Ú s t í n/L. - Fanoušci a příznivci se dočkali. V úterý 5.8.2008 v 18:00 vstupují Ústečtí Lvi do přípravné fáze před nadcházející prvoligovou sezonou. A těžko si mohli přát atraktivnějšího soupeře, vždyť Tipsport Hockey Cup zahájí s vicemistrem extraligy z Karlových Varů! Nutno ovšem dodat, že na Vary nemají Ústečtí z uplynulé sezony nejlepší vzpomínky. Vyhrát se Lvům na ledě lázeňského města nepodařilo, naopak hned v prvním vzájemném zápase ve Varech utrpěli vůbec největší debakl loňského ročníku nejvyšší soutěže - 0:11. Druhé měření sil na západě Čech již nedopadlo tak hrozivě, nicméně ani prohra 5:3 fanoušky žlutomodrých nepotěšila. Dokáže Slovan prolomit prokletí karlovarského ledu, či pro něj zůstane výhra na starém stadionu Západočechů navždy zapovězena?
První zápas Energie

fanoušky z města Becherovky jistě potěšil. Karlovarští hostili v domácím prostředí celek z Českých Budějovic, kterému se podařilo vyhrát základní část loňské extraligy. Souboj favoritů letošního ročníku ovšem vyzněl zcela jasně pro Vary. Vždyť již po první třetině vedli zelení přesvědčivě 3:0 a Mountfield dokázal ve zbytku zápasu pouze marně dotahovat. Po skončení třetí třetiny se tak mohli radovat domácí, které podporovala velmi slušná návštěva - cestu na stadion si našlo 1500 namlsaných fanoušků, kteří jistě nelitovali. Mohli slavit výhru 5:2.

Letošní premiéra Slovanu

se ale koná až pátý srpnový den. A jistě napoví mnohé. Nejen fanoušci mají v živé paměti neúspěšnou loňskou sezonu, která Ústecké seslala zpět do prvoligových vod. Následky na sebe dlouho nenechaly čekat, a tak se ve městě na Labi neměnila jen ligová příslušnost, ale i realizační tým a hráčský kádr. Bude zajímavé sledovat borce ve žlutomodrých dresech, kteří budou mít v nohou ostrou přípravu pod vedením trenéra Miloslava Hořavy. Jak se povede novým posilám? Příznivci ústeckého hokeje se dozajista těší na výkony brankáře Dušana Salfického, jsou zvědaví na jednoho z našich loňských barážových katů Milana Mikulíka, nepochybují o kvalitách Zbyňka Skleničky či nadějného brankáře Radka Fialy. Přesvědčí Tomáš Špila o svých přednostech a prosadí se do kádru Ústeckých, nastoupí Ivo Prorok do zápasu po boku ústecké ikony Jana Čalouna? Odpovědí se příznivci Lvů dočkají buď přímo na stadionu Energie, kam se chystá ústecký fanklub, či v příjemném chládku domova u onlajnu. Hodinou H je šestá večerní.

Změny v kádru Varů

byly spíše v režii odchodů. Tým opustili trenéři Zdeněk Venera, který se stěhuje do Zlína, a Václav Baďouček, jenž zamířil taktéž na východ naší republiky - k Orlům ze Znojma. Odchody z řad hokejistů se omezily pouze na útočníky. Do Třince se stěhuje Vojtěch Polák, Milan Kraft bude doma ve slávistické O2 Areně. V Ústí známý Petr Míka posílil přímého konkurenta Lvů v boji o vrchol první ligy, ambiciózní celek Chomutova, neskrývající extraligové choutky. Poznávat slovenské stadiony se pak vydal Kamil Tvrdek.

Výčet nových tváří, které se zabydlují ve městě horkých pramenů, ale není z nejdelších. Post trenéra vicemistra si vyzkouší Josef Paleček, obranu vyztuží exchomutovský Kamil Černý.

Smetou Karlovy Vary tým z Ústí, či se žlutomodří vzepřou roli outsidera zápasu a příjemně překvapí?
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže