Ú s t í n/L. - Dnes 23. července se po letní dovolené sešli ústečtí hokejisté ve Zlatopramen Areně. Sraz byl naplánován na osmou hodinu ranní, hráči podstoupili lehčí testy a měření, vyfasovali novou výstroj a po deváté hodině se vydali na led. Jako první okusil nový led gólman Martin Volke. Trenéři měli k dispozici 21 hráčů, někteří se totiž ještě nedomluvili na nové smlouvě nebo měli problémy s výstrojí. V týmu se objevil i jeden nový hráč, zkušený forvard Ivo Prorok.

Nástup na led

Jako první se na ledovou plochu podíval zblízka gólman Martin Volke, i když junioři trénující s prvním týmem začali již dříve se svými vrstevníky. Hráči se postupně trousili z kabiny, na některých byla vidět velká touha rozvlnit síť v brance. Po několika minutách kroužení kolem mantinelů se slova ujali trenéři Hořava s Votrubou, kteří začali rozdávat taktické pokyny k prováděným cvičením. V některých momentech ani nebylo příliš znát, že jde o první trénink, hráči si nedovolili vypustit žádný sprint.

Někteří ještě bez smlouvy

Nakonec se na ledě sešlo 21 hokejistů, chyběla šestice Václav Novák, Rastislav Špirko, František Mrázek, Daniel Zápotočný, Roman Němeček a Adam Šaffer. Tito hráči zatím nemají podepsané upravené smlouvy na příští sezónu. „Zatím jsme se s nimi nedomluvili na podmínkách. Momentálně je to v té pozici, že oni buď přistoupí na ty podmínky nebo se s nimi v týmu dlouhodobě počítat nebude. Ještě nevím, jak to vyřešíme s trenérama, protože chceme, aby ti kluci trénovali,“ prozradil ke vzniklé situaci generální manažer ing. Robert Kysela.

„S některými hráči licitujeme o detailech, s některými jsou ty rozpory mnohem větší. Takže si myslím, že někteří holt budou muset odejít, poznamenal smířeně. „S Vencou Novákem bych to měl zítra dořešit. S ním tam připravuji nějaký návrh, licitujeme o některých detailních podmínkách. Trvám na to, že se zapojí do mužstva až v okamžiku, kdy z jeho smlouvy zmizí klauzule o možném okamžitém uvolnění. Doufám, že se s Vencou domluvíme, protože ty rozpory tam tak velké nejsou,“ řekl na adresu bývalého kapitána.

"S Rasťou Špirkem a Martinem Šagátem jsme se dohodli, oba hráči přijali nabídku našeho klubu a v nejbližší době podepíšou smlouvy. Vážíme si jejich přístupu a očekáváme, že budou patřit mezi naše nejlepší útočníky. Rusty by se měl již zítra objevit na tréninku. Martin Šagát je nyní nemocný, bere antibiotika," oznámil odpoledne tiskový mluvčí Přemysl Zeman. "S ostatními zatím jednáme, hráčům jsme předložili nabídku na pokračování v našem klubu. Rádi bychom se dohodli na pokračování jejich smluv, v nejbližších hodinách budeme jednat s hráči i jejich agenty. Není ale vyloučeno, že se naše představy budou lišit a hráče vyměníme.“

Salfický bez bruslí

Do branky se dnes překvapivě nepostavil Dušan Salfický, v jeho případě se však jedná o zcela jiný problém. Při nazouvání bruslí totiž zjistil, že ty jeho jsou o dvě čísla menší. Na ústeckém ledě by si tak měl odbýt premiéru ve čtvrtek.

Od příštího týdne dvoufázově

Trénink skončil krátce po jedenácté hodině, někteří hráči však na ledě ještě zůstali. Od příštího týdne by se mělo začít naplno. V pondělí, úterý a čtvrtek budou na hráče čekat dvoufázové tréninky. Kromě ledu se mohou těšit i na posilovnu, běhání a kola.

V plánu přípravy ještě přibudou dva až tři zápasy, a to s reprezentační dvacítkou, akademickým týmem a možná i s týmem z Ruska. „Ten zápas by se odehrál jako první, ale z ruského mužstva to zatím nebylo potvrzeno, zbylé dva zápasy ještě nemají termín,“ prozrazuje trenér Miloslav Hořava. Před začátkem ligy by tak Lvi měli sehrát deset až jedenáct zápasů, což je podle trenéra optimální. „Potřebujeme hlavně trénovat a dát se trochu do kupy.“

Připravujeme: foto a rozhovor s Ivo Prorokem.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže