Ústí n.L. – Na dnešním dopoledním tréninku byl trenérské dvojici Votruba – Mach k dispozici slovenský obránce Marek Zukal. Tento devatenáctiletý bek nepřichází do úplně neznámého prostředí. V ústeckém klubu působil již v loňské sezóně, kdy patřil mezi členy juniorského týmu. Marek Zukal bude zítra připraven naskočit do kolotoče O2 Extraligy a s největší pravděpodobností si tak odbude premiéru v nejvyšší české soutěže.

Není žádným tajemstvím, že současná marodka v obranných řadách Ústí je pro nováčka citelným oslabením. Andrej Novotný, Petr Hořava, Martin Vágner a Daniel Zápotočný sledují díky zranění utkání pouze z tribuny. Vedení využilo k zacelení mezer alespoň formou střídavých startů prostějovského beka Michaela Procházky, proti Litvínovu nastoupil v obraně Bořek Sláma, bek SK Horácká Slavia Třebíč.

Během posledních čtrnácti dnů tak registrují fanoušci třetí nového hráče v sestavě Ústeckých Lvů.

Marek Zukal: Podruhé cesta na sever Čech

Marek Zukal nastupoval v dorosteneckém věku za bratislavský tým HC Ružikov 99 v tamní Extralize. Od roku 2004 hrál za tým Dukly Dubnice, kde stihl 17 startů v juniorské lize. V Dubnici vydržel až do minulé sezóny. Tehdy kývl na nabídku trenéra juniorské české dvacítky a trenéra ústeckých juniorů v jedné osobě - Vladimíra Bednáře. Na severu Čech stihl tento robustní bek nastoupit k 29 duelům a nastřílel 9 branek a přidal stejný počet asistencí.

V právě probíhající sezóně byl členem reprezentační dvacítky Slovenska, která hraje klubovou Extraligu. Účastník MS 20 v Pardubicích a Liberci nastoupil k 6 zápasům, ve kterých si připsal dvě trestné minuty.

„Marek Zukal už v Ústí působil loni. Původně měl pokračovat v našem klubu, ale jeho mateřský klub ho uvolnil pro slovenskou dvacítku. Při současném stavu naší obrany nám pomůže, navíc může nastoupit i za juniory,“ řekl k novému přírůstku v sestavě Lvů sportovní ředitel ústeckého klubu Vladimír Evan.

Nyní se vrací tedy Marek Zukal do města blízko německých hranic a zítra by měl nastoupit ke svému prvnímu startu v české Extralize. V nejbližších dnech vám přineseme s nadějným slovenským obráncem rozhovor.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže