Ú s t í n/L. - Historicky první sezónu v nejvyšší domácí soutěži mají Ústečtí Lvi za sebou. V pátek 11. dubna začne ústeckému Slovanu velký boj o záchranu extraligy, kdy se střetne v prvních dvou zápasech na domácím ledě s hokejisty z Mladé Boleslavi. Na záchraně se bude podílet i Tomáš Káňa. Vítkovická posila patřila mezi nejlepší hráče play – outu. Za 12 zápasů nasbíral tento rychlý útočník 7 bodů za 4 góly a 3 asistence. „Pro mě je Boleslav soupeř, kterého musíme porazit za každou cenu“.

V play – outu sehrál Slovan celkem důstojnou roli. Z dvanácti zápasů pět vyhrál, pět prohrál a dvakrát vyhrál v prodloužení. Z toho vytěžil celkem 19 bodů a umístil se tak na druhém místě v pomyslné tabulce play - outu. „Tak určitě jsme dopadli dobře. Jestli hráli play – out všechny mužstva na sto procent, tak si myslím, že jsme dopadli dobře. My jsme to brali tak, že je to příprava na baráž, a skončili jsme druzí, což je pro nás určitě dobře,“ říká Tomáš Káňa

Příprava byla tedy dlouhá, trvala něco málo přes měsíc a Lvi v těchto zápasech nabírali nové a nové síly, aby v baráži uspěli. „Tak já nevím, jestli jsme dobře připravený, ale já doufám, že extraligu v Ústí udržíme,“ přeje si Tomáš Káňa.

Ústí je před startem prolínací soutěže v ošidné roli. Kdekdo v něm vidí favorita. Pro některé hráče to může mít negativní dopad na psychiku. „Tak jak pro koho. Pro mě třeba ne. Pro mě je Boleslav prostě soupeř, kterého musíme porazit za každou cenu.“

Šance obou týmů vidí Tomáš Káňa naprosto vyrovnané: „Já v nikom nevidím žádného favorita. Podle mě je to vyrovnané a šance jsou padesát na padesát.“

Šampión první ligy, Mladá Boleslav, si právo účasti v baráži vybojovala v Chomutově, kde dovršila triumf výhrou 4:0 na zápasy. Od té doby se Boleslavští zodpovědně chystají na poslední krok.

Speciálně trenér Ústeckých Lvů, Jan Votruba, který do prosince minulého roku boleslavské hokejisty trénoval, by mohl svým svěřencům poradit, co na mladoboleslavské hokejisty platí. Připraví trenér nějakou speciální taktiku na Mladou Boleslav? „Tak my jsme se dneska (6. dubna) sešli po třech dnech volna, takže jsme se spíše jenom vybruslili a něco málo potrénovali. Zatím trenér nic zvláštního nepřipravil, takže uvidíme,“ uvedl Tomáš Káňa.

Mnoho fanoušků by si přálo, aby Slovan porazil Mladou Boleslav 4:0 na zápasy. Co si o tom myslí dvacetiletý útočník? Je to reálné? „Tak všechno je reálné. Určitě to je reálné. Já myslím, že každý mužstvo si přeje, aby to skončilo co nejrychlejc a 4:0 na zápasy by bylo úplně ideální (usmívá se).“

Přes rok nebyla Zlatopramen Arena ani jednou vyprodaná. Ústecký stadion zažil úplné vyprodání při loňských finálových zápasech. Na poslední zápasy chodili jen ti nejvěrnější fanoušci. Podaří se na baráž naplnit stadion až po střechu? „Tak já doufám, že v baráži ještě trochu lidí přibyde. Ale určitě tady na každym zápase ten věrnej kotel je, což je pro hokej a hlavně pro hráče určitě dobře,“ uzavírá povídání Tomáš Káňa.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže