Petr Přikryl. Petr Franěk je ale v hodnocení svého výkonu skromný: „Musím pochválit kluky, hodně mi tam pomohli. Takhle musíme hrát každý zápas, vybojovat ho."">
Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi promarnili už druhou šanci v řadě na dobrý výsledek. S Litvínovem hráli dlouho bez branek. Nakonec ale ta rozhodující padla do jejich sítě. Slovan nedokázal na vedení hostů zareagovat, promarnil pár vyložených šancí a nevstřelil jediný gól. „My jsme tlačili, ten gól tam mohl padnout. Ale bohužel se tak nestalo. Fráňa chytal výborně," chválí soupeře z protilehlé branky Petr Přikryl. Petr Franěk je ale v hodnocení svého výkonu skromný: „Musím pochválit kluky, hodně mi tam pomohli. Takhle musíme hrát každý zápas, vybojovat ho."

Dvě příčiny porážky ze sebe Petr Přikryl vychrlil takřka bez rozmýšlení: „Rozhodla jedna střela, jedna dorážka, kterou jsme nepohlídali. A samozřejmě to že jsme nedali nějaké šance my.“ Rychlost odpovědi nikoho neudiví, není žádnou novinkou, že Přikrylovi spoluhráči jsou na štíru s produktivitou. Potvrdil to i zápas s litvínovským rivalem, v němž Slovan alespoň do té doby než sám inkasoval, byl o něco lepším týmem, častěji se dostával do šancí, tvořil hru. „My jsme druhou třetinu tlačili, výhoda pro nás byla, že ten gól tam mohl padnout. Bohužel se tak nestalo. Fráňa chytal výborně. Věděli jsme, že Litvínov je nebezpečný z protiútoků, že jsou přímočarý. A bohužel se to prostě jednou takhle nepovedlo, nedobruslili jsme jednoho hráče a zaplatili jsme za to,“ klopí hlavu ústecký brankář číslo jedna. I přes inkasovanou branku je nutné vyzdvihnout Přikrylův výkon, zejména v závěrečné části čelil mnoha vyloženým šancím, díky nimž by byli Litvínovští mohli dohrát zápas ve větším klidu. Neméně dobře chytající Franěk v brance soupeře ale nakonec dokázal, že i jeden gól může stačit k vítězství (pokud tedy odhlédneme od druhého zásahu do prázdné branky v závěrečné power play domácích). „Nemluvil bych o souboji gólmanů, nemůže se to rozdělovat jen na ně, jde tu o celá mužstva, byl to prostě souboj Ústí s Litvínovem. Fráňa má nulu, protože mu pomohlo i mužstvo. My jsme sice taky nehráli špatně dozadu, ale rozhodla jedna chyba.“

Ústečtí hokejisté se ze šatny trousili překvapivě rychle a už méně překvapivě nikdo z nich neoplýval dobrou náladou. „Vítr v kabině nebyl. Jasně že jsme si něco řekli – neproměňování šancí, chybičky dozadu. Po prohraném zápase si vždycky něco řeknete,“ přikyvuje Bingo. A co nabízí pohled do budoucna? „Výkony půjdou nahoru, až budeme vyhrávat,“ prorokuje Přikryl, ale pokračuje v hodnocení: „My se v každém zápase trápíme. Buď nedáme góly, nebo dostáváme blbý góly. Takže tady z toho se musíme poučit a jít dál. V příštím zápase s Libercem nemáme co ztratit. Půjdeme proti silnýmu soupeři, musíme si plnit to, co po nás trenér chce. Věřím, že můžeme být úspěšní.“ A co smutný pohled ústeckých fanoušků na chvost extraligové tabulky a stále silněji skloňované slovo baráž? „Tak samozřejmě, možnost že budeme hrát baráž, tady je. Ale dokud nebude konec sezóny, tak já na to myslet nechci,“ rezolutně odmítá další spekulace o tomto tématu.


Šťastnějším mužem v masce se po závěrečném hvizdu rozhodčích stal Petr Franěk. Ten se v brance Litvínova střídá s Jaroslavem Hüblem. Zatím byl ale do zápasu vpuštěn jen desetkrát, resp. jedenáctkrát. Vinu lze klást i zdravotním komplikacím. Za této situaci by mu mohla vychytaná nula dost prospět. „Doufám, že ta nula bude dobrý vklad do dalších zápasů. Ale musím pochválit kluky, hodně mi tam pomohli. Takhle musíme hrát každý zápas, bojovat. Zkusit vyhrávat na jeden gól a prostě to vybojovat. Dát do toho srdce,“ uznává, že není jediným strůjcem litvínovského úspěchu. Ale cesta k neprůstřelnosti tak jednoduchá nebyla, Ústečtí se dostávali do velmi slibných příležitostí, Franěk si nemohl stěžovat na nedostatek práce: „Pro mě je dobře, když na mě jde dost střel. Rozchytám se a jsem v permanenci. Ale šel jsem do toho zápasu po dvou dnech, co jsem nebyl na ledě, takže jsem už toho na konci měl docela dost a jsem rád, že to takhle dopadlo.“ Rozdíl jedné branky není mnoho, jak se koneckonců přesvědčili Lvi v Pardubicích, i brankář Litvínova měl tedy důvod strachovat se o výsledek: „Šli jsme do toho s tím, že to budeme hrát zezadu. Budeme hrát tak, aby neměli žádnou šanci. A když se povede nějaký brejk, tak to zužitkovat a dát gól. Když jsem viděl, že klukům se nedaří dát ten gól, pořád to je 1:0, tak to působilo trochu depresivně, docházely síly, každá ústecká střela mohla skončit v bráně. Nakonec to vyšlo tak, že jsme dali gól do prázdný brány.“ A litvínovský výhled do budoucna? „Určitě je v našich silách poprat se o to šesté místo. Je před náma ještě čtvrtina, ve hře je nějakých čtyřicet bodů. Takže se musíme dívat před sebe a ne za sebe,“ vybízí gólman.

Střelcem vítězné branky byl Zdeněk Bahenský, který svůj třetí extraligový úspěch popsal takto: „Ústí tam utekl puk ve středním pásmu a pak už jsme šli v přečíslení, dostal jsem se k odraženému puku a spadlo to tam.“ Proti Ústí hrál mladý útočník podruhé. Jak vnímal atmosféru derby? „Určitě je v těchto utkání nemalá prestiž. Je tu spoustu známých kluků. Litvínov je trochu prolnutý s Ústím, takže určitě tu je rivalita,“ uznává a trochu se zmiňované rivalitě vymaní, když nezapomene ani pochválit soupeře, jehož dnes pomohl zdolat: „Ústí poslední dobou podává slušné výkony, snaží se dostat z toho posledního místa, ačkoliv je to pro ně určitě těžký.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže