Ú s t í n/L. - Hráči Ústeckých Lvů si mohou zhluboka oddechnout. Po sedmi úporných týdnech mají za sebou proklínanou suchou část letní přípravy. „Moc,“ bleskově vyhrkla jedna z opor mužstva Pavel Janků při otázce, zda je ráda, že suchá část letní přípravy skončila.
V ústeckém týmu absolvoval Pavel Janků třetí letní přípravu. Tentokrát museli ústečtí Lvi plnit tréninkové dávky pod dohledem kouče Hořavy. „Letos to bylo hodně těžký. Příprava výrazně nesla trenérův rukopis. Byla hodně tvrdá. Když si tak vzpomínám, tak za posledních sedm let to byla nejtěžší příprava, kterou jsem absolvoval,“ bilancuje nejméně oblíbenou část sezony Janků.

Na hráče čekal nemilosrdný tréninkový rozpis, odpočívalo se jen o víkendu. „Trénovali jsme od pondělí do pátku, tři dny dvoufázově a zbytek jednofázově.“

Vedle tradiční posilovny a běhání se hráči během přípravy podívali i na písečné kurty na ústecké univerzitě, kde trénovali odraz. „Hodně jsme posilovali, jezdili na kole, pak jsme běhali, hráli míčové hry a připravovali jsme se taky na beachovým hřišti na UJEPu,“ rekapituluje přípravu nejzkušenější ústecký hráč.

Ze všeho nejvíce proklínal ústecký matador vyjížďky do kopcovitého okolí města. „Nejhorší pro mě bylo kolo. Jezdili jsme dlouhý etapy. Jedna měřila 94 kilometrů se třemi velkými stoupáními. To byla velká zkouška. Většinou jsem dojížděl v zadní skupince.“

Naopak nejvíce si Janků užíval s míčem na noze při kopané. „Nejvíce mě bavil fotbal. Škoda že jsme letos zase nehráli proti Březnu, chybělo mi to. Ale na to jsme zase malí páni, abychom se s nimi mohli měřit,“ žertuje ostřílený forvard.

Pro nejstaršího hráče Ústeckých Lvů je letní příprava rok od roku těžší. Příští jaro oslaví hokejový veterán čtyřicítku. „Léta jsou hodně znát. Ale snažím se.“

Rodák ze Šumperka zároveň stačil sledovat, kdo se s neoblíbenou letní přípravou popasoval nejlépe. „Mladí kluci. Kluci kolem těch 25-27 let to zvládali výborně, vypadali opravdu dobře,“ chválí hbitý útočník mladší spoluhráče.

Po téměř dvouměsíční dřině mají před sebou hráči zasloužený odpočinek. Do 23. července si mohou užívat dovolené. „Pojedu na Moravu. Na týden jedu do Třince a pak budu čtrnáct dní v Brně, takže letos budu trávit dovolenou jen v Čechách.“

Koncem července pak hráči Slovanu nazují brusle a takřka po čtvrt roce znovu vyjedou na led. Těší se Pavel Janků na první kontakt s pukem po tak dlouhé době? „Moc ne, protože teď toho mám plný zuby. Ale až si odpočinu, tak se určitě budu těšit,“ uzavírá.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže