Ú s t í n/L. - Na východní tribuně, přímo naproti domácímu kotli, vykukovalo z davů ústeckých příznivců několik známých obličejů. Z řady domácích fandů se vynořily někdejší opory Ústeckých Lvů. Na první barážovou bitvu mezi Slovanem a Mladou Boleslaví se přišli podívat bratři Jan a Jiří Kudrnové. Bratrskou dvojici doplnil Ladislav Slížek. „Prožil jsem tady dva hezký roky a mám tu kamarády," říká o Ústí Slížek.
Vy jste tuhle výpravu do Ústí plánoval předem?
Byli jsme s Kudrnkovejma domluvený, že se zajedeme podívat na nějakej zápas. Přes sezonu jsme se dlouho neviděli, takže jsme spojili příjemný s užitečným a vyšlo to na Ústí. Teď si zajdeme na pivo.

Přijdete se podívat i na nedělní zápas?
V neděli nepřijedeme. Kdyby se hrálo hned v sobotu, tak bysme zůstali, ale když je to obden, tak jedeme domu.

Přistihl jste se během utkání, že fandíte Ústí?
Já se přijel podívat na hokej, jinak se mě to už moc netýká. Mám tady samozřejmě kamarády, prožil jsem tu dva hezký roky a mám tady vzpomínky, takže něco v tom smyslu tam je.

Takže výhra Slovanu zahřála?
Kluci hráli výborně a vyhráli zaslouženě. Boleslav mě zklamala. Možná už rozhodl první gól. Od začátku tam byla vidět nervozita a Ústí se pak uklidnilo. Potom už bylo lepší.

Viděl jste mezi oběma celky nějaké zásadní rozdíly?
Ze začátku to bylo nervózní z obou stran. Ústí si uvědomuje, že musí. Prvním gólem se uklidnilo a bylo lepší. Boleslav si to prohrála nedisciplinovaností, byli častokrát vylučovaný. Jestli tohle nezmění, tak ta série bude jednoznačná. Zase bych je ale nezatracoval. Oni jsou kvalitní mužstvo, tři roky jsou v první lize nahoře. Když to Ústí ale bude hrát takhle, tak extraligu zachrání.

Vy jste měl letos v Berouně také záchranářské povinnosti. V play-out jste ale 1. ligu uhájili a navíc jste sám vstřelil několik důležitých branek.
Byl jsem rád, že jsem nějakej gól dal a že jsem pomohl k záchraně. Beroun patří do 1. ligy, nikdy nesestoupil. Je to už takovej inventář.

A co vaše nejbližší hokejová budoucnost?
Mně končí v Ústí smlouva, v Berouně jsem byl na hostování. Teď se rozhodne, kam půjdu. Jestli půjdu ven, tak můžu jít zadarmo a jestli zůstanu v Čechách, tak záleží na tom, kolik si za mě Ústí řekne.

Takže hokej budete ještě pár let hrát…
Já doufám, protože rozhodně nejsem tak starej, abych skončil.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže