Ú s t í n/L. - Scénář se otočil a ve druhém barážovém zápase to byli právě Ústečtí Lvi, kteří se nedokázali střelecky prosadit. Šancí bylo mnoho, ale ani z jedné gól nepadl. I poměrně častá vyloučení na ústecké straně brzdila domácí v lepší výkonnosti. V první třetině mohl vyrovnat Václav Novák. „Rasťa Špirko mi to tam dával zpoza brány. Tam jsme udělali tu rotaci, co jsme vždycky dělali. Vyšlo nám to, ale ten puk trošku skákal a já to špatně trefil.“
Co byste řekl k dnešnímu zápasu?
Tak samozřejmě nás to mrzí. Nepřistoupili jsme k tomu zápasu tak jako v pátek… a prostě je to 1:1 a my musíme jít dál. Boleslav hrála to, co my v pátek a my jsme od toho bohužel odstoupili. A teď se musíme se soustředit na další zápas, kterej se hraje v úterý.

Hodně vás zaskočil ten boleslavský rychlý gól. Ten vám asi vzal sebevědomí, které jste nabrali v pátek…
Tak samozřejmě. Řikali jsme si, že nechceme inkasovat a chceme jít doma do vedení. Ale jako je to baráž a každej gól tam rozhoduje a ten tým, kterej dá vždycky prvního góla, tak je to trošku svazující.

Teď pojedete do Boleslavi za stavu 1:1. Tam to budou těžké zápasy. Co si budete muset v kabině vyříkat nejvíc?
Tak my si to v kabině všechno vyřikáme. Musíme se poučit z chyb, co jsme dneska dělali… Vymejšleli jsme tam prostě hlouposti a rozehrávka byla špatná. Bylo to takový nervózní… Prostě musíme si to vyřikat a samozřejmě se na to úterý musíme připravit jinak.

Dneska to vypadalo, že kdyby se hrálo do půlnoci, tak tam ten gól nespadne. Takový zápas je asi dost ubíjející pro psychiku…
Tak jako hokej je rychlá hra a když nejsou góly, tak je to samozřejmě průser. Na tu psychiku je to velký zatížení. My jsme se netlačili do těch střel jako v pátek. Oni změnili trošku taktiku, šli po nás víc a možná nás to zaskočilo, i když jsme si to řikali. Teď se musíme připravit na ty zápasy v Boleslavi.

Jaké to je pro vás hrát baráž?
Tak je to něco neskutečnýho, co zažívám. Je to jenom o psychický stránce, protože já to nikdy nezažil. Je to něco strašnýho… Když se hraje finále, tak prohrajete a jste druhý. Tady prohrajete a jdete do 1. ligy. Takže je to na tu psychiku větší zatížení. Kdo se líp připraví, co se týče psychiky, ten vyhraje.

Play – off se hraje dva dny za sebou. Baráž se hraje ob den… Vyhovuje vám to?
Tak takhle to je daný a my s tim nic neuděláme. My jsme fyzicky dobře připravený. A kdyby se hrálo dva dny za sebou, tak se nic nestane. Ale to je teď jedno. My se prostě musíme připravit na ten úterní zápas, abysme ho uhráli.

Jak to vypadalo teď v kabině? Bylo tam ticho nebo naopak jste si něco vyříkávali už teď?
My jsme prohráli bitvu, ale neprohráli jsme válku. Hraje se na čtyři vítězný, takže se jede dál a my nebudeme věšet hlavy. Ještě je dlouhá práce před náma.

V první třetině jste měl velkou šanci snižovat…
Rasťa Špirko mi to tam dával zpoza brány. Tam jsme udělali tu rotaci, co jsme vždycky dělali. Vyšlo nám to, ale ten puk trošku skákal a já to špatně trefil, ale jinak mi to tam Rasťa pěkně nahrál.

Zaskočilo vás, že dnes chytal Růžička?
Ne, my jsme s tim počítali. My se musíme koukat sami na sebe a pokračovat v těch výkonech, co jsme předvedli v pátek a ne koukat, jestli chytá Růžička nebo Šindelář.

Vypadalo to, že jste po tom pátku byli někde „nahoře“…
Nebyli jsme nikde nahoře. Prostě jsme si to i řekli. Byli jsme na zemi, ale ani jeden z hráčů jsme nepodali takovej výkon, aby odpovídal k baráži. My se z toho musíme ponaučit a hokej se hraje ne na šedesát, ale na sto procent. A dneska jsme k tomu nepřistoupili tak, jak jsme měli. I když jsme měli psychickou výhodu, tak to dneska dopadlo tak, jak to dopadlo.

Vy jste vždycky optimista, takže věříte, že v Boleslavi minimálně jednou vyhrajete…
Tak já jsem optimista a my se připravíme na to úterý, ať ten zápas stoprocentně zvládneme.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže