Ústečtí Lvi vstoupí do nové sezóny s novou brankářskou jedničkou. Dosavadní strážce svatyně Lvů Petr Přikryl je na odchodu z klubu. „Zažili jsme zde společně boj o extraligu, euforii z postupu, extraligové boje a bohužel také ohromné zklamání z prohrané baráže,“ říká v rozhovoru litoměřický odchovanec.

Petr Přikryl přišel do Ústí během sezóny 2006/07 z pražské Sparty a brzy se stal jedničkou v brance Slovanu. Výraznou měrou se podílel na historickém postupu do Extraligy. I v nejvyšší soutěži odchytal prakticky celou sezónu. Po dvou letech působení v HC Ústečtí Lvi je na odchodu, nyní si bude hledat nové angažmá.

„Chtěl bych touto formou poděkovat klubu za důvěru a zejména fanouškům za podporu. Zažili jsme zde společně boj o extraligu, euforii z postupu, extraligové boje a bohužel také ohromné zklamání z prohrané baráže. Tento osud Ústeckých Lvů měl reflexi v mém osobním zážitku – byla to radost a sláva po postupu, ohromná podpora po úspěšném startu v extralize až po trápení v závěru soutěže. Chtěl jsem bojovat až do poslední vteřiny s týmem, bohužel, osud to zařídil jinak. Každý, kdo má hokej rád a alespoň trochu mu rozumí a čte statistiky brankářů, asi pochopí, že jsme to neměli snadné, že jsme museli čelit složitějším situacím než zaběhlé extraligové kluby. Závěr soutěže po výborně rozehraném prvním zápase přinesl zvrat a ztrátu koncentrace, sebedůvěry, bez které nelze vítězit. Otevřeně řečeno, zažil jsem přízeň, poplácávání po rameni i zklamání a zatracování. Pořekadlo říká, že dvakrát nevstoupíš do stejné řeky, a proto je asi dobré, aby na post brankářské jedničky v Ústí přišel nový zkušený borec a já věřím, že se takového novému vedení podaří získat. Hokej je krásný sport, ale je to především sport, kde jsou vítězství ale i prohry. A některé mrzí, ba bolí, hodně dlouho, věřte,“ svěřil se Petr Přikryl a pokračoval: „Doufám, že se novému týmu HC Ústečtí Lvi podaří vrátit do Ústí Extraligu, udržet ji a zbudovat novou tradici špičkového extraligového hokeje v tomto městě. Ještě jednou dík a také omluvu těm, kterým závěr sezóny přinesl zklamání. Takový je život, i já jsem zažil v kariéře slávu, mistrovské tituly a také hořkost zklamání, ale je třeba bojovat a úspěch se dostaví,“ uzavřel rozhovor sympatický brankář.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže