Jakuba Grofa, který si navíc moc nezahrál. „Mimo přesilovky 5 na 3 jsem tam moc nechodil," říkal zklamaně bývalý ústecký bek. ">
Ú s t í n/L. - V poslední části duelu Ústí s Energetiky jistil zadní řady Západočechů Lukáš Sáblík, který ovšem své barvy k vítězství nedovedl. „Myslím, že jsme tu třetinu neodehráli špatně, ale bohužel jsme dostali gól," mrzelo Sáblíka. Nejen výsledek utkání mrzel také Jakuba Grofa, který si navíc moc nezahrál. „Mimo přesilovky 5 na 3 jsem tam moc nechodil," říkal zklamaně bývalý ústecký bek.
Dvě třetiny odolával domácím střelcům Lukáš Mensator, na poslední část k překvapení nezasvěcených nastoupil mezi karlovarské tyče Lukáš Sáblík, bývalá brankářská opora Slovanu. „Lukáš Mensator přišel po druhý třetině s tím, že si natáhl tříslo a že nechce riskovat další zranění. Nevíme přesně, co mu je, ale v nějaký přesilovce si natáhl úpon, takže to bylo víceméně jasný, že nastoupím,“ odtušil Sáblík.

Sáblík se do branky postavil za smírného stavu 1:1, ale po závěrečném klaksonu musel on i jeho spoluhráči na bodový zisk zapomenout. „Nebylo to příjemný, protože to bylo po dvou třetinách, kdy jsem byl už studenej. Myslím, že jsme tu poslední třetinu neodehráli špatně, ale bohužel jsme dostali gól a to rozhodlo.“

Energetikům naboural plány domácí bek Andrej Novotný, který v 57. minutě utnul do té doby zoufalé přesilovkové snažení Lvů a od modré čáry trefil přesně. „Vůbec jsem to neviděl. Viděl jsem jen, že na modrý se chystá bek střílet. Přede mnou se to o někoho olízlo, já jsem jen poklekl, kdyby mě to trefilo, ale puk jsem viděl, až když mě míjel,“ popisuje rozhodující okamžik jihlavský odchovanec.

Karlovarští tak možná trochu překvapivě na půdě posledního celku neurvali ani bod, přestože především v závěrečné dvacetiminutovce měli k rozhodujícímu úderu velmi blízko. „My jsme sem jeli bodovat. Je to zklámání. Měli jsme to na lopatě, mohli jsme rozhodnout v přesilovce 5 na 3. Hodně jsme sice stříleli, ale gólman to všechno viděl. Tady se to lámalo. Kdybysme se dostali do vedení 2:1, dopadlo by to jinak.“

Západočeši si tedy v Ústí nevzpomněli na své poslední dvě výhry a před výjezdem na Spartu si sebevědomí dvakrát nepodpořili. „Trápíme se v koncovce, těžko k tomu říkat něco víc. Dnes to byl další příklad. Chybí nám klid v koncovce. Ale věřím, že se zvedneme a že to ubojujeme,“ doufá karlovarská dvojka.

Obránce a někdejší stavební kámen ústecké defenzivy Jakub Grof si s hodnocením zápasu příliš hlavu nelámal. „My jsme si připomínali ten první zápas, který jsme tu hráli, ten byl hodně podobný. Dnes jsme prostě dvakrát nevyužili přesilovku 5 na 3, sami jsme těsně před koncem inkasovali v oslabení a to rozhodlo,“ byl stručný Grof.

Jeden z nejproduktivnějších beků ligy do třetího utkání Varů s Ústím příliš nezasáhl, ačkoliv v předchozím vzájemném duelu pro své spoluhráče „vyrobil“ tři branky. „Já jsem začal ve třetí obranný dvojici, pak jsem ještě naskočil dvakrát do přesilovky 5 na 3 a víc jsem tam moc nechodil. Spíše jsem nehrál.“

Po trápení během valné části prosince, kdy Vary nebodovaly pětkrát v řadě, to v posledních dnech vypadalo, že západočeské komando znovu hlasitě velí ke zteči vyšších pozic tabulky. Ne tak v Ústí. „Poslední zápasy to vypadalo, že zase začínáme hrát náš hokej. Proti Ústí se nám to nepovedlo. Zbytečně jsme se nechali vyfaulovat, dostali jsme v oslabení gól, ale já doufám, že se po Novým roce zvedneme,“ odříkává možné předsevzetí ofenzivní bek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže