Ú s t í n/L. - Mnozí fanoušci Lvů mají stále v živé paměti chytré góly hráče, který vydatným dílem přispěl k utnutí nadějí ústeckých v extraligové baráži. Hokejové cesty jsou ovšem nevyzpytatelné, a tak letos zakotvil šikovný útočník Milan Mikulík ve Slovanu. Tento hráč s bohatými zkušenostmi z naší nejvyšší soutěže tak po přestupu z Mladé Boleslavi nadále zůstává prvoligovým bojovníkem, nyní však ve žlutomodrých barvách. Přípravy na ledě pod trenérem Hořavou jsou v plném proudu, což v rozhovoru po podvečerním tréninku potvrdil i sám hráč.
Milane, počasí tréninkovým dávkám zrovna nepřeje, jak se vám trénuje?

Zatím jsme u ledu, tam je chladněji a dá se to zvládnout. Ovšem horší je přechod z venkovní rozcvičky k ledu, člověk se musí trochu aklimatizovat. Ale je to v pohodě, zvládáme to.

Jak vůbec hodnotíte dosavadní přípravu?

Byla určitě náročná, nicméně já znám jak trenéra Hořavu, tak asistenta Votrubu z předchozích působišť a věděl jsem, co čekat. Nebylo to překvapení, byl jsem na to připraven.

Už jste to naťukl, znáte pana Hořavu i Votrubu z dřívější doby - rozhodovalo to hodně při volbě ústeckému angažmá?

Kontaktovali mě jak trenéři, tak pan Kysela. Seběhlo se to poměrně rychle, ale nakonec jsem na nabídku kývl a jsem za to rád.

Vy jste přišel z Mladé Boleslavi, kterou potkáme v přípravě, bude pro vás mít toto utkání nějakou zvláštní příchuť?

No tak vždycky to má nějakou příchuť, ale nic speciálního. Teď je to pro mě soupěř, kterého musíme porazit. Už jsem Ústečák, mám tu smlouvu a hraju za Ústí.

V Tipsport Cupu potkáme také poměrně zajímavé soupeře, jak je hodnotíte?

Já myslím, že to bude kvalitní. Pro přípravu to je plus, budeme hrát proti extraligovým soupeřům, což nám jistě něco přinese.

Náš severočeský rival Chomutov posiluje a hlásí vysoké cíle, co říkáte na jeho nově příchozí hráče?

Určitě posily mají, ale vždycky je to o týmu a ne o jednotlivcích. Tam to budou muset ještě nějak poskládat. A jestli se jim to povede, to uvidíme, až když s nima budeme hrát.

Máte rodinu, dojíždíte za ní, nebo bydlíte v Ústí?

My jezdíme vždycky spolu. Mám tříletou holčičku, manželku a psa a to na nějaké cestování není. Zabydleli jsme se tu a domů jezdíme jen jednou za měsíc, cesta je dlouhá.

Když už jsme u Ústí, zalíbilo se vám město?

Tak do města moc nechodíme, ale procházíme okolí, hory, třeba na Komáří Vížku a podobně, perfektní.

Máte možnost porovnat stadiony Mladé Boleslavi a Ústí..

My jsme loni začínali v Benátkách a tam to bylo docela provizorní, ale po spravení stadionu v Boleslavi to už bylo dobré. No a v Ústí je to perfektní, extraligové podmínky.

Co říkáte na vyhlídky Boleslavi v příští sezoně?

K tomu už se nechci moc vracet, na vrchol play-off to asi nebude, spíš to bude o udržení extraligy. Jestli se jim to povede, se uvidí časem.

A cíle Ústí?

Tak cíl je určitě play-off. Zatím.

Jste v kabině nováčkem, jaká je uvnitř nálada?

Perfektní, je tu nějaká starší parta, takže se zatím jako nováčci seznamujeme. Ale myslím, že to tu bude klapat.

Děkuji za rozhovor.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže