Ústí n./L. – Roman Němeček bydlí v Ústí nad Labem společně s dalším obráncem Davidem Pojkarem. „Jezdíme společně i z Prahy, s Pojkym vycházím v pohodě.“ Kdo se stará o domácnost, jsme se od osmadvacetiletého hráče nedozvěděli. „Ani jeden moc neuklízíme, hned se v bytě pozná, že tam bydlíme jenom my dva."

Svou premiérovou trefou v ústeckém dresu zvyšoval již na 3:0 pro Lvy, ale ani to nestačilo. Málokterý z věrných fanoušků, kteří sledovali utkání ve Zlatopramen Areně, očekával zvrat ve vývoji utkání, který paradoxně začal po trefě Němečka z přesilovky. Dokáže si Roman vysvětlit následující průběh zápasu se Zlínem? „Prakticky hned po našem gólu jsme inkasovali. Na začátku třetí třetiny přidal Zlín druhý gól a najednou jsme byli v křeči.“

Slovan potřebuje právě nyní co nejvíce utkání s tříbodovým ziskem, aby si tým zvýšil pošramocené sebevědomí. „Nesmí se nám tohle stávat! Výborně rozehraný zápas jsme opět nedokázali dovést do konce, musíme se z toho poučit,“ říká naštvaně bývalý hráč Znojma či pražské Slavie.

„Byl to můj vůbec první gól v sezóně,“ říká odchovanec píseckého hokeje, kterého zápisné za premiérovou trefu teprve čeká. „Uvidíme, co vymyslí Venca Novák, on se o to určitě přihlásí,“ dodává s úsměvem a svůj pohled směruje na kapitána Slovanu.

Roman Němeček bydlí v Ústí nad Labem společně s dalším obráncem Davidem Pojkarem. „Jezdíme společně i z Prahy, s Pojkym vycházím v pohodě.“ Kdo se stará o domácnost, jsme se od osmadvacetiletého hráče nedozvěděli. „Ani jeden moc neuklízíme, hned se v bytě pozná, že tam bydlíme jenom my dva.“

Ústečtí nyní nastupují k utkáním skupiny play out. Hrací dny jsou pouze pátek a neděle. „Hrajeme dva zápasy během tří dnů, v tom vůbec problém není, člověk je zvyklý ze zápasů základní části.“ Zrovna úterý využil trenér Jan Votruba k pořádnému objemnému tréninku. „Dopoledne jsme měli klasický trénink na ledě, po obědě posilovna a nyní nás bude čekat další tréninková jednotka na ledě, kde se zaměříme na nácvik herních situací – přesilovky, oslabení, atd.,“ popsal den hokejisty Němeček.

Roman Němeček přišel do Ústí před koncem přestupního termínu. Svůj bývalý klubu bude sledovat alespoň na dálku. „Když mám volno, snažím se ho maximálně využít pro rodinu. Zápasy Slavie budu sledovat spíše jen po teletextu, ale určitě je proti Třinci nečeká nic jednoduchého.“

Minulý pátek rozvířil poklidné vody prezident HC Vítkovice Stel František Černík. Ten oživil téma zveřejnění výše hráčských platů, podobně jako tomu je např. v kanadsko-americké NHL. „V Kanadě běžná věc, asi by to bylo zajímavý, kdyby se zveřejnily platy hráčů v české Extralize. Nevím, jak by se k tomu postavila společnost, nemůžu říct, že jsem jednoznačně pro a nebo proti,“ řekl závěrem Roman Němeček.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže