Ú s t í n/L. - Mezi nejmladší členy kádru trenéra Miloslava Hořavy patří devatenáctiletý útočník Robin Hanzl. Šikovného forvarda, který v loňské sezóně velkou měrou přispěl k záchraně juniorky, čeká první sezóna mezi dospělými. S týmem už absolvoval většinu suché přípravy, chyběl pouze týden kvůli školním povinnostem. Čekala jej totiž maturita, kterou nechtěl v žádném případě podcenit. V závěru minulé sezóny kvůli školním povinnostem dokonce odmítl šanci zahrát si za první ústecký tým v play-out.
Robin Hanzl složil v květnu úspěšně maturitu na stavební průmyslovce a mohl se vrhnout zpátky do suché přípravy, kterou s prvním týmem i začal. „Určitě to byla moje nejnáročnější příprava, byly tam velké nároky. Ze začátku jsem se do toho musel dostat, bylo to pro mě opravdu hodně náročný, pak už jsem se s tím nějak sžil," přibližuje útočník pocity, které prožíval během květnových týdnů.

Neproduktivnější hráč juniorky v loňské sezóně (46 Z - 24 G + 33 A), ve které si vyzkoušel i dres reprezentační dvacítky, si mohl sezónu o něco prodloužit a získat cenné zkušenosti. Nabídku zahrát si nejvyšší soutěž dospělých ve skupině o udržení však odmítl. „Poslední rok jsem se škole musel hodně věnovat, vysvětloval jsem to tak i trenérům,“ líčí hráč. „Určitě mě to mrzelo, ale prvotní pro mě bylo dodělat školu. Teď se to zase obrátilo a hokej je pro mě zase na prvním místě.“

Před odchodem na dovolenou měl nadějný odchovanec Lvů jasno o tom, jak čtyři týdny stráví. „Dovolená u moře mi nevyšla, takže budu tady v Ústí nebo na chalupě. Budu se snažit ještě trénovat, hlavně zesílit nohy. Určitě si dám nějakou letní pauzu, ale musím na sobě pracovat,“ předsevzal si.

Už ve středu 23. července čeká Robina Hanzla a jeho spoluhráče nástup do další části přípravy, která už se bude odehrávat i na ledě. „Na led se těším. Co nám říkal trenér, tak to bude taky pěkná zabíračka. Tak jsem na to zvědavej,“ reagoval s úsměvem.

Jaký byl pro devatenáctiletého hráče přesun do kabiny dospělých? "Bylo pro mě důležité, že tam jsou i Martin Novák a David Mizera. S nima jsem se na začátku samozřejmě bavil nejvíc, ale postupně jsem se sžíval s kabinou a už je to všechno v pořádku,“ připomíná své spoluhráče z mládeže. Ze starších spoluhráčů si nejvíce padl do oka s Pavlem Janků. „Je to suprovej chlap,“ dodává. „Pak třeba s Milanem Mikulíkem, ale nemá cenu jmenovat jednotlivce, dá se říct, že teď už se všema.“

Před nadcházející sezónou si Hanzl nechce dávat velké cíle. „Juniorka a áčko je velkej rozdíl. Doufám, že tu čtvrtou pětku bych mohl stabilně hrát. To záleží na mně, jak se uvedu a také na tom, jak mě uvidí trenér. Snad to bude dobrý,“ doufá syn bývalého útočníka Slovanu Antonína Hanzla, který je momentálně hráčem druholigových Litoměřic.

„Když bude mít juniorka problémy, tak určitě budu zaskakovat i tam. Bude to takový střídavý, takže určitě odehraju hodně zápasů. Bavili jsme se o tom takhle s panem Kyselou, že to pro mě bude nejlepší,“ uzavírá.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže