Ú s t í n/L. - Na co se občas v play off 1.ligy Mladoboleslavští velmi nadřeli – vítězství na ledě soupeře, se jim v případě baráže povedlo v Ústí už na druhý pokus. Už od prvních minut utkání bylo dobře patrné, že se bude hrát úplně jiný zápas než v pátek. A mohl za to zejména muž, který už v čase 01:11 dostal puk za záda Petra Přikryla. Tomáš Sýkora vidí hlavní příčinu vítězství v poučení se z prvního utkání: „V pátek jsme ještě nevěděli, do čeho jdeme. Poučili jsme se a dneska jsme opravdu byli lepší.“ Útočník se zkušenostmi z ústeckého týmu se před zápasem vrátil do lajny k Boháčovi a Šebestovi, která se osvědčila ve finále proti Chomutovu. A vyznamenala se i ve druhém barážovém utkání, kdy se Sýkorův první gól stal zároveň vítězným.
Dnes se Vám povedlo v Ústí vyhrát, nastartovala to právě Vaše branka…
Nastartovala. Pomohla nám opravdu hodně. Předevčírem jsme gól nedali. Teď se nám to povedlo hned na začátku, takže to byla velká vzpruha pro náš dnešní výkon, ale i do dalšího zápasu.

Ta gólová střela šla nějak přes nohy obránce, byl to úmysl trefit to právě takhle?
Vůbec to nebyl úmysl. Tam jsme na ně vlítli a oni byli překvapení tím, že jsme hodně napadali. A vzniklo to tak, že Jožo Lukáč vypíchl puk někde na modré, ke mně se to odrazilo a já jsem neměl vlastně neměl jinou volbu než to poslat na bránu a spadlo to tam.

Domácí pak vypadali hodně opařeně…
No, asi to nečekali. V pátek nás přehráli po všech směrech. Asi čekali, že to budou mít tak jako v pátek.

Vy jste se dnes posunul do jiné lajny – k Boháčovi a Šebestovi. Čím to?
Trenéři reagovali na tu páteční porážku pár změnami. Ale tohle není nic novýho, my jsme tak hráli už v Chomutově ty dva zápasy, jak jsme hráli na tři lajny, tak tam jsme to dohrávali spolu. Šlo nám to, takže trenér nás dal zpátky k sobě. My jsme typově stejný hráči, takže takhle seskupená lajna je dobrá.

Dnes jste oproti pátku Ústí přehráli, byla to úplně jiná Boleslav, kde se stala změna?
V pátek jsme ještě nevěděli, do čeho jdeme. Chyběla nám konfrontace s extraligou. Asi jsme byli moc bázliví. Ten páteční zápas nám ukázal do těch dalších, jak na ně. Poučili jsme se a dneska jsme opravdu byli lepší.

Co jste si vlastně zvládli v týmu říct mezi těma dvěma zápasy?
Řekli jsme si toho hodně. Nálada nebyla vůbec pesimistická. Zápas jsme odehráli nějakým stylem a snažili jsme se z toho poučit. Ty hlavní změny jsou v menším počtu faulů, lépe jsme se připravili na oslabení. Řekl bych, že ten páteční zápas byl takový poznávací. Ale v kabině proběhlo všechno v klidu, podívali jsme se na nějaké video, prodebatovali jsme to…

Je pravda, že pořád bydlíte v Ústí?
Ano, ale v Boleslavi mám byt. Když je trochu volno, tak jsem v Ústí, mám tu svůj byt.

Takže pro Vás musí být zápasy proti Ústí hodně pikantní…
Určitě. Tři roky jsem tu působil. Snažil jsem se postoupit do extraligy, povedlo se to, až když jsem tady nebyl. Teď už se vlastně snažim pátý rok dostat s nějakým týmem do extraligy, tak snad doufám, že ten pátý bude šťastný.

Kdybyste Ústí porazili, nebál byste se sem v létě vrátit?
Já doufám, že to je jenom sport. Bát se nebudu.

Mohl jste něco i poradit ostatním na Ústí?
Vůbec ne. Já jsem to schválně počítal a z mýho působení tam zůstali tři hráči. Nedá se to srovnat ani s loňským semifinále nebo základní části. V Ústí je úplně jinej mančaft, letos hráli extraligu, to se nedá vůbec radit.

Tady není asi ani prostor na nějaké hecování s hráči Slovanu…
Vůbec se nehecuju, s nikým se nebavím radši, aby nevznikly nějaké fámy. Ani se s klukama nezdravím, na to snad přijde čas, až to skončí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže