Ú s t í n./L. - Dlouhodobá část 1. hokejové ligy dospěla do svého finiše. Zbývají sehrát utkání posledního kola a stále není rozluštěna tajenka postupujících do play-off. Pro jednoho z trojice Mladá Boleslav, Kadaň, Třebíč sezóna skončí. Lvy již tahanice o poslední postupové místo zajímat nemusí, mají jistotu, že v úvodním kole narazí na jednoho z dvojice Hradec Králové, Olomouc a svou současnou čtvrtou pozici mohou o místo vylepšit jedině při shodě úspěchu svého v utkání na ledě jedenáctého Prostějova a úspěchu Chomutova v Jihlavě.
Přibližující se vyřazující boje jakoby Ústeckým braly vítr z plachet, z posledních pěti utkání prohráli čtyřikrát, z toho poslední tři v řadě. Ve středečním duelu mají poslední příležitost, jak si zvýšit uvadající sebevědomí. Poslední výsledky je vyřadili z boje o první dvě místa, jež zůstanou i přes dobře rozjetý začátek nadstavby nesplněným přáním. Důsledkem je vysoká pravděpodobnost, že při případném ale všemi očekávaném postupu v play-off zahájí sérii druhého kola na ledě soupeře.

Moravský celek v minulém kole porážkou 1:3 v Olomouci získal „jistotu“ pokračování sezóny v bojích o udržení, protože na desátý Havířov ztrácí již pět bodů. Body tak potřebuje stále, protože zisk z dlouhodobé části se započítává do další fáze a na třinácté místo znamenající barážové boje má náskok pouhých tří bodů.

Prostějov je na domácím ledě druhým nejhorším v celé soutěži, v odehraných devatenácti zápasech dokázal zvítězit devětkrát, z toho jednou po prodloužení a získal tak 26 bodů při pasivním skóre 50:55. Slovan dokázal na ledě soupeřů zvítězit též devětkrát a jedním z poražených byl i středeční soupeř, po výsledku 2:5 v 18. kole. Jediný bod získali Moravané ve vzájemných soubojích a to při remíze v základní době, Slovan přidal v nastaveném čase rozdílovou trefu a v 5. kole zvítězil 3:2. V posledním vzájemném duelu se Prostějov snažil produkovat ofenzivní styl, ale ani tak neuspěl, prohrál 2:4

Podle jmen silný kádr Prostějova si proti loňské sezóně výrazně pohorší, loni se do paly-off protlačil z páté pozice a v prvním kole dokázal přejít přes Mladou Boleslav, stop mu vystavilo až Kladno.

V brance dostává nejvíce příležitostí Pavel Maláč, za obranou, která již inkasovala 125krát se s úspěšností zásahů pod 92% řadí na osmé místo hodnocení brankářů podle této statistiky. Obranu Prostějova označil ústecký trenér Setikovkský za největší slabinu Moravanů, naopak potenciál vidí v útoku. Na špici klubového hodnocení je s 28(5+23) body Radek Procházka, nejlepším střelcem je s třinácti zásahy Michal Černý. V posledním kole se do sestavy vrátili při rozbruslení před utkáním s Brnem pukem trefený obránce Tomáš Vlček a nemocný útočník Martin Palinek. Naproti tomu v ústeckém dresu se poprvé v zápase s Chomutovem objevila náhrada za nešťastně zraněné beky, nejproduktivnější obránce druhé ligy Aleš Havlík.

Doufejme, že Slovan konečně protrhne zvláště střeleckou smůlu a v posledním boji sezóny o body zvítězí a pozvedne náladu před vyvrcholením sezóny v bojích play-off.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže