Ú s t í n/L. - Oba dva patřili k oporám ústeckého týmu, který před rokem vybojoval extraligu. Nyní už válí za své, v obou případech staronové týmy. Tomáš Micka a Jakub Grof se naplno prosadili ve svých mateřských klubech a po roce opět bojují ve finále, v tom extraligovém. Nutno podotknout, že ani jeden není ve svém týmu "do počtu", naopak, o obou se hodně mluví. V hektickém čase, kdy je finálová série srovnána na 2:2, jsem je požádal o rozhovor pro náš web, oba velmi ochotně souhlasili. "Ústí vděčíme za hodně," pronesli shodně.

Jak vzpomínáte na Ústí?
Kuba: Určitě mám na to jen ty nejlepší vzpomínky, protože to byly parádní sezóny ústeckého hokeje. Odehráli jsme tam spoustu těžkých zápasů a dá se říct, že z toho těžím i teď.

Tomáš: Tak na to nejde vzpomínat jinak než úspešně. Pamatuji si na můj první rozhovor v aréně, kdy se mě moderátor ptal, proč jsem přišel do Ústí, a já tak nějak prohlásil, že jsem přišel postoupit do extraligy. Jsem rád, že se to povedlo, že to nebyl jenom takový blábol.:-)

Dá se říct, že vám v kariéře tohle angažmá pomohlo?
Kuba: Určitě, myslím si, že to pro mě bylo hodně zásadní angažmá. Jsem za něj hrozně rád a hrozně rád na to vzpomínám.

Tomáš: Určitě. Někdy mám pocit, že se moje celá prozatímní hokejová kariéra rozděluje na hokej před Ústím a hokej po něm. Moje angažmá tady pro mě bylo zlomovým momentem. Když to trochu přeženu, tak před příchodem sem jsem řešil, jestli budu vůbec ještě někde a nějak hrát a po sezoně to bylo „jen“ kde budu hrát. Sezona se týmu celkově povedla, mně to tady herně moc sedlo a pak přišlo najednou spousta nabídek. Ústí bylo pro mě vkročením do českého „chlapského“ hokeje, vždycky za to budu vděčný a nikdy nezapomenu na krásný chvíle, které jsem díky výsledkům a fanouškům mohl během těch pár měsíců zažít.

Sledovali jste výsledky Ústí v letošní sezóně?
Kuba: Výsledky jsem samozřejmě sledoval, protože k ústeckýmu hokeji jsem si vytvořil hlubokej vztah. Je to samozřejmě daný tím, že jsme postoupili do extraligy. Hodně mě zajímalo, jak kluci budou válet. Možná mě trošku mrzí, že jich z té postupové sezóny nezůstalo trošku víc.

Tomáš: No jasně, skoro do detailů. Jsem dobře informovaný o dění v klubu, jsem pořád v kontaktu s „Velkym“ masérem a s redakcí, takže mi nic důležitého neuteklo.

Jak budete sledovat baráž?
Kuba: Určitě bych se chtěl na nějaký zápas podívat, ať už do Ústí, nebo do Boleslavi. Ale až poté, co dohrajeme finále, doufám, že vítězné.

Tomáš: Baráž se bohužel potká v době našich zápasů. Moc jsem si přál na nějaký zápas vyrazit, ale momentálně to nejde. Nicméně doufám, že ještě nějaký zápas stihnu, až budu mít já po sezoně. Ono je to přeci jenom lepší. Musim se teď koncentrovat na zápasy, co mě čekají, po tom si budu moct v klidu vychutnat celou tu ústeckou atmosféru a trochu si zavzpomínat.

Jaký je váš tip na výsledek baráže?
Kuba: Muj tip je jasnej, fandim Ústí a věřím, že to kluci zvládnou.

Tomáš: Myslim, že to bude velký boj, stejně tvrdý jako loni. A na konci se budou opět radovat Lvi.

Jak jste spokojení s letošní sezónou?
Kuba: Z týmovýho hlediska, což je nejdůležitější, tak se ta sezóna vyvíjí parádně. I když nám spousta lidí po dobrym začátku pořád nevěřila, tak jim dokazujeme, že v nás přece jenom něco je. Z osobního pohledu jsem spokojen taky, protože jsem se zabudoval do mužstva a doufám, že jsem tomu mužstvu něco dal.

Tomáš: Celou sezonu si zatím hodnotit netroufám, rozhodující zápasy máme ještě před sebou. Chceme vyhrát titul, pak bude sezona samozřejmě hodnocena velice kladně.:-) Co se týče základní části, tak jsem spokojený. Chtěl jsem se letos v extralize otrkat, zapadnout nějakým způsobem do týmu, což se mi myslim podařilo, povedlo se mi dát 19 gólů, což mě před sezonou nenapadlo. Ale na druhou stranu proč by nemělo. Přes léto jsem trénoval nejenom kondičku, ale i hodně střelbu, věřil jsem si. Letos v létě mám v plánu v přípravě opět přidat, zkusit zase něco jiného, tak tu dvacetigólovou gólovou hranici třeba pokořím. Uvidíme...:-)

Jak si užíváte finále? Opět po roce...
Kuba: Je to paráda, člověk byl zvyklej na finále první ligy, tohle je trochu něco jinýho, je to víc sledovaný. Je to prostě skvělý, je to zážitek pro každýho hráče a buhví, kolikrát si každej to finále zahraje. Jsem za to strašně moc rád a užívám si to moc.

Tomáš: No… jsou to nervy.:-) Loni jsem si říkal, že bojovat o extraligový titul je mnohem těžší něž o extraligu bojovat. V extraligovém finále můžete skončit nejhůř druzí, takže jste vlastně druzí nejlepší. Ale v baráži vítěz bere vše, poražený je jen poražený a zůstává dole. Zvláštní, že teď to takhle nevnímám.:-) Nerad bych skončil letos druhý. Chceme vyhrát, myslim, že to tak ve Slavii cítíme každý. Finále, vlastně celé play-off je plný vyrovnaných a napínavých zápasů. Určitě si to užívám, ale už se těšim na konec, až to z nás všech spadne a já doufám, že zakončíme oslavou. Ještě až se zachrání Ústí, co víc si pak může člověk přát?:-)

Jste spolu teď při finále nějak v kontaktu?
Kuba: V kontaktu nejsme, ale jsem rád, že se Tomášovi takhle daří a musím říct, že podává vynikající výkony a je z něj výbornej extraligovej hráč. Myslím, že s takovovýma výkonama by se v klidu mohl dostat do reprezentace.

Tomáš: V kontaktu nejsme. Ale jeho spolu s týmem jsem sledoval. Vždycky slýchám doma od televize věty typu „jéé, Grofík…“ Ústečáci, i ti bývalí, jsou u nás doma pořád v popředí zájmu. Kubovy přednosti znám už z Ústí, proto mě ty jeho parádní trefy od modrý vůbec nepřekvapujou...:-) Hlavně, ať teď nepřekvapí nás a bude to v pohodě...:-) A docela rád bych taky viděl, jak teď vypadá jeho malý pejsek jorkšír...:-)

Co byste vzkázali ústeckým fanouškům?
Kuba: Ať podpoří svůj tým, ty začátky v extralize určitě nebývaj nikdy jednoduchý, ať mu věří. Určitě to společně zvládnou a myslím si, že v příští sezóně na tom bude Ústí daleko líp.

Tomáš: Ať fandí minimálně stejně tak jako loni. Zápasy proti Boleslavi patřily vždycky k těm s výbornou kulisou. Nezapomenu na to, jak nám ústečtí vytvořili u boleslaváků takovou úžasnou atmosféru, to se hned jinak hraje. Jsem rád, že jsme tam vyhráli a mohli jim tak udělat radost. Věřím, že to bude letos podobný. Co vím, tak žádný pořádný fanoušek Lvů neztratil naději na extraligu a tým se o to spolu s nimi určitě úspěšně porve.

Moc vám děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí nejen v hokeji!

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže