Ú s t í n/L. - Náročný tréninkový týden mají za sebou hokejisté ústeckého Slovanu, kteří museli polykat někdy i dvoufázové dávky trenérů Votruby a Macha. Od pátečního poledne až do nedělních podvečerních hodin čeká na Lvy zasloužený odpočinek. Jistě potěšující zprávou je zdravotní stav hráčů. Z pětice zraněných beků naskočil před týdnem jako předposlední do zápasu Andrej Novotný. Nyní už se blíží i návrat Davida Pojkara. Nepotvrdily se ani obavy s delší pauzou pro Petra Přikyla. Ústecká jednička mezi třemi tyčemi by se po sérii vyšetření, která dopadla dobře, měla objevit už na nedělním tréninku. Zápasový dres v nejbližší době oblékne i Marek Hovorka, u kterého však zatím půjde jen o dosažení patnácti zápasů, které musí před baráží odehrát.

Andrej Novotný nastoupil po zranění poprvé v pátek 1. února proti Spartě. Původně jako sedmý bek, po vyloučení Zemana do konce zápasu, si zahrál více, než původně předpokládal. „Ten návrat byl pro mě těžký, protože jsem měsíc stál, byl jsem bez zápasů i bez tréninků. Trénoval jsem vlastně až posledních pět dní, takže pro mě bylo hodně těžké zaběhnout se do těch starých kolejí,“ potvrdil zkušený bek. „Ale nyní už se cítím dobře,“ dodal vzápětí.

Během několika lednových zápasů zaplnili ústeckou marodku obránci. V jednu chvíli se tým musel obejít bez Hořavy, Zápotočného, Vágnera, Pojkara a právě Novotného. „Byl to hrozný pocit, kdybychom tam třeba seděli dva, tak by to ještě šlo, ale takhle to bylo strašné. Útočníci hráli v obraně a musím říct, že to zvládli perfektně. Ale hrozně nás mrzelo, že jim nemůžeme pomoct,“ popisuje situaci, kdy společně s ostatními sledoval dění na ledě pouze z tribuny.

Slovenský bek přišel před sezónou ze Zlína na hostování do konce letošního ledna, kdy se mělo rozhodnout o jeho budoucnosti. „Do Zlína se nevracím, domluvili jsme se na prodloužení smlouvy na další dva roky. Jsem rád, že to takhle dopadlo. Já jsem tu chtěl zůstat a zájem byl i z druhé strany,“ těší Novotného, který je jedním z devíti hráčů se slovenským pasem. „Já už něco podobného zažil tenkrát v Pardubicích, tam nás bylo taky dost,“ směje se, ale žádnou výhodu v tom nevidí. „Já už to po těch deseti letech v Česku už tak neberu. Mně je to v podstatě jedno, nijak to nerozlišuji.“

A jak se hráč s pětapadesátkou na dresu chystá strávit volný víkend? Máme tu návštěvu ze Slovenska, přijeli se podívat rodiče manželky. Tak se asi půjdeme podívat do ZOO nebo se projít do města. Takže vyloženě rodinný víkend, máme dvě děti, takže s nimi, uzavřel Andrej Novotný.

Na rodinu se těší i David Pojkar. „Já jsem teď nebyl celý týden doma, takže se těším hlavně na rodinu,“ říká poslední z beků – marodů. Taky určitě půjdu plavat, abych nezatuhl s tím ramenem, ale jinak se chci hlavně věnovat rodině.

„Už jsem čtrnáct dní na ledě, nejdřív sám a teď už jsem týden s klukama na ledě. Teď už zvládám plnou zátěž,“ přibližuje druhý nejproduktivnější bek Ústeckých Lvů. „Myslím, že bych mohl hrát už proti Třinci. Ještě uvidím, jak se budu cítit a jestli mě trenér zařadí do sestavy.“

Nepříjemné zranění vyřadilo Pojkara i v loňské sezóně. „Minulý rok to bylo horší, to bylo v play-off a věděl jsem, že se do konce sezóny nevrátím. Teď jsem to sice taky dost prožíval, ale věděl jsem, že se ještě stihnu vrátit,“ porovnává slávistický odchovanec.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže