Ústí n.L. - V posledním utkání základní části letošního ročníku se představí hokejisté HC Slovan Ústečtí Lvi na ledě Litvínova. Útočník Lvů Adam Šaffer si v minulosti zahrál i za tým severočeského rivala. "Zápasy proti Litvínovu již neberu prestižně. Jsou to přece jen již dva roky a nějak extra to prožívat nebudu," prozradil ústecký odchovanec v našem rozhovoru.

Litvínov si v uplynulém kole zajistil přímou účast v play off, ale i v zavěrečném utkání před vyřazovacími zápasy má o co hrát. V sázce je pro litvínovský tým ještě páté místo, o které bude na dálku bojovat s pražskou Spartou. V letošním ročníku se podařilo ústeckému Slovanu doma Litvínov porazit 2:1 po prodloužení. Ve druhém utkání Lvi v domácím prostředí svému rivalovi podlehli 0:2. V Litvínově dokázali domácí nováčka porazit těsně 4:3. Pro Slovan je dobře, že před zápasy play out a baráží odehraje opět kvalitní utkání. Litvínov bude bojovat nejen o pátou příčku, ale bude se chtít důstojně rozloučit se základní část a se svými příznivci. Motivace nebude chybět ani ústeckým hokejistům, kteří mohou v derby jen překvapit.

Všechny tři letošní duely proti Litvínovu odehrál ústecký útočník Adam Šaffer. Pro ústeckého odchovance bude mít derby pikantní příchuť. V ročníku 2005 - 2006 oblékal Adam Šaffer dres litvínovského celku a proti bývalému klubu se bude chtít určitě vytáhnout. "S Pardubicemi to nebylo z naší strany vůbec špatné utkání. Bojovali jsme všichni na sto procent. Bohužel letos máme takové výsledky, že odehrajeme se soupeři vyrovnané partie, ale pak inkasujeme jeden nebo dva góly, a to nás srazí k zemi. Koncovka je stále pro nás největší problém. Musíme se dát víc dohromady. Jakmile začneme dávat více branek, tak se nám bude určitě dařit. Máme šance, ale nepadá nám to," ohlédl se za posledním utkání Lvů s Pardubicemi ústecký útočník Adam Šaffer.

Před derby bývalý litvínovský hráč relaxoval doma u televizní obrazovky, kde si připomněl úspěch české reprezentace v Naganu. Litvínovu nedá v posledním letošním severočeském derby současný šestý nejlepší střelec nováčka se svými spoluhráči nic zadarmo. "V pondělí jsem se díval na ČT 4 Sport, kde byl odvysílán záznam utkání Česká republika - USA z Nagana. Jsou to krásné vzpomínky a hezky se na to dívá i po deseti letech. Litvínovští hráči Jiří Šlégr i Robert Reichel si zaslouží nějaké ocenění i po deseti letech. Byl to velký úspěch a něco neskutečného. My se nedíváme na to, že Litvínov pořádá nějaké oslavy. Pro nás to je normální zápas. V Litvínově chodí letos hodně diváků a očekávám stejně jako v prvním utkání výbornou atmosféru.Do Litvínova jedem hrát naplno. Budeme se snažit vyhrát, i když všichni víme, že nás nečeká nic jednoduchého. Zápasy proti Litvínovu již neberu prestižně. Jsou to přece jen již dva roky a nějak extra to prožívat nebudu. Znám ze současného kádru ještě několik hráčů a po utkání určitě prohodíme pár slov. Litvínov hrál letos jako tým, a proto to dotáhl tak daleko. Úspěch si zaslouží," vychvaloval svého soupeře.

Po zápase v Litvínově čeká ústecký celek 12 utkání play out, které budou poslední přípravou pro Slovan na baráž, která začíná 11. dubna. "Nebudou to pro nás zápasy na rozehrání před baráží. Každé utkání musíme odehrát na sto procent a věřit, že se nám podaří nějaké zápasy vyhrát. Musíme se v těchto utkáních řádně připravit na baráž. Hrát budeme naplno a brát tyto zápasy jako ostrou přípravu," zmínil se o cíli Lvů po skončení základní části. Krizi, která momentálně provází Slovan, bratr generálního manažera ve své kariéře nezažil. "Situace je taková, jaká je. Musíme se z toho vyhrabat sami. Musíme makat a věřit, že se to zlomí. Nálada v kabině je i přes neúspěšné výsledky zdravá. Všichni chceme v každém střetnutí uspět. Je to podle mě otázka jednoho nebo dvou zápasů a může se to zlomit," nepropadá pesimismu.

O pořadí na prvních čtyřech místech před posledním kolem základní části je rozhodnuto. První příčku vybojoval HC Mountfield České Budějovice před druhou Slavií Praha a třetím HC Bílí Tygři Liberec. Mistrovský titul by Adam Šaffer letos přál pražské Slavii. "Dalo se čekat podle výsledků v průběhu sezony pořadí na prvních třech místech tabulky. Těším se hlavně na play off. Každý rok se stane v play off nějaké překvapení. Jsem zvědavý jaké překvapení se urodí letos. Kdo získá titul se dá těžko tipovat. Faktorů ve hře je hodně. Titul přeji Slavii, protože jsem zde prožil krásné chvíle a vyhrál i extraligu," uzavřel Adam Šaffer.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže