Ú s t í n/L. - Po korektním jednání se dnes generální manažer klubu HC Slovan Ústečtí Lvi dohodl s BK Mladá Boleslav na postoupení trenérské smlouvy a práv na trenéra Jana Votrubu. Generální manažer Ústeckých Lvů Ing. David Šaffer nám sdělil krátkou zprávu: „Jsme si vědomi, že jsme tímto krokem způsobili klubu BK Mladá Boleslav problém s hlavním trenérem, a proto bych rád touto cestou poděkoval vedení BK Mladá Boleslav, přímo pak majiteli klubu panu Janu Plachému, za velice rychlé a korektní jednání. Mezi kluby došlo k finanční náhradě za trenéra Jana Votrubu.“

Jan Votruba není pro hokejový tým z Ústí nad Labem úplně novou tváří. Jako hráč nastupoval v tehdejší 1. NHL za VTJ Litoměřice. Svou trenérskou dráhu odstartoval po svém zranění u žákovského týmu Děčína, ale hned poté vedl dorostence Ústí nad Labem. Po vynuceném ukončení angažmá u ústecké mládeže, způsobeném autonehodou, se vydal jako posluchač FTVS UK na trenérskou stáž do Švédska. Tu absolvoval u týmu Brynäs, kde trénoval nejprve juniory a následně pak i "A" tým. Švédskou anabázi ukončil druhým místem na lavičce druholigového Rögle BK. V roce 2002 se poprvé dostal k týmu v české extralize. Nejprve přijal nabídku spolupracovat s Markem Sýkorou u týmu karlovarské Energie a následně si vyzkoušel trénování reprezentace Číny. Po zkušenostech z exotické Číny odešel do norského Frisk Asker, kde trénoval i exústeckého Daniela Tvrzníka. Od roku 2004 do loňské sezóny byl asistentem trenéra Miloše Hořavy u Znojemských Orlů. Po předloňském semifinále play off postoupili s Orly po hladké výhře nad Kladnem v předkole do čtvrtfinále play off, kde podlehli pozdějšímu finalistovi Pardubicím 3:4 na zápasy. Po sezóně, v dubnu 2007, se stal hlavním trenérem ambiciózního prvoligového klubu z Mladé Boleslavi. Smlouvu v Ústí nad Labem podepsal Jan Votruba do konce sezóny + následná opce na 2 další roky.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže