Ú s t í n/L. - Po téměř dvou měsících měla Lví aréna možnost vidět rozhodnutí zápasu v samostatných nájezdech. Naposled 25. ledna truchlila po porážce s Kladnem, v neděli 16. března zase slavila. Lvi dokonali obrat, když v řádné době dokázali srovnat tříbrankový náskok Pardubic. I v nájezdech zpočátku ztráceli. Na Zikmunda totiž vyzrál Somík, kdežto pokus o filigránskou fintu ústeckému Andreji Nedorostovi sudí Fraňo neuznal. „I kdyby mi to vyšlo, jak jsem zamýšlel, neuznal by ho,“ říkal po utkání slovenský forvard. Výhru za něj vystříleli jiní.
Netradičním zakončením samostatného nájezdu nedávno, při druhém čtvrtfinále play off extraligy, zostudil třinecký Polanský slavistického brankáře Adama Svobodu. Dvojice sudích v O2 aréně výstřelek třineckého hračičky uznaly za regulérní. Tehdy se kouč červenobílých Vladimír Růžička oprávněně čertil. Polanský zakončil v rozporu s pravidly. Šéf komise sudích Pavel Halas mu dal následně za pravdu.

Možná i díky tomu Nedorostovu kulišárnu v neděli rozhodčí Fraňo neshledal ve shodě s pravidly. „Je otázka, co rozhodčí posoudí a co ne,“ přemýšlí Andrej Nedorost. Ústecká šestadvacítka před pardubickým brankářem Růžičkou náhle zabrzdila, předvedla otočku. Puk jí sice trochu poodskočil, přesto nakonec skončil mezi betony gólmana a následně v brance. Sudí však rezolutně rozpažil. A jak měla Nedorostova finta ve skutečnosti vypadat? „Puk si dám mezi nohy, naberu ho na hokejku a udělám takovou otočku. S tím, že puk mám stále na hokejce. Pak ho hodím do brány,“ představil ideální verzi své finty účastník hokejového mistrovství světa 2001.

Díky výhře v penaltovém rozstřelu ani nikdo z Ústeckých pokus slovenskému forvardu nevyčítal. Jak by to dopadlo v opačném případě? „Věděli, že to budu dělat. Právě mě poprosili, jestli bych to takhle neudělal. Pro diváky. Samozřejmě to zkouším na tréninku. Celkem se to klukům líbilo. Sice se mi nepovedl, ale vyhráli jsme, takže je vše v pohodě,“ usmál se Nedorost.

„I kdyby mi to vyšlo, jak jsem zamýšlel… Rozhodčí říkal, že by ho neuznal,“ svěřil se o ponájezdovém rozhovoru s mužem v pruhovaném. „Bylo by to pěkné, ale neuznali by to. Liší se zámořské a evropské pravidlo.Takže není proč to zkoušet třeba v baráži. To nepřichází v úvahu,“ dušuje se Nedorost.

Do startu série o bytí či nebytí čeká Lvy ještě pět mačů ve skupině o 11. – 14. místo. „My se na ty zápasy soustředíme. Víme, že brzy půjde do tuhého. Mužstva sice o nic nehrají, o to je to však pro nás horší, oni mohou hrát uvolněně. My to zase doháníme nasazením a bojovností.“

Slovenský forvard přišel v létě do Ústí jako jedna z největších posil. Stále se však zejména střelecky trápí. Dosud vstřelil pouze dvě branky. „Je to tragédie. Šancí jsem měl hodně. Doufám, že budu platný v baráži a bilanci vylepším,“ věří. A s kým by se chtěl v baráži potkat? „To je úplně jedno. Musíme vyhrát čtyři zápasy. Nad kýmkoli i kdyby přijel Detroit, Prostě čtyřikrát vyhrát a hotovo.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže