Most - Čtyři sezony oblékal dres ústeckého Slovanu útočník Jiří Kudrna. Podílel se na postupu Slovanu do extraligy. V letním období loňského roku se snažil prosadit do kádru extraligového nováčka. V přípravě odehrál za Lvy 4 přípravné zápasy, ale zahájit pátou sezonu v Ústí nad Labem nebylo Jiřímu Kudrnovi souzeno. O služby zkušeného útočníka, který má svém kontě i 48 extraligových startů za Bílé Tygry z Liberce, projevil zájem prvoligový nováček HC Most.

Jiří Kudrna je pro Most platným hráčem, což potvrzují i klubové statistiky, kde je s 19 body (6 branek + 13 asistencí) druhým nejproduktivnějším hokejistou. V utkání 42. kola 1. hokejové ligy HC Most - KLH Chomutov si připsal do statistik 2 body za 2 asistence, ale na bodový zisk to Mostu nakonec nestačilo. Mostečtí hokejisté i počtvrté v tomto ročníku podlehli Chomutov 3:4.

Mrzí Vás porážka s Chomutovem, s kterým jste odehráli dobré utkání?

"Mohli jsme s Chomutovem získat alespoň bod. Odehráli jsme s Chomutovem kvalitní utkání již to předchozí, které jsme prohráli 1:4. Měli jsme spoustu příležitostí a nedali jsme to. Dnes to bylo podobné střetnutí. Nevyšel nám začátek a postupně jsme se vrátili do hry. Ve třetí třetině jsme měli dostatek příležitostí, abychom vyrovnali a získali minimálně bod."

Vám se utkání s Chomutovem vydařilo a připsal jste si dvě asistence. Jste spokojený se svým výkonem?

"Musím přiznat, že se mně nehrálo úplně nejlépe. Bojovali jsme a sahali jsme minimálně po bodu. Bohužel jako již několikrát letos jsme vyšli bodově naprázdno. Nemůže se chlácholit tím, že bojujeme a prohráváme jen těsně. Potřebujeme získat body a ty neděláme."

O tom, že Most bude chybět v play off se rozhodlo pravděpodobně ve 39. kole v Kadani, kde jste prohráli 2:4 Byl to klíčový zápas v boji o play off?

"V Kadani to bylo zlomové utkání. V takové situaci jsme byli letos již dvakrát. Vždy se nám podařilo dotáhnout na soupeře před námi. Pak přišel nejaký klíčový zápas, který jsme měli zvládnout a nezvládli jsme to pokaždé. V Kadani to bylo třetí utkání, kdy jsme to nedotáhli."

V prvních třinácti utkáních jste Mostu chyběl a poprvé jste nastoupil až ve 14. kole 1. ligy 20. října 2007 v Hradci Králové. Proč jste vynechal začátek sezony?

"Po nešťastné srážce v posledním přípravném zápase s Kladnem mě spoluhráč nechtěně trefil do kolena a odnesly to kolenní vazy. Téměř dva měsíce jsem nemohl hrát pro zranění."

Čekal jste, že po zranění se vám bude dařit a budete druhým nejproduktivnějším hráčem mužstva?

"Hodnotit sám sebe je těžké. Lepší je, když body má tým než jednotlivec. Nemohu být spokojený stejně jako ostatní hráči. Tajně jsem doufal, že máme lepší mužstvo než Kadaň a Havlíčkův Brod. Nedokázali jsme je dostat pod sebe. Z mého pohledu je to pro mě zklamání. Poprvé v kariéře budu hrát baráž o sestup."

Most se dá nazvat farmou ústeckého Slovanu. Uvítal jste to, že si v Mostě zahrajete s bývalými i současnými ústeckými hokejisty?

"Když jsem přišel do Mostu, tak tu byl jen Jakub Suchánek. Postupem času se nás zde scházelo čím dál více a začal jsem se tomu trochu smát. Je dobře, že v Mostě je hodně kluků z Ústí. Známe se roky a Ústí není daleko. Kontakt s ústeckými hráči máme pořád. Byl jsem se v Ústí letos na extralize asi na pěti utkáních. Zápasy, které jsem viděl, tak byl vždy Slovan rovnocenným soupeřem každému týmu. Něco podobného zažíváme v Mostě s naším mužstvem jako Ústí. Hrajeme vyrovnané partie a nebodujeme."

Jak vzpomínáte na působení v ústeckém Slovanu?

"Určitě nezapomenu nikdy na postup s Ústím do extraligy. Velkým zážitkem bylo pro mě i finále play off 1. ligy v roce 2005 s HC České Budějovice, které měly ve svém kádru hráče z NHL. Mohl jsem si zahrát i proti svému bývalému spolužákovi Standovi Neckářovi, ale proti takovým hvězdám jakými jsou Václav Prospal a Radek Dvořák. Byla to dlouhá doba, co jsem v Ústí hrál a budu na Slovan vzpomínat jen v dobrém."

Jste v kontaktu i se svým bratrem Janem Kudrnou, který odešel v přípravném období před začátkem sezony do Žiliny?

"Jsme spolu hodně ve spojení. Zavoláme si čtyřikrát do týdne. Brácha je v Žilině spokojený a měl i několik dalších nabídek, ale vybral si nakonec Žilinu."

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže