Ú s t í n/L. - Tipsport Hockey Cup letos přihrál Slovanu nadmíru atraktivní soupeře. Po slušném výkonu v Karlových Varech, který byl odměněn jedním bodem, zavítá do labské kotliny ambiciózní tým Chomutova. Prolomí svou zatím neúspěšnou pohárovou bilanci, či žlutomodří domácí pevnost ubrání? Přímé srovnání celků, pro které jsou již prvoligová kluziště malá a pošilhávají po extralize, začíná ve Zlatopramen Areně úterní večer 12. srpna v půl šesté. Pokladny budou otevřeny hodinu před zápasem, na pokladně č. 4 bude probíhat výměna permanentek.

Příprava Chomutova

Po loňské sezóně, která pro bělomodré skončila již podruhé za sebou ve finále play off, se zatím tým Martina Pešouta protlouká přípravou s vrtkavým štěstím. Nejdříve sice hráči udělali svým fanouškům radost poražením ruského Orenburgu a pražské Sparty, nicméně v Tipsport Hockey Cupu již úspěšní nebyli. Nejdříve podlehli Kladnu na jeho ledě 1:3, aby následně prohráli v zatím posledním zápase doma s Karlovými Vary 0:3, kdy Chomutovští nepřekonali exústeckého brankáře Sáblíka.

Změny v kádru

Že Chomutov myslí svoje působení na špici první ligy opravdu vážně, dokládá zejména velké snažení realizačního týmu co se týče posil. Díky jejich úspěchům bude první liga okořeněna přítomností kvalitních hráčů s extraligovými zkušenostmi, což dává tušit vypjaté souboje minimálně v rámci „silné trojky,“ tedy papírových favoritů Ústí, Brna a právě Chomutova.

Jednání s Martinem Ručinským sice nevyšla a ten dal přednost extraligové Spartě, ale Chomutov tím dal důrazně najevo, že otázka financí nebude pro bělomodré větším problémem. S jinými velkými jmény ale už byl úterní sok Slovanu úspěšnější. Jiří Gombár přišel z Mladé Boleslavi, z IFK Helsinky překvapení v podobě Jana Lundella, se kterým si jistě bude mít Jan Čaloun co říct. Ostatní posily již jsou přímo z extraligy. Zdeněk Skořepa přišel pomoci z Třince, Lukáš Chmelíř z Vítkovic a Petr Míka z Varů. Zatím posledním esem v rukávu je Miroslav Hlinka, dříve kapitán Pardubic či hráč Sparty.

Naopak svou jmenovku už v šatnách ČEZ stadionu nemá Roman Chatrnúch (Vrchlabí), Radek Šíp (Kadaň), Milan Kostourek (Brno), Ladislav Boušek (Kadaň), dlouholetá brankářská jednička Luboš Horčička (Most) a Kamil Černý (Karlovy Vary). O ukončení smlouvy ze zdravotních důvodů požádala i velká posila ze zámoří, Kanaďan Charlie Giffin.

Sestava Chomutova pro úterní duel: Lundell 56, (Cikánek 1) - Chmelíř 7, Révay 28, Lang 83, Bombic 61, Všetečka 83, Pulpán 88, Trefný 19, Kloz ? - Gombár 27, Skořepa 42, Míka 71 - Hašek 49, Charousek 10, Jeslínek 92 - Polanský 87, Domin ?, Fábry 62 - Malát 35, Veverka ?, Tauš 89.

Sestava Ústí nad Labem z posledního duelu: Salfický - Zeman 2, Pojkar 52, Němeček 24, Mizera 7, Klobouček 23, Brož 22, Špila 17, Gýna 29 - Čaloun 11, Šagát 73, V. Novák 13 - Janků 10, Pazourek 25, Kloz 32 - Hanzl 69, Sklenička 26, Mikulík 15 - Heřman 9, Přeučil 33, Chládek 21

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže