Vítkovic do Ústí?
Určitě trenér Hořava, Robin Kysela, Honza Čaloun ten mančaft táhl, taky to je čtyřicet kilometrů do Litvínova, takže i ta blízkost domova.

Na co může tým pomýšlet v příští sezoně?
Ta soutěž bude velmi vyrovnaná. Všichni víme, jak posiluje Brno, Chomutov, výborná bude Olomouc a asi i Havířov. Musíme dál a dál pracovat na přípravě, abychom z toho mohli těžit po celou sezonu.

Jaký je váš zdravotní stav?
Já dneska odehrál první zápas od listopadu, kdy jsem byl na operaci křížových vazů. Se zátěží musím začínat postupně, chytit zápasový rytmus. My jsme se s trenérem Hořavou domluvili na tom, že budu nastupovat do zápasů postupně, postupně přidávat zátěž.

A pobolívá koleno?
Ne, rozhodně ne. Tady je problém jen v tom, že sval je ještě ochablý. Koleno je ale jinak stabilní, zbývá mi jen pracovat na obnově svalstva v koleni.

Děkuji za rozhovor.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže