Miloš Pecka.">
Ú s t í n/L. - Se svými svěřenci se toužil prodrat do play-off. Nakonec se však musel rvát s týmem o záchranu. V osmikolovém play-out se ústečtí junioři bili o extraligovou příslušnost se čtyřmi celky, nejvyšší soutěž nakonec uhájili dva zápasy před koncem nadstavby. Na prvního sestupujícího měli náskok 9 bodů. „Mysleli jsme si, že uhrajeme play-off, ale po Vánocích jsme měli výpadek. Jsme ale rádi, že jsme play-out zvládli," ohlíží se za záchranářskými pracemi kouč ústecké juniorky Miloš Pecka.
Máte za sebou play-out, ve kterém jste nejvyšší soutěž zachránili. Převládá tedy spokojennost?
Samozřejmě po play-out jsme spokojený. Zachránili jsme se. Sezona pro nás byla hrozně těžká. V jednu chvíli jsme byli kousek od play-off, o kterým jsme si kolem Vánoc mysleli, že ho uhrajeme. Po Vánocích ale přišel výpadek, hlavně v zápasech doma. Tam jsme o play-off přišli. V play-out to bylo hodně těžký, ale jsme rádi, že jsme to nakonec zvládli.

Byla jediným cílem záchrana, nebo jste měl stanovený nějaký počet výher či něco podobného?
Chtěli jsme vyhrát každej zápas. Ale všechny zápasy byly těžký, protože v sestupu bylo namočených pět mužstev. Platilo pravidlo, že kdo prohrál doma, tak sestoupil.

Jak se mužstvo srovnalo s tím, že místo play-off bude hrát o záchranu?
Kluci jako Martin Novák nebo Robin Hanzl to překousli hodně těžce. Oba chtěli play-off moc hrát, ale nevyšlo to. Ale Robin Hanzl má šanci ještě příští rok.

A vy osobně?
Já jsem především chtěl, abysme se zachránili. A to se povedlo.

Ve skupině o záchranu jste měli Jihlavu, Hradec Králové, Brno a Liberec. Který z těch soupeřů byl pro vás nejtěžší?
Nejtěžší byl pro nás Hradec, na který se nám nedařilo. Během základní části jsme s ním dvakrát prohráli. V play-out jsme u nich ztratili první zápas, takže odvetný zápas doma s Hradcem rozhodoval všechno, protože kdybysme prohráli, tak bysme se asi neudrželi.

Takže na domácí utkání s Hradcem proběhla nějaká speciální příprava?
Určitě. Během čtyř dnů jsme se na ně připravili, klukům jsme řekli, že musí hrát jednoduchej hokej. Nakonec se mi ten zápas jako trenérovi moc líbil. Kluci přesně dodrželi taktický pokyny, hráli zodpovědně a nakonec vydřeli výhru 2:1.

Tým se zachránil dvě kola před koncem play-out. Jak potom hráči přistoupili ke zbývajícím zápasům?
V těch zápasech už jsme dali příležitost i některým klukům z dorostu. V Jihlavě jsme ještě vyhráli, ale doma s Libercem jsme prohráli 4:6. To už se možná kluci chystali na nějakou oslavu.

V play-out odehrálo mužstvo během 17 dní 8 zápasů, zátěž tedy byla nepoměrně větší než v základní části, je to tak?
Hráli jsme třikrát v týdnu. Tréninky nebyly vyloženě kondiční, spíš aby se kluci uvolnili a vyšlo to.

Hráči si na tento zápasový rytmus zvykli bez problémů?
Kluci to zvládli dobře. S tím jsme počítali, měli jsme dobrou letní přípravu a kolem Vánoc jsme taky dobře potrénovali. Kondičně jsme na tom byli dobře celou sezonu. Od půlky sezony jsme hráli na tři pětky, třeba Robin Hanzl nebo Martin Novák odehráli 30 až 35 minut za zápas a neměli s tím problém.

V osmi utkáních jste pětkrát vyhráli a třikrát prohráli. Když se podíváte zpátky, daly se ty tři prohrané zápasy zvládnout lépe?
Ten poslední zápas nehodnotím. Ale třeba super zápas jsme odehráli v Liberci, kde jsme ještě v poslední třetině vedli 3:2, pak jsme dostali dva nešťastný góly a nešťastně jsme prohráli. Myslím si, že v tom zápase jsme byli lepší. Pak jsme hráli v Brně, kde jsme vyhráli, což pro nás bylo moc důležitý, stejně jako domácí vítězství s Hradcem.

V play-out, stejně jako celou sezonu, nejvíce vyčnívali Robin Hanzl a Martin Novák. Jsou to hráči, kteří mají šanci stabilně nastupovat za „A“ tým?
Stoprocentně tomu věřím. Martin Novák už tam prakticky je a Robin Hanzl tam bude co nejdřív taky, to je moc šikovnej hráč.

Budete působit u týmu i příští rok?
Mám tu smlouvu ještě na rok a chci, abysme šli nahoru. Letos jsme se udrželi a do příštího roku chceme mužstvo ještě zkvalitnit.

V nadcházející sezoně už nebudou moci nastoupit hráči ročník 1988, kterých není v mužstvu málo. Tým tedy čeká poměrně velká přestavba, že?
Z ročníků 88, který nám hodně pomohly, odejde akorát Martin Novák, Mizera, Musílek a Procházka. Salačovi se třeba letos střelecky tak nedařilo, ale je to hráč, u kterýho bude znát, že tu není.

Je reálné, aby mužstvo posílili hráči z dorostu?
To bude horší. Dorost padnul. Ročníky 91 měly za úkol dorost udržet a nepovedlo se jim to, takže od nich s velkým posílením nemůžeme počítat.

Takže po posilách se budete ohlížet spíše jinde než doma?
Budeme muset.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže