Ú s t í n/L. - Po jednodenní pauze se opět sešli ústečtí hokejisté dnes v sedmnáct hodin na tréninku ve Zlatopramen Areně. Společně s Miroslavem Machem a Josefem Březinou rozdával pokyny i Miloš Pecka, který tým provizorně přebral. Doba působení kouče ústecké juniorky u prvního týmu zatím není známá. Podle slov generálního manažera by o novém trenérovi mohlo být jasněji již zítra, kdy se má k nabídce angažmá vyjádřit nejmenovaný kouč.

Ústecký tým je od pozdních nedělních hodin bez hlavního trenéra a generální manažer má tak přes svátky plné ruce práce se sháněním nového trenéra. „Včera ráno mi zavolal generální manažer David Šaffer a zeptal se mě, jestli bych tuto dočasnou alternativu mohl uskutečnit,“ prozrazuje Miloš Pecka. „Souhlasil jsem, samozřejmě chci tomu klubu pomoct a zaskočím.“

Trenér, který v loňské sezóně dělal asistenta v prvoligové Kadani a letos vede ústecké juniory, netuší, jak dlouho bude tuto roli plnit. „Nebavili jsme se ani o přibližné době, může to být jen na zítřek, může to být na týden či dva. Opravdu nevím. U juniorky bych chtěl samozřejmě také být, ale záleží na době, po kterou budu u áčka. Když by se tato situace nějak protáhla, tak by se to nějak muselo řešit.“

Již zítra čeká Ústecké Lvy další extraligový zápas, na střídačce by se tak mělo objevit duo Pecka – Mach. „Tak trenéři jsme oba, Míra Mach ten tým zná víc, už u něj nějakou dobu působí. Jeden bude koučovat beky a druhý útočníky,“ prozrazuje bývalý trenér sparťanské mládeže rozdělení kompetencí.

Chystají se už nyní v sestavě nějaké změny? Moc prostoru ke změnám není, ten tým je ale určitě kvalitní. Je možné, že budeme hrát na tři lajny, že budou hráči víc v tempu. Na jeden zápas se případně může změnit i brankář,“ říká Pecka, podle kterého se nějaké pohyby v sestavě dají očekávat už ve středečním zápase proti Orlům. „Nějaké malé změny budou, Nedorosta v první lajně vystřídá Tomáš Martinec.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže