Ú s t í n/L. - Na pokraji pádu do první ligy stojí po čtvrtečním utkání v Mladé Boleslavi ústečtí hokejisté. V sérii na čtyři vítězné zápasy výrazně ztrácí. Soupeř vede 3:1 a stojí jediný krok od postupu. Ještě však není dobojováno. „Jsem si jistý, že doma neprohrajeme,“ prohlásil forvard Marek Hovorka. Pokud by jeho slova naplnily, udělali by Ústečané první z potřebných tří kroků k otočení série. A takové obraty už historie pamatuje. Vyhrát tři hry za sebou není nemožné. Zvládnou to i Ústečtí?
Ústečané by však museli navázat na výkon ze druhé poloviny čtvrtého zápasu. Ukázat velké srdce, bojovnost a velký pohyb a touhu po zachování naděje na udržení extraligy pro město. V sérii ji zatím mnoho neukázali. První tři zápasy vůbec nevypadaly na to, že se hraje o bytí a nebytí. Až včera se na ledě pořádně přiostřilo, až včera měl hokej grády. „Konečně jsme viděli zápas, jak se hraje baráž, kdy se na ledě jiskřilo. Konečně se naši hráči zlepšili,“ povzdechl si asistent trenéra Vladimír Evan.

I tak to na výhru nestačilo. „Z posledních tří zápasů snese naše hra extraligové měřítko pouze dvě třetiny,“ nebral si servítky ústecký kouč. Jinak dost upovídaný, jindy optimisticky naladěný vypadal po krachu v prodloužení jako zlomený člověk. Mluvil ztěžka, pomalu, do očí se mu málem vkrádaly slzy. Tak jej vývoj série poznamenal. „Nedaří se hráčům, na kterých jsme v sezoně stavěli. Jestli je to svázaností, tlakem, výpadkem formy, nevím. Táhnou to ti mladší,“ přiznal.

Není na místě ještě propadat totální beznaději. Historie barážovch duelů pamatuje i větší obraty. Opava dokázala proti Znojmu otočit dokonce sérii z 0:3 na zápasy. Tři výhry v řadě, které nyní Ústí potřebuje, zvládli za nepříznivého stavu Opavští i o rok později. V letošním semifinále slovenské extraligy utekl ze stejného stavu hrobníkovi z lopaty Slovan Bratislava. Pražská Slavia v semifinále extraligy 2004 stejným způsobem obrátila boj o finále se Spartou. A to stála dokonce velmi blizoučkou vyřazení. Sparťan Hlinka netrefil v prodloužení pátého zápasu prázdnou branku a Slávisty to nakoplo k výhře a pak dalším dvěma. V tenise také stav 0:2 na sety nemusí znamenat konec, o minulém víkendu jsme viděli jak ruský daviscupový reprezentant Marat Safin zvádl za nepříznivého vývoje uhrát tři vítězné sady za sebou. Proč by měly skládat zbraně ústecké mladé pušky?

Slovan by však musel pokračovat ve včerejším výkonu ze třetí třetiny. Začátek druhého zápasu v Boleslavi totiž totálně prospal a jen fakírské kousky brankáře Jiřího Zikmunda mu dovolily dostat se zpět do utkání. Do strhujícího utkání, ve kterém oba mančafty pohrdly dlouhými přesilovkami. Utkání, které Slovan dokázal obrátit. Vedl 3:2, hrál další přesilovku, pak v brejku ujížděl na Růžičku v samostatném nájezdu Jan Čaloun. Nedal a Boleslav druhou dalekonosnou střelou zápasu srovnala. V prodloužení Ústečané promarnili další dvě přesilovky a když se Václav Novák svíjel na červené čáře, domácí rozhodli.

Minimálně by se měli ústečtí hokejisté o vzdor nalajnovanému středočeskému osudu pokusit. Překousnout bolest, sváry, které jistě nepříznivě se vyvíjecí baráž do kabiny přinesla. Každý sám za sebe ukázat, že je lepší hokejista, než jeho soupeř ze černozelenobílého tábora. Není už čas na cokoli čekat. Každá chyba nyní může Slovan poslat do první ligy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže