Ú s t í n/L. - Lvi z Ústí začínají přípravu zostra a po návštěvě západočeských Varů se představí na půdě dalšího extraligového celku, tentokrát ovšem čerstvého nováčka. Cesta do Mladé Boleslavi bude mít pro hráče zřejmě lehce trpkou příchuť, vždyť to byla právě Boleslav, která tým žlutomodrých dresů poslala o ligu níž. Slovan má tak šanci prohru oplatit. Pravda, jde pouze o přípravný zápas, který slouží ke konsolidaci sestavy, ale barážové bitvy budou těžko zapomenuty. Těšit se tak můžeme na zápas, který rozhodně nebude z nezajímavých. Čtvrtek 7.8.2008 je dnem, kdy se dva dřívější soci opět setkají k vzájemnému měření sil, tentokrát na kluzišti ve městě řeky Jizery. Puk bude vhozen v 17:30.
Sezóna 2007-2008

Loňská sezona byla pro automobilisty výjimečná, k výročí klubu si nadělili dárek z nejhezčích - postup do extraligy. Ústečtí ale boleslavskou radost rozhodně sdílet nemohli, jelikož to byli právě oni, kdo místo v nejvyšší soutěži uvolnil. Uplynulý ročník první ligy nepředstavoval pro Boleslav větší problém, tým se jím protloukal bez větších problémů a fanouškům naděloval povětšinou přesvědčivé výhry nad ostatními celky.
Play-off též Mladoboleslavským moc vrásků na čele nepřidal, pravý křest ohněm měl přijít až s baráží. Kdo hlásil velký rozdíl mezi prvními dvěma českými ligami, zřejmě budil dojem hokejového znalce, protože severočeský tým přehrál v prvním zápase Mladou Boleslav zcela jednoznačně 4:0. Další vzájemné zápasy se ale musel náš imaginární znalec divit. Slovan v dalších dvou střetnutích nedokázal vstřelit jedinou branku (0:3, 0:4). Během druhého mače v Boleslavi se ještě pokusil sérii prodloužit (3:4 pr.), nicméně doma byl psychicky sražený tým smeten hrozivým rozdílem šesti gólů (1:7).

Přípravné zápasy

Letošní přípravu nezačala Boleslav zle. Spartaku Moskva ještě podlehla 0:1, ale další tři utkání, s Kladnem, Třebíčí a Spartou, se již radovali zelenobílí. A to veskrze jednoznačně, pokaždé vyhráli o dvě branky. Těžko se ale mohou spoléhat na to, že Ústečtí Lvi přijedou na výlet, od půl šesté se sami porazí a odjedou zpět ku Labi.
V prvním zápase Tipsport Hockey Cupu totiž Lvi sehráli vyrovnanou partii s vicemistrem extraligy a podlehli Karlovarským nejtěsnějším rozdílem v prodloužení. Za vyzdvihnutí stál zejména výkon brankáře Dušana Salfického, ze kterého budou mít boleslavští útočníci, zopakuje-li svůj úterní výkon, zřejmě nepříliš dobré spaní. Vítěze duelu tak težko odhadovat.

Změny v kádru

Změn se v bruslařském klubu dělo po postupu do extraligy požehnaně. Celých deset hráčů si mohlo zabalit kufry, pro Ústí nejpikantnějším přestupem byl zřejmě odchod Milana Mikulíka. Kabina ale v Boleslavi prázdnotou nezeje. Ke klubu se připojilo třináct hráčů a nechybí mezi nimi pár známých jmen. Marek Posmyk není špatnou akvizicí do obrany, stejně tak Václav Kočí či Jan Benda budou posilou.
Sluší se ještě podotknout, že se změny nevyhly ani trenérské pozici. Z Pardubic přišel trenér Jiří Šejba, který bude chtít dokázat, že nelichotivé postavení Moelleru po loňské sezoně bylo jen shodou náhod, tentokrát ale již s mladoboleslavskými hráči. Ve čtvrtek se tak jistě vyplatí najít si cestu na boleslavský stadion.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže