Ú s t í n./L. - V neděli 15.2.2004 začne bitva nejlepších osmi týmů první ligy, konkrétně na zimních stadionech v Berouně, Chomutově, Jihlavě a Ústí nad Labem. Posledně jmenované mužstvo vstoupí do vyřazovacích bojů s výraznou změnou, na postu hlavního trenéra bude poprvé řídit své svěřence Vít Borůvka. Úvodní buly vhodí hlavní rozhodčí v 17:00.
V neděli a následně v pondělí se střetnou týmy Ústí nad Labem a Olomouce na ledě severočeského celku, který se umístil o jednu příčku výše než Olomoučtí. Ambice Ústeckých Lvů v letošní sezóně odpovídají výkonům mužstva a i když zakončili základní část čtyřmi porážkami v řadě, cíl postoupit do play-off mezi prvními čtyřmi se podařilo splnit. Olomouc se v loňském ročníku s pomocí Jiřího Dopity úspěšně prodrala baráží o první ligu a svůj návrat do druhé nejvyšší soutěži po pěti letech dokázala ozdobit postupem mezi osm nejlepších podobně jako loni Mladá Boleslav.

Ročník 2003/2004 začal pro oba celky zcela odlišně. Zatímco Lvi do něj vsoupili třemi výhrami, z nichž jednu ukořistili právě v Olomouci (1:4), Olomouc první dvě kola prohrála a v následujícím utkání získala první bod na úkor Opavy. Od tohoto zápasu se ale Olomoučtí zvedli a jejich procentuální úspěšnost stoupala od zápasu k zápasu. Po sedmi kolech se zastavila na hranici 62%, kdy se mohli Ústečtí pyšnit číslem 67%. Poté se bilance moravského klubu začla jevit kolísavě, ostatně podobně jako ta ústecká. Olomouc se dokázala v těchto číslech vyrovnat svému budoucímu soupeři v play-off jen jednou, a to po osmém kole, kdy statistika říkala, že jsou oba kluby úspěšní v 58% střetnutí. Přesto to byla právě ona, která dokázala jako první v sezóně přemoci Ústecké v základní hrací době na jejich domácí "půdě". Stalo se tak v druhém vzájemném měření sil v 15. kole, kdy si odvezli hokejisté v červených dresech z Ústí 3 body výsledkem 1:2. Zajímavým porovnáním je také využítí právě domácího prostředí a výsledků ze zápasů na ledě soupeře. Oba celky se před svými diváky předvedli dvacetkrát, Ústí z nich vyhrálo 16, Olomouc 14 zápasů. Venku si také vedli podobně, Lvi vyhráli devětkrát, Olomouc osmkrát. Právě tato statistika je předpokladem pro velice vyrovnanou sérii tří až pěti zápasů ve vyřazovacích bojích.

V kanadském bodování je už ale podstatnější rozdíl. O 130 branek v síti soupeře se postarala v ústeckém dresu zejména pětice hráčů - nejproduktivnější muž a kapitán Lvů Daniel Hodek se 30 body (17+13) a za ním další forvardi: Martin Koudelka - 28 (13+15), Petr Lipina - 28 (8+20), Tomáš Sýkora - 27 (11+16) a Milan Buďa - 26 (13+13). Za hranici dvaceti bodů se ještě dostali David Appel - 22 (14+8) a Daniel Tvrzník, navrátilec, který si udržel průměr necelého bodu na zápas. Nastoupil třiadvacetkrát a připsal si 20 bodů za 7 gólů a 13 asistencí. Naproti tomu Olomouc, která vsítila o 20 branek méně, vedou především tři muži: Josef Liška se třiceti body (13+17), Milan Ministr - 26 (15+11) a David Komínek - 21 (13+8).

Co se brankářů týče, zvučnější jména jsou slyšet spíše z kabiny Ústeckých, ale nic to nenapovídá o tom, kdo si vede mezi tyčemi lépe. Lukáš Sáblík, který je považován za jednoho z nejlepších ve své lize, skončil základní část v hodnocení brankářů na pátém místě s výbornou úspěšností zákroků 92,68% a průměrem obdržených branek na zápas 2,2. Jeho protějšek, Petr Svoboda je na tom ale ještě o dost lépe. Za 60 minut hry za svá záda pustí s odpuštěním čtyř setin jen 2 puky a úspěšností zákroků 94,31% se řadí na druhou příčku hned za exchomutovského Jarinu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže