Ú s t í n/L. - Velkou oporou ústeckého juniorského útoku je hráč, který nosí na svém dresu číslo jedenáct. V Ústí nad Labem tráví Robin Hanzl již několik sezón. Ve 29 zápasech juniorské extraligy dokázal nasbírat 38 kanadských bodů. Také okusil, jak chutná „dospělácká“ O2 extraliga, když si zahrál v přípravném utkání proti Pardubicím. Kdo ho přivedl k hokeji a kdo je jeho vzorem? To vše se dozvíte v našem rozhovoru.

V kanadském bodování jste vyhoupl na desátou příčku (38 bodů) ze 620 juniorů. Berete to jako úspěch? Je to pro vás určitá motivace?

Určitě je to úspěch a zároveň i motivace bojovat s těmi nejlepšími z české juniorské extraligy. Ale úspěchy jednotlivce nejsou tak důležité, jako úspěchy týmu. Nicméně jsem rád že se mi letos takhle daří.

Jak se Vám hraje s Martinem Novákem a Honzou Vernekem v jedné lajně?

S Martinem Novákem hraji skoro od začátku letošní sezóny a myslím si, že se k sobě hodíme. Jde nám to spolu velice dobře. Honzu Verneka k nám přiřadil trenér až teď, ale řekl bych, že k nám dobře zapadl. Všichni tři o sobě víme a jen doufám, že nám to půjde i dál.

Zatím jste nasbíral 51 trestných minut, jste tedy na druhém místě J (hned po Davidu Mizerovi). Jste na ledě spíše kliďas nebo nervák?

To je dáno tím, že jsem dostal 2x desetiminutový trest a pak samozřejmě ještě pár těch dvouminutových. Nemyslím si, že jsem nervák, ale asi jako každého, dokáže i mě na ledě něco rozčílit. Ať je to faul, nebo špatné rozhodnutí sudího.

Tak teď už otázka, která se bude týkat vašeho působení v A-týmu. V létě jste nastoupil s „áčkem“ v utkání s Pardubicemi. V čem se liší hra v juniorské extralize od hry „dospělých“ v O2 extralize?

Liší se poměrně hodně . U "dospělých" není čas na nějaké zbytečné vymýšlení, bruslí se tam víc, je to silovější, zkrátka se to liší ve všech podstatných věcech.

Určitě kromě hokeje trávíte svůj volný čas i jiným způsobem. Nabízí se tedy otázka, zdali nějaký volný čas vůbec máte? Co děláte kromě hokeje? Co Vám hokej vzal nebo naopak dal?

Volného času moc nemám. Studuji ještě na Střední průmyslové škole a tento rok maturuji. Hokej mi dal spoustu dobrých kamarádů a zkušeností.

Určitě Vás rodina v hokeji plně podporuje. Jak to vlastně bylo? Kdo Vás přivedl k hokeji, a jak Vaše rodina reagovala na to, když jste se rozhodl pro hokej?

K hokeji mě přivedl táta, který je také hokejista a bylo skoro jasné, že půjdu v jeho stopách. Trénoval mě až do čtvrté třídy a bez něj bych nebyl tam, kde jsem.

Většina chlapců má od dětství svůj hokejový vzor. Máte i vy svůj vzor? Napodobujete ho v něčem? Snažíte se dělat věci jako on? Ovlivnil vás něčím?

Je to možná divné, ale já žádný vzor nemám.

Jsou tu Vánoce a každý z nás má jistě nějaké velké přání. Máte i Vy nějaké velké tajné přání a dáváte si předsevzetí?

Rád bych odmaturoval a dále bych se rád věnoval hokeji.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže