Ú s t í n/L. - Před rokem se touhle dobou připravoval společně se spoluhráči na první sezónu Ústeckých Lvů v nejvyšší soutěži. Společně s Janem Čalounem byl jediným odchovancem žlutomodrých barev a i proto byli fanoušci na jeho výkony hodně zvědaví. Jan Kloz si však nakonec extraligu ani nezkusil, celou sezónu se totiž potýkal se zdravotními problémy. Talentovaný forvard, který nakoukl i do juniorské reprezentace, tak prožil sezónu bez hokeje. Nyní se naplno připravuje na následující sezónu a doufá, že problémy se zdravím už má na dlouhou dobu vybrané.

Jan Kloz, který patřil v postupové sezóně 2006/2007 k příjemným překvapením, si poranil rameno už během finálové série s Chomutovem, při souboji na tréninku. „Pod injekcemi jsem to dohrál a pak mě to přestalo bolet,“ začíná vyprávět o zdravotních lapáliích.

„V přípravě bylo nejdříve všechno v pohodě, ale jak jsme začali na ledě, tak jsem při prvním utkání s Mostem spadl na to rameno a opět to začalo bolet.“ Jan Kloz sice utkání odehrál, ale bolest mu další den nedovolila jít na trénink. „Tak mě poslali na vyšetření a po několika vyšetřeních se zjistilo to zranění a já musel na operaci.“

Ani poté však bývalý juniorský reprezentant neměl vyhráno. Po doléčení zraněného ramena byl podle očekávání poslán na rozehrání do prvoligového Mostu. „Ještě předtím jsem ale marodil s angínou,“ pokračuje. Poté, co začal trénovat, musel se stejnou nemocí bojovat ještě dvakrát. „Chodil jsem na všelijaká vyšetření, doktoři si mě přehazovali, nevědělo se, co se mnou je. Až po delší době se zjistilo, že mám streptokoka. Stále se to nechtělo zlepšovat a tak jsem byl mimo až do konce sezóny.“

Ústecký odchovanec tak prožíval nepovedenou sezónu pouze na tribuně. „Moc veselý to nebylo, to je jasný. Bylo by to lepší, kdybychom se alespoň zachránili, ale takhle jsem to nesl opravdu hodně špatně, navíc jsem dlouhou dobu vůbec nevěděl, co se mnou bude,“ popisuje nejhorší chvíle své dosavadní kariéry.

Od začátku května už ale vstřebává tréninkové dávky pod vedením trenérů Hořavy a Votruby. Jak se po tak dlouhé době bez zátěže cítí? „Abych řekl pravdu, tak je to strašný. Myslel jsem si, že to bude o hodně lepší. Cviky v posilovně zvládám v pohodě, ale při běhání nebo jízdě na kole nestačím s dechem a únava se taky dostavuje dřív. Myslel jsem si, že když jsem ještě mladej kluk, tak to půjde rychlejš. Teď už se to teda zlepšilo, už se do toho dostávám. Až se půjde na led, tak už bych měl být 100% připraven,“ doufá Kloz.

O přípravě pod vedením trenéra Hořavy se říká, že patří k hodně tvrdým. „S áčkem jsem absolvoval čtyři přípravy a tahle je suverénně nejtvrdší,“ přitakává hráč. „Ale myslím si, že to potřebujeme a na ledě bychom měli být hodně dobře připravení.“

A jak se Jan Kloz těší na led? „Moc se na to těším, chci zase zažít ty zápasy, předzápasový tréninky, porady a všechno, co k tomu patří,“ odpovídá očividně natěšený.

V první lize se dá letos očekávat větší kvalita, neboť některé týmy, především brněnská Kometa a KLH Chomutov značně posilují své kádry. Jak jednadvacetiletý hráč přiznává, změny v týmech soupeřů vůbec nesleduje. „Nestíhám nic, přijdu z tréninku domů, najím se, vyspím se a jdu znova na trénink. Na internet se nekoukám, na televizi také moc ne. Snažím se prostě jen trénovat a odpočívat,“ uzavírá.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže